Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FG

Byli v r.1935 v RA generálové ?

0 0
možnosti
Foto

Byl bych vám zavázán, kdybyste konkrétně zpochybnila to, co o Tuchačevském píše Suvorov. Že to byl naopak on, kdo zdržoval modernizaci armády.

0 0
možnosti
AK

Suvorov hodnotí Tuchačevského a Žukova jako naprosté neprofesionální diletanty,musíte se ho zeptat, proč. Tuchačevský byl krutý, byl bolševickým Heydrichem, ale byl profesionálním vojákem. Nejen dle UK historika Simona Montefiore byl Tuchačevský prosazovatelem modernizace RA dle vzoru německého Reichswehru, a jeho ambiciózní plány reforem potvrdily i sovětské archívy, i Stalin svojí " omluvou " .

3 0
možnosti

M80a73r83t18i41n 44Š16u21l94c

15. 1. 2021 23:27

Tohle vypadá jako dokonalá analýza toho, proč sověti prohráli 2. světovou...:-))

Fakta jsou fakta ...ale práce s fakty by měla mít nějaké logické vyústění;-)

2 0
možnosti

Ještě že se nezmiňujete o letectvu a jeho zaostalosti, tu už bych sem musel také něco napsat. Snad jen malou hádanku, kdo byl Stalinův oblíbenec a kdo naopak nejlepší sovětský konstruktér letadel? To první jméno pro trochu zasvěcené není problém uhádnout (byl také politicky aktivní), to druhé je trochu větším oříškem.

1 0
možnosti
AK

Odborník na vojenskou techniku nejsem, tak si jen tipnu - oblíbencem byl Sergej Ijušin, a ta druhá část hádanky je opravdu těžká, Stalin měl výborné konstruktéry, že by to byl Vladimír Petljakov ?

0 0
možnosti
JJ

J16a19n 40J24a37n11u32š55k55a

15. 1. 2021 22:06

Uz sem si zacinal delat starosti.

0 2
možnosti
Foto

ppět velice komplikované a zmatené, do Josepha Goebelse Vám ještě hodně chybí Rv

4 7
možnosti
LT

Kulik navíc úmyslně vyráběl do tanků T-34 kanóny horší kvality L-11 ( které německý pancíř neprostřelily )

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763998

Může mi prosím autorka vysvětlit, který německý pancíř nemohl kanon L-11 prostřelit? Ono totiž L-11 i F-34 mají velmi podobné penetrační účinky, kanon L-11 byl schopen s AP municí na 1000 metrů probít 50 mm pancíře, pro srovnání, PzKpwf III, nejrozšířenější tank v době operace Barbarossa měl nejsilnější pancíř 30 mm.

I kdybychom vzali tank PzKpwf IV, který v době začátku operace Barbarossa měla německá armáda necelých 500 ks, pak zjistíme, že čelní pancíř činil právě těch 50 mm. Neboli Pz IV byl pro kanon L-11 neprůstřelný na vzdálenost větší, jak 1000 metrů.

Ano, jistě, pokud bychom vzali v potaz další faktory, bylo by to zřejmě o něco méně, ale to stále neznamená, že L-11 byl kanon, který nedokázal prostřelit německý pancíř. To možná by platilo v době, kdy by se na bojiště dostaly německé tanky pozdější produkce, ovšem s těmi už měl poté problém i kanon F-34. Proto se také urychleně sahalo k náhradě za kanon větší ráže.

Samozřejmě to, že kanon F-34 je o něco lepší je fakt.

2 0
možnosti
LT

Ještě mi to nedá.

Za jeho souhlas k výrobě tanků T-34 ( které po 22.6.41. byly klíčové pro přežití Kremlu ) Vorošilova ostře napadl alkoholik maršál Kulik, a když se Stalin zastal Vorošilova, a nařídil Kulikovi, aby tanky vyráběl i přes své výhrady

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763998

Prosím?

Projekty A-20 a A-32 byly představeny na zasedání Výboru obrany SSSR čtvrtého května 1938. Hned od začátku si Koškin a jeho A-32 získali dva mocné nepřátele, maršála Klimenta Vorošilova a (budoucího maršála) Grigoryho Ivanoviče Kulika, kteří jednostranně preferovali projekt kolopásového tanku s tím, že rychlost znamená víc než síla pancíře.

I přes nesnáze a poruchy však oba tanky dorazily včas a v pořádku do Moskvy. 17. března byly předvedeny nejvyšším armádním a politickým představitelům Sovětského svazu včetně Molotova, Vorošilova, Berii i samotného Stalina. Na většinu z nich udělal nový tank dobrý dojem a Stalin nařídil aby charkovská továrna dostala potřebnou podporu při odstraňování zbývajících nedostatků (na které vytrvale upozorňoval Kulik) a přípravě sériové výroby.

Ale co bych to vlastně sem kopíroval. Nechávám autorce odkaz na stránku o tanku T-34, kde je popsáno vše od jeho prototypů atd, ať si počte a hlavně trochu opraví blog. Jako Kulik byl potvora, to ne že ne, ale když už, tak psát jak se to stalo.

http://www.panzernet.net/tankist/stranky/tanky/t34.php

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz