Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi zajímavý článek plný faktů.

Zajímala by mne bližší role Stalina a Vorošilova v bojích ohledně Carycinu. Četl jsem, že snad Vorošilov s Buďonným rozhodli o konečném vítězství rudých vytvořením kulometných jízdních oddílů, které se dokázaly velmi rychle přesouvat, protože rudí zpočátku neměli jezdectvo. Naopak, ve II. světové válce jako vojevůdci Vorošilov s Buďonným neuspěli (i když je fakt, že chytili ten nejhorší nápor Němců v počátcích války).

Též je zajímavá role Děnikina, který za II.sv. války odmítl jakékoliv Hitlerovy nabídky, aby vstoupil do bojů proti Stalinovi.

U Krasnova jsem nevěěl, že odmítl vstoupit do Vlasovovy ROA, protože vím, že si silně zadal s nacisty, což jej později stálo život.

S Krasnovem jsem nevěděl, že odmítl V

0 0
možnosti

Bitvy o Carycin v letech 1918-1919 byly zajímavé z hlediska, že se v nich utkal Stalin s Trockým, a že se Lenin postavil na stranu Stalina, protože jej vedle Trockého považoval za " akčního muže v terénu pro Leninovu revoluci všeho schopného " , zatímco Stalin již odklízel potenciální soupeře a budoval si vlastní kliku - v Carycinu se seznámil s Vorošilovem a Budˇonným, přes které chtěl získat vliv v armádě, a zbavit armádního velení Trockého, Vorošilov byl naprostý hňup, proto jediný nebyl z 5 Stalinových maršálů ani zatčen, Budˇonnyj byl vojenský zpátečník, jenž od počátku 30.let odmítal Tuchačevského koncepci modernizace armády tanky, letectvem , mechanizovanou pěchotou, Budˇonnyj byl také hlupákem, ale v armádě u vojáků nesmírně oblíbený, Stalin se jej pokusil zatknout , ale rozmyslel si to, když Budˇo nnyj při zatýkání hrozil střelbou. U Carycinu Stalin nejprve žadonil o posily, a když mu nebyly poslány, přes výslovný nesouhlas Kremlu odvolal ze Severního Kavkazu divizi RA, která vpadla bělogvardějcům do zad.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS