Diskuse

Divná bitva o Midway a svými důstojníky nenáviděný maršál Rommel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J17a20n 34U53l50r29i54c38h

29. 7. 2017 12:53

Co je to za nesmysl ze Guderian nechtěl operaci Citadele z důvodu že byly vojáci unavení. Operace se několikrát dokládala z důvodu aby do boje zasáhly i Panthery, vojáci byly odpočáti dost. Tiger nikdy neměl nahradit Panzer IV. O jakem zničeni rudé armady u Stalingradu ten Hitler snil? Ruska armáda měla byt zničena u hranic behem prvních 6 až 8 týdnu, což se z velké části wehrmachtu povedlo. Nenastal ale stav ktery Němci očekávali, a to z po se Rusové po takových ztrátách vzdáji a nebudou bojovat za Stalina. Navíc u Stalingradu uz neslo o členové zničeni ruské armady, ale přerušení Volhy a zajištění ropných poli na jihu. Proto taky byla skupina armád jih rozdělena na dvě. Atd.

6 0
možnosti
JP

čtu se zájmem Vaše blogy. Vadí mě jen Vaše časté používání vašich vytvořených zkratek, kde se musím vracet v textu zpět, abych zjistil jak vznikly. Jinak za blogy karma. Děkuji za mnoho informací které jsem dosud neznal.

1 0
možnosti
SS

Dönitzova slova zněla podobně „ Umírám pro Německo“ ... Doenitz, ale popraven nebyl - dostal 10 let vezeni a zil az do roku 1980 ...

0 0
možnosti
AK

Moc se omlouvám, mělo to být Jodlova slova, ne Dönitzova, díky za upozornění.

0 0
možnosti
Foto

Spousta bizarních informací, odkud je berete ? To nebylo ani v knížce "4 z vysoce hořlavého tanku a pes ..."

3 2
možnosti

Vy jste potkal nějaké informace? ;-D

4 1
možnosti