Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobry den pani Kostlanova, dovolte mi prosim otazku, z ktere strany vysla iniciativa, ktera ucinila prvni krok ke sblizeni spojenecke dohode? Byli Rusi nebo Nemci?Vdobe spanelske obcanske valky stali na protejsich stranach, tedy nesmiritelni nepratele. Obcanska ve Spanelsku skoncila v breznu 1939. V srpnu uz byli nesmiritelni nepratele spojenci. Da se to za tak kratkou dobu stihnout?

Britsky historik A.P. Taylor pise ve sve knize "Priciny druhe svetove valky", ze prvni kroky ucinili Abwehr a ruska GRU, ale ktera byla ucinila ten prvni?

0 0
možnosti

Spolupracovali nepřetržitě od Rapallské smlouvy 1922, dobře zajatá vojenská spolupráce nešla ani jen tak zastavit, Stalin se shlížel v NSDAP, ve Španělsku proti sobě bojovaali jen pro veřejnost, aby Stalin dosáhl podepsání paktu, musel nejprve vyčistit klíčová ministerstva a armádu od Židů, jinak by Hitler pakt nepodepsal, a to pár let trvalo. Ani Abwehr ani GRU dle mého názoru nehráli žádnou roli, jen Stalinovi a Hitlerovi osobní zmocněnci. O uzavření paktu však více usiloval Stalin.

1 0
možnosti

Víte, co je nejhorší, že Stalina obhajují ještě dnes, kdy už na něj všechno vyplavalo. Co na to říct? Že se lidstvo řídí do Ďáblovy....víte kam. Pokud existuje posmrtný život, asi si to tam všichni nějak vyžereme, co tu děláme.

1 0
možnosti
Foto

V roce 1920 cestovala po sovětském Rusku jedna Švédka, která ve svém cestopise napsala, že Rusko potřebuje a hledá svého Napoleona.

Byl či nebyl krvavý rudý car Stalin oním nalezeným ruským Napoleonem 20. století?

Na počátku země vyčerpaná občanskou válkou a zahraniční intervencí, na konci jedna ze dvou supervelmocí.

0 0
možnosti

Nejlepší letoun, který vzešel z Konstrukční kanceláře č. 29 byl bombardér Tu-2, prototyp sice vzlétl už na začátku Velké vlastenecké války, ale vlivem různých okolností se první letouny objevily na frontě až před koncem války, byly to však tak výkonné stroje, že létaly ještě dlouho po ní.

Mnohem zajímavější je ale příběh strategického bombardéru Tu-4, což byla vlatně kopie amerického B-29, který za války nouzově přistál na sovětském území a Stalin nařídil jeho výrobu, vše navíc probíhalo v angloamerických mírách, jen příprava výroby tak trvala přes dva roky.

2 0
možnosti

Jistě, Stalin se vždycky mj. zbavoval nepohodlných svědků, např. i jeho neobliby u Lenina (ale oba byli podobní ďáblové). Ale stejně tak nacisti se zbavovali svědků: při rušení koncentrač. táborů se snažili zbavit nejen vězňů (hlavně židů), ale prý posílali i své vlastní lidi na frontu či tam, kde se očekávalo, že jako zajatci nepřežijí, např. při rušení tábora Sobibor (a zbavovali se i ukrajinských pomocníků, kteří se podíleli na vraždách vězňů).

0 1
možnosti

Stalin byl inkarnace Čingizchána - a Čingizchánové se s tím nepárají.

0 0
možnosti
Foto

Jak až neuvěřitelné, jakých emocí byli ti papaláši mocní: Nad jeho poslední dramatický dopis, ve kterém líčil čistky v armádě, Stalin napsal „ Darebák a prostitut !“, a přeposlal jej dále, Vorošilov s Molotovem napsali „Výstižné !“, a Kaganovič připojil :“ Tato děvka si zasluhuje jediný trest- trest smrti „ .

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764003

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS