Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otec socialismu Marx "porodil" vrahy Lenina, Stalina, Mao Ce-tunga, rodinu Castru, Pol Pota, .. Gottwalda ,.. a mozna i Hitlera .. Protoze u Marxe nenajdeme jen tridni nenavist k burzoazii, ale take docela zvlastni nenavist k Zidum.

0 0
možnosti

Marx (1848?) uvedl v deníku Neue Reinische Zeitung jeden ze svých nacionálně nelidských pohledů:

„Třídy a rasy jsou příliš slabé na to, aby se přizpůsobily novým životním podmínkám. Musí zahynout v revolučním holokaustu“.

Dodal rovněž „bonmot“, že je třeba vyvraždit Bretonce, Skoty, a hlavně Poláky a Srby. Obecně vše slovanské považoval za špinavost a sprostotu.

0 0
možnosti

Zajimava fakta o rude dialektice;-) ... R^

0 0
možnosti
Foto

Někteří mladší diskutující asi nezažili výuku vědeckého komunismu a pod. Litoval jsem (;-D) chudáka asáka, který musel čelit přívalu jízlivých poznámek na téma nesmyslností v textu příslušných doporučených knih.

Kniha, kterou prokousat se je nadlidské úsilí, je ideálním božstvem nějaké podivné ideologie.

Ono kdyby se zkoumala Bible a porovnala s konáním církve, dopadlo by to stejně.

2 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mne, jestli existuje osoba, která to dočetla do konce. To i ten Marxův kapitál mi přišel kratší a zajímavější ...

4 1
možnosti

Marxův Kapitál se píše v velkým K. Pochybuji, že jste ho přečetl, protože je nejen zajímavý, ale i velice obsáhlý.

1 0
možnosti

J12a57n 51M31a62r40e53k

13. 6. 2021 17:58

Paní Kostlánobá, toto není blog ale celá kniha obsahující rozbor všelijakých filosofických směrů. Celé jsem to nečetl. Když si přečtete návod, 'Jak psát dobrý blog', zdůraznuje se stručnost, Nechci vás poučovat ale mělo by se to rozložit třeba do třech blogů.

Ten Demokritos, jak píšete m.j. psal., že člověk by měl být spokojen s tím co má. To je sice pravda, ale to se NIKDY neuskuteční. Člověk chce vždy víc, než má a svým způsebem je to dobré, žene to člověka k vynalézavosti a teoreticky ke zdravému pokroku. Jenomže tím to u člověka nekončí. Výsledek...otrokářství, dravý kapitalismus devatenáctého století, bolševizmus se všemi jeho jevy a dnes v Čechii do nebe volající korupce. A všelijaké filosofování nepomůže. Jak říkají Křestané...člověk se musí změnit zevnitř. To se bohužel neděje, protože to ryzí křestanství se obzvlášt dnes a obzvlášt v Čechii stalo předmětem posměchu.

1 0
možnosti

J11a25n 87M41a53r21e42k

13. 6. 2021 17:58

Omlouvám se za zprznění vašeho příjmení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz