Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P87e51t29r 11B53u59r79i91a88n

7. 10. 2017 13:20

Dobře vy, karma. Příště prosím kratší.

0 0
možnosti

Je krásně vidět to, jak jste si s tím dala práci v rámci historických skutečností, ale v polovině jsem to už nevydržel. Pár doporučení pro budoucí psaní:

1) Rozdělit text do logických celků, ideálně kapitol. Jedna kapitola by neměla přesáhnout dvě A4 čistého textu. Oddělit nadpisem, který shnuje to, co se v nich děje.

2) Přestaňte používat zkratky. Vy je máte v hlavě, pracujete s nimi a rozumíte jim, ale čtenář vám do hlavy nesedí. Lenost napsat SSSR a místo toho napsat jen SU, což je anglikanistická zkratka, je uř opravdu problém. V první chvíli jsem si myslel, že řešíte sovětské tanky.

3) Nepoužívejte to neustálé tučné písmo a pracujte spíše se strukturou textu. Tohle se vážně nedá číst. Píšete blog, ne poznámky pro studenta historie, a i učebnice se čtou lépe, než tento text.

Ještě poznámka ohledně politického vyznění...

Snaha hodit veškeré zlo na Sovětský Svaz a na Stalina, zatímco Polsko prohlašujete za totálně nevinné, je stejný historický blábol, jako tvrdit opak. Nezapomeňte na to, že když Poláci mohli, ukousli si. Polsko-Bolševická válka byla pozůstatkem nerovného postoje západních mocností, které se skřípějícími zuby nechtěly připustit odpuštění carských dluhů, zatímco Poláci i Rusové si brousili zuby na oblasti, které bolševici odstoupili Rakousku a Německu kvůli vnitřním problémům. Stejně tak si Poláci rádi ukousnuli Těšínska a kdyby mohli, tak i kus Slovenska. Polsko bylo celou svou historii velmi výbojný stát a dodnes se to nezměnilo. Mimochodem první vyhlazovací koncentrační tábory v Evropě postavili Poláci a internovali v nich ruské a běloruské vojáky. Zemřelo v nich přes 100 000 lidí. Tuhle historii vás za komunistů neučili, protože Polsko a SSSR byli po válce spojenci, a dnes vás to učit nebudou, protože SSSR bylo přece to špatné.

No, dochází mi písmenka a nechci psát víc komentářů. Vžijte se tedy prosím do tehdejší doby a podívejte se na situaci tehdejšíma očima. Po bitvě totiž může být každý generálem.

2 0
možnosti

Pozor, my jsme díky Francii ukousli r.1919 Polsku dědiny na levé straně Olzy kde tři čtvrtiny občanů byli polské národnosti. Navíc našinci ve vládě v Praze chtěli mít tam prostory až do Bialska Bialej!! A Němcům chtěli odejmout Klodzko!! V Bohumíně a Karviné jsme Češi byli jen třetinoví. To ovšem nás ve školách neučili. Potvrzuje to i výsledek sčítání lidi z r.1911.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz