Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P60e51t66r 69L79u24k21e11š

6. 6. 2018 22:53

Jde o mix značně neuspořádaných informací. Některé pasáže jsou prapodivné. Jen namátkou:

"obojživelný tank, který dokázal plavat na vznášedle" - k vznášedlu měl daleko, osádka vztyčila impregnované plátěné zástěry. Tank pomocí vrtulí na zádi plaval jako člun.

"vystaveny palbě německého kanonu FlaK, nejvýkonnějšímu dělu 2. sv.v." - označení FlaK je prostě zkratka pro protiletadlový kanon. V názvu měla zkratku celá paleta typů a ráží. Ten nejslavnější měl ráži 88 mm a existoval v několika verzích..

"101. a 82. letecká divize" - šlo o 101. a 82. výsadkovou divizi

"panikařící spojenečtí piloti před protiletadlovým kanonem" - paniku naopak rozsévalo spojenecké letectvo . Bez ohledu na nebezpečí a ztráty, kanon - nekanon.

"Rommel těžce zraněn při ostřelování svého štábního automobilu, údajně spojeneckým letectvem." - zcela jistě spojeneckým letectvem. Útoků na vozidla podniklo letectvo celou řadu. Podle posledních výzkumů byl Rommel obětí kanadského útoku (412. Sqdn,, Charlie Fox).

0 0
možnosti

Děkuji za technické zpřesnění, o panice spojeneckých pilotů píše The Washington Post z 5.6.94.

0 0
možnosti

Zrovna mám rozečtenou knihu Totální rauš - Drogy ve Třetí říši. Konstatuje se tam, že Hitler byl zejména v posledních dvou letech války permanentně na stimulantech, se všemi neblahými vedlejšími účinky.

0 0
možnosti

Díky za poutavé, bohužel často dosti chaotické vyprávění. O hitorii toho víte mnoho, mnoho toho chcete také sdělit, ale méně by v tomto případě znamenalo více. Přesto kdo se prokousal, něco se dověděl. Třeba já.:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS