Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím už, kde jste poznamenala, že na místo ukrajinských obětí hladomoru přiházejí Rusové.

Ale tento pohyb se děl už cara, podle Ottovy encyklopedie jenom na Kubani převažovali mezi kozáky Malorusové.

0 0
možnosti
Foto

Táž encyklopedie pod heslem Kubań kromě národnostních menšin jako Němci, Židé a Tataři nezná jiné obyvatelstvo než ruské.

Takže to už spíše Franco byl úspěšnější se svým přesídlením jednoho milionů Španělů do Katalánska.

0 0
možnosti
AR

Jen krátce doplním, že letos 17.9. si všichni Poláci to vražení ruské dýky do jejich zad připomenuli.!!

1 0
možnosti
Foto

Až na to že Hitler by si s nimi nejspíš poradil za 14 dní i bez ruské dýky...

2 3
možnosti
Foto

Paní Kostlánová zkuste někdy pro zpestření vybočit ze svého zjevně protiruského zaujetí. Jsou přece i jiná zajímavá témata kterým byste se mohla svým kolovrátkovitým stylem pověnovat. Namátkou genocida původního obyvatelstva Ameriky (asi 65 mil obětí), dovoz otroků a kolonizace půlky světa (oběti těchto agresí dnes už nikdo nespočítá ale budou to řádově stovky milionů možná i miliarda). Ale klidně i věci novější jako agrese v Guatemale, Bolívii, Nikaragui, Salvadoru, Hondurasu, Grenadě, devastace Iráku s více než milionem obětí...Anebo se tyto události vůbec nestaly? :-)

4 2
možnosti
MM

R^

" Nenávidím jeden národ, nenávidím jeden stát

a proto musím o tom neustále psát ".

3 1
možnosti
VV

Dobrý den , zajímavé , stejně jako vaše předchozí příspěvky ,ale nějak mi to neštymuje do souvislostí , skoro bych vás pozval do nálevny k povídání , já bych se ptal , vy by jste se mnou asi zametala a k tomu trocha piva --> Plzeň ?

0 0
možnosti
VPS

Ve Vašem elaborátu mi chybí fakt, že východní část meziválečného Polska si zabralo Pilsudského Polsko vojenskou silou navzdory rozhodnutí Versaillské mírové konference, která, stanovila východní hranici Polska Cruzonovou linií.

No a také fakt, že Polsko dostalo za "své" východní oblasti, přinavrácené SSSR po 2. světové daleko výhonější území na západě na úkor poraženého Německa.

4 1
možnosti
AK

Chcete říci, že se socialista Pilsudský, jenž okupoval oblast Vilna, choval stejně jako bolševik Stalin? To jste popleta - Pilsudský Litevce nedeportoval do gulagů, nezatýkal, nestřílel, nebral jim majetek pro kolektivizaci, nepotlačil litevštinu.

Ad b) PL chtělo svoje východní oblasti, neusilovalo o německé území, které mu bylo vnuceno Stalinem, a kam Stalin přestěhoval Poláky z východu.

0 0
možnosti
LU

Vojská SSSR v roku 1939 vtrhli na východné územie Poľska, ktoré Poľsko od roku 1919 okupovalo, a popieralo v ňom akékoľvek práva väčšinovému Ukrajinskému národu.

Toto sporné územie sa stalo v roku 1945 súčasťou Ukrajinskej zväzovej republiky v rámci SSSR, dnes je súčasťou Ukrajiny.

Súhlasím, Ukrajina by mala vrátiť toto sporné územie naspäť Poľsku, územie ktoré od roku 1918 - 1939 Poľsko okupovalo.:-/

3 1
možnosti
AK

Máte to všechno s panem Páleníkem popletené - Pilsudský okupoval jen oblast Vilna. Východní Halič (Lvov,Ivano-Frankivsk,Ternopil) byla Versailleskou mírovou smlouvou na 25 let svěřena PL, poté co bolševici napadli Ukrajinu, Pilsudský podepsal vojenskou smlouvu s Petljurou, PL vždycky chtělo, aby byla Ukrajina jako nárazníkový stát PL s RF nezávislá, kdežto Kreml chtěl vždy z Ukrajiny mít vazalský stát.18.3.21 rižská smlouva mezi PL a Kremlem udělila Východní Halič Polsku ( Kreml vždy rozhodoval o Ukrajině bez Ukrajiny), což bylo mezinárodně potvrzeno15.5.1923.

PL tudíž Východní Halič neokupovalo.

1 0
možnosti
Foto

Pokud je sousední stát napaden agresivním protivníkem, nelze se nečinně dívat na to, jak jsou lidé mučeni a masakrováni, zejména když jde o velmoc s rozhodnou osobností v čele. Proto byly překročeny hranice a vzaty pod ochranu životy a majetek občanů alespoň v té části země, kde to bylo logisticky a technicky možné.

1 5
možnosti
AK

To citujete svoji příručku politruka RA anebo sedíte na ruské ambasádě.

8 1
možnosti
PK

P12e16t50r 46K31m81í23n16e83k

7. 10. 2017 13:09

Jenom dobrá terminologická poznámka - slovo zcizit se používá při převodu vlastnického práva - darovat, prodat apod. Ve smyslu něco někomu sebrat, ukrást se používá slovo odcizit.

http://www.jaktak.cz/jak-chapat-rozdil-mezi-zcizit-odcizit.html

1 0
možnosti
PB

P27e84t89r 60B62u16r45i14a79n

7. 10. 2017 12:53

Ochrana menšin...děly a tanky...ti Rusové se nikdy nezmění. A ještě pořád jim to mnozí naivkové věří. Karma.

6 1
možnosti
AR

Jsou to historická fakta ukazující jaké to skutečně bylo. R^ Pouze spisovatelé dovedou psát svá historická díla tak, že celá řada věcí je i opačná - viz Jirásek atd. V popisované době nežili a upravili si to dle svých názorů. Když jsem chodil do školy, tak mistrem v tomto byl soudruh prof. Zdeněk Nejedlý, tehdy ministr školství. Málem z husitů by udělal nebeské anděly!!

5 1
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz