Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Boeing sestřelila ruská armáda, tvrdí vojenští experti

17.7.014 bylo 51 km od ukrajinsko-ruských hranic v 16.20 místního času/13.20 GMT sestřeleno civilní dopravní letadlo Boeing 777 Malaysia Airlines Flight MH17 s 298 lidmi na palubě, letící z Amsterodamu přes Kuala Lumpur do Austrálie, na palubě bylo zhruba 110 odborníků, kteří letěli na mezinárodní konferenci o AIDS do Melbourne . 280 PAX + 15členná malajsijská posádka.  

Zahynulo 193 Nizozemců ( mj. Joep Lange, světový expert na AIDS, i s manželkou, + dalších 108 odborníků na AIDS, kteří letěli na 20. konferenci o AIDS do Melbourne, či sociálnědemokratický senátor Willem Witteveen s manželkou a dcerou, jejich malý syn se stal sirotkem, jedna NL rodina byla zcela vymazána), 43 občanů Malajsie ( malajsijský student z univerzity v Rotterdamu Md Ali Md Salim zveřejnil na Instagram video při nástupu do letadla, jak si cestující ukládají zavazadla nahoru do skříněk, 14 vteřinový záznam, jenž komentoval „ Bože, jsem trochu nervózní „ ), 27 Australanů ( jedna rodina ztratila 2 členy na letu MH 370, které zmizelo při Putinově invazi na Krym v 3/014 + 2 členy na letu MH17), 12 Indonésanů, 9 Britů ( jedním z nich byl mluvčí Světové zdravotnické organizace Glenn Thomas ), 5 Belgičanů, 4 Němci, 3 Filipínci, 1 Kanadˇan, 80 dětí, z toho tři batolata,např. tři australští sourozenci ve věku 12,.10 + 8 let, kteří letěli s dědou.

Jeden Holandˇan s přezdívkou „Cor Pan“ těsně před odletem dal fotku Boeingu letu MH17 na Facebook s tím, že „ má-li zmizet, tak takhle vypadalo „ , zda do letadla nastoupil, se neví.

Ukrajinští dispečeři s letadlem ztratili kontakt  51 km od ukrajinsko-ruských hranic severně od Dněpropetrovsku, 200 km letěl na autopilotu ( Boeing 777 je vybaven i dálkovým ovládáním, nezávislým na pilotech ).

Eurocontrol uvedl, že za řízení letadel v dané oblasti jsou odpovědné ukrajinské ( Kyjev + Dněpropetrovsk) i ruské úřady, ICAO teprve po sestřelení Boeingu zakázalo lety nad Ukrajinou, protože doposud nebylo čeho se obávat, když Kreml dodával „ separatistům“ „jen“ ruční protiletecké střely s dosahem 3.500m ( co takhle turistické výlety v balónu nad Sýrií/Afghánistánem? ) ...

Přesto Kyjev lety zakázal pod 32.000 stop, Boeing letěl ve výšce 33.000 stop.

Když však Kreml začal přes hranice převážet i dělostřelecké a protiletadlové systémy těžkého kalibru ( baterie RM-70 Grad + protitankové střely se kterými při hranicích zlikvidovali celou ukrajinskou tankovou kolonu ), se kterými „ separatisté „ nemohli pobíhat jako talibanci s raketami Stinger, situace se pro civilní letadla změnila.

Letadlo spadlo u vesnice Hrabovo/Grabovo u města Torez ( 10 km)/+ Šachtarsk v doněcké oblasti, které bylo v rukou separatistů, pár km od ruských hranic, posetých ruskými divizemi.

Zahrady domků, okraje silnic a louky byly osázeny mrtvolami padajícími z nebe.

Mezi troskami se procházeli hasiči s děravými hadicemi, a „ separatisté „, kteří k posbírání těl povolali na pomoc horníky z místních dolů, ale až po dvou dnech, kdy těla nechali bez dozoru tlít na polích ( 18.7., kdy Putin držel minutu ticha za oběti, maskovaní Putinovi ozbrojenci nevpustili na místo dopadu skupinu 20 pozorovatelů z OBSE, teprve 19.7, kdy již „ separatisté „ posbírali , co se dalo, Ukrajinci z Kontaktní skupiny vyjednali vstup pro pár z nich, z místa dopadu však nesměli nic odnášet).

Bílými stužkami na tyčích označovali místa, kde se těla nacházela.

Jak upozornili pozorovatelé OBSE i novináři, docházelo k rabování osobních věcí ze strany ruských „ separatistů „ /žoldáků, kteří jako ve Smolensku šli po cennostech a kreditních kartách.

Zmizely jejich osobní věci, šperky, telefony, platební karty, z účtů mizely peníze – příbuzní účty těžko rušili, když neměli úmrtní list.

Mizely však i osobní doklady, které tajné služby mohou využít k novým identitám svých agentů.

Sergej Taruta, Kyjevem jmenovaný guvernér Doněcku, uvedl, že „ separatisté blokují přístup na místo dopadu letadla „ ...

„Separatisté“  na žádost OBSE vyhlásili třídenní příměří, aby umožnili kyjevským vyšetřovatelům ze Státní vyšetřovací komise přístup na místo pádu, a prostřednictvím videokonference se zavázali, že místo pádu uzavřou .

 „Premiér Doněcké lidové republiky „ Alexandr Borodaj, ruský občan z MOW, na výtku, že separatisté brání vyšetřování, uvedl, že „ jednají s ukrajinskými úřady, aby místo bylo zpřístupněno pro pracovníky mezinárodních organizací „ , takže mrtvoly tlely na polích – ve skutečnosti odmítli na místo vpustit ukrajinské vyšetřovatele, a čekali na ruské ...

Borodaj prohlásil, že těla budou převezena do Doněcku, a černé skříňky do Kremlu.

Pozorovatelům z OBSE ( jejichž kolegy jako „tvrdou měnu“  „ separatisté „brali jako rukojmí ) zajistili přístup na místo jen částečně, tj. aby jej s nimi hlídali, a umožnili jim mluvit s místními lidmi.

Těžce přezbrojení „ separatisté „, kteří s namířenými hlavněmi kontrolovali ID karty, povolili prohledat místo dopadu pod hlavněmi samopalů i ukrajinským expertům, ale nesměli nic odnášet, zatímco separatisté odnášeli pryč vše, co se jim podařilo najít  …

Australský premiér prohlásil : “ Nechat tyto lidi ovládat místo dopadu je jako nechat zločince kontrolovat místo činu „ , a požadoval, aby kontrolu nad místem dopadu převzaly ukrajinské úřady.

Austrálie na místo činu vyslala velitele letectva Anguse Houstona + 45členný tým.

Moskvan Alexandr Borodaj 20.7. na tiskové konferenci prohlásil, že „ přemístění 38 mrtvol z místa činu bylo nutné, protože se rozkládala “ , a dodal : „ Pokud se vše bude protahovat, vyhrazujeme si právo začít těla odklízet „ , současně požádal Kreml o pomoc, aby poslal své odborníky.

Také oznámil, že nalezli černé skříňky, které jsou pod jeho kontrolou v Doněcku - spíše však byly již v Kremlu, kde s nimi manipulovaly ruské tajné služby.

Mezinárodní výbor Červeného kříže uvedl, že na Ukrajině očividně probíhá mezinárodní konflikt ( mezi Kyjevem a Kremlem ), takže sestřelení Boeingu 777 je válečným zločinem ( MVČK je garantem ženevských dohod o ochraně civilního obyvatelstva za války z roku 49 )  …

Osoby podezřelé ze spáchání válečného zločinu tak mohou být zatčeni i v zahraničí, protože některé státy uznávají „ univerzální soudní příslušnost“ s tím, že kogentní normy mezinárodního práva jsou univerzálně platné.

Mluvčí NL prokuratury 21.7.014 oznámil, že bylo zahájeno vyšetřování katastrofy pro podezření z vraždy a z válečného zločinu, takže NL má právo stíhat každou osobu odpovědnou za tento zločin.

Putin telefonoval Obamovi v rámci plánovaného hovoru o sankcích proti RF, a „ informoval “ jej o sestřelení Boeingu ...

John McCain + US viceprezident Joe Biden ve 22.53 oznámili, že Boeing byl dle informací US zpravodajské služby sestřelen .

Zatímco Hillary Clintonová ( kterou Obama odstranil, protože si to Putin přál ) Putinovi vzkázala, že mu „ další zločiny již neprojdou“, Obama 21.7.014 Putina vybídl, aby přestal ničit důkazy z místa pádu letadla.

Týž den David Cameron, jenž prohlásl, že Boeing sestřelil Putin, v UK parlamentu vyzval evropské země, aby zamezily RF v přístupu k evropským trhům, a aby Kremlu neprodávaly vojenskou techniku - výslovně požádal PAR, aby zrušila kontrakt na  útočné lodě Mistral ...

Australský premiér Tony Abbott Putina varoval, že to, jak Rusko řeší své vztahy se sousedy, je nepřijatelné, a že Putinova slova, kterými odpovědnost za sestřelení Boeingu přenesl na Ukrajinu, jej absolutně nepřesvědčila.

Abbott se na tiskovce pohrdavě vyjádřil i o ruském velvyslanci v Canbeře, jenž poté, co byl předvolán na červený kobereček, v souladu s Putinem označil za viníka Kyjev.

Britský list Daily Mirror označil Putina za „ toho, kdo před veřejností skrývá mnoho nechutných tajemství „ , The Independent označil Putina za „ páriju“ , Daily Star za  „ tyrana, jenž ukradl mrtvá těla z MH17 „ , a plátek The Sun, který podporuje konzervativce, nazval Putina „ viníkem“ tragédie MH17, totéž napsal list The NYC Times – současně The Sun zkritizoval Camerona, že teprve po třech dnech zatelefonoval do Kremlu, aby Putinovi vynadal ...

The NYC Times napsal :“ Stačí jedno slovo Putina, a boje na Ukrajině skončí, ale to si Putin nepřeje – místo toho zásobuje „ separatisty“ penězi a zbraněmi, a odmítá širší mezinárodní zprostředkování „ ...

List Daily Mail požadoval tvrdé potrestání ruských oligarchů sídlících v LON, zejména Romana Abramoviče, vlastníka klubu Chelsea, jenž pro Putina zradil svého zaměstnavatele Kmotra Berezovského, nalezeného oběšeného na půdě ...

Daily Mail vyjádřil své „ překvapení „ , že reportér Sky News, Colin Brazier, mohl jako první filmovat mezi troskami Boeingu, a prohodil, že to „ nebylo zadarmo „ ( hlavním akcionářem Sky News je Murdoch ) ...

Agresívní nebyl jen britský „ lidový „ tisk, 22.7.014 zaútočil i list horních vrstev TheTimes – na Francii.

Převzal Cameronova slova, aby se PAR vzpamatovala, a přestala vyzbrojovat Putina, zejména aby mu nedodala útočná plavidla třídy Mistral ...

Hollande prohlásil, že první útočnou lodˇ Putinovi v 10/014 dodá, a druhou podle toho, jak se bude Putin chovat ...

PAR odmítla „ retroaktivní „ sankce s tím, že by poté požadovala zrušit i četné vojenské kontrakty, které s Putinem uzavřel BER ...

Putin celé 4 měsíce vybízí k „ mírovému“ řešení konfliktu, zatímco zběsile vyzbrojuje ruské teroristy těžkou technikou, a sestřeluje za ně letouny ukrajinské armády, zatímco jeho TV propagandistická děla šíří a podněcují nenávist ke každému Ukrajinci ( z ruského či neruského etnika ), jenž není s Putinem.

Pyroman Putin se na mezinárodním jevišti vydává za hasiče.

Putin na normandských slavnostech, Putin sedící na MS ve fotbale vedle Merkelové, či Hollande bouchající pěstí do stolu, že PAR Putinovi útočné lodě dodá a dodá, je výmluvnou podívanou, jak se EU čím dál více před Putinem hrbí.

Putin, jenž po sestřelení letadla vyhlásil „ minutu ticha „, kterou v Kremlu důležitě zabírala Rossíja 24, 21.7.014 nevzrušeně ( protože se věci odvíjely dle jeho scénáře, a má zkušenosti z Dubrovky, Beslanu, a z dalších desítek míst  ) dialektickou piruetou obvinil z  „veškeré“  odpovědnosti Kyjev .

„Kdyby neobnovil svoji protiteroristickou ofenzívu, tak by se to nestalo „ , a opožděně kondoloval malajskému premiérovi – dle listu The Guardian Putin mluvil „ o nehodě “ na území Ukrajiny, zatímco Moskvan ve službách Kremlu Alexandr Borodaj pro ruskou TV Rossíja 24 oznámil, že Boeing sestřelila ukrajinská armáda ...

Poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko prohlásil, že letadlo bylo sestřeleno na příkaz Putina.

Kreml od zabrání Krymu vede dezinformační kampaň, za kterou by se nestyděl ani samotný Stalin, proto Lavrov  „vyžadoval“  na ukrajinské vládě odpovědi na svých 10 hloupých otázek, mj. proč ukrajinští řídící odklonili let ze severu na jih ( stále letělo v prostoru uznaném ICAO), proč Kyjev na východní Ukrajině rozmístil protiletadlové baterie Buk, když separatisté žádná letadla nemají - pravděpodobně je na místo fotografování dovezl Lavrov - šlo o neprovozuschopné kusy zabavené ukrajinské armádě v 4/014.

Stejnou logikou se bránil Kyjev, proč by je zde měl rozmístˇovat, když ruští teroristé od Kremlu stíhačky vybavené ruskými piloty ještě nedostali.

Kreml tvrdil, že je v této oblasti 27 ukrajinských systémů BUK M1, což Kreml musí vědět, protože je zde sám rozmístil, a atˇUkrajina předloží evidenci svých raket země-vzduch + vzduch-vzduch + protiletadlových baterií.

Lavrov dokonce zmínil i podobnou tragédii z 10/01, kdy byl nad Černým mořem „ omylem „  sestřelen Tu-154/Siberia Airlines 1812 letící z Novosibirsku do Tel Avivu, 78 obětí.

Ukrajinské vedení odmítlo odpovědnost, třebaže Putin, jenž v té době vedl s Kyjevem diplomatickou válku, předložil světu „ nezvratné důkazy „ – v té době  jednou z verzí bylo, že Tu-154 sestřelila ruská armáda, nikoliv ukrajinská, která zde konala vojenské námořní manévry, kdy vystřelila 23 střel S-200 na drony ...

Další sestřelená civilní letadla :

 

  • letadlo gen. Sikorského 1943, viz můj článek Sikorský, anglosaskými spojenci
  • BOAC Flight 777 z Lisabonu do LON v roce 43 nacistickým Německem
  • 1954 Cathay Pacific Airways (Hong Kong pod UK správou), C-54 SkyMaster, letící z Bangkoku do Hong Kongu, který sestřelila Čína, z 19 lidí zemřelo 10, Čína se omluvila, že jej považovala za vojenský letoun Tchajwanu na útočné misi proti ostrovu Hainan, vzápětí US námořní plavidla, která hledala oběti, sestřelila dvě čínské stíhačky ( viz First Taiwan Strait Crisis )...  
  • 1955 El Al Flight 402 letící z VIE do Tel Avivu, 58 obětí, kdy jej v 7/55 v bulharském vzdušném prostoru sestřelily dvě BG stíhačky MiG, po počátečním zapírání se BG přiznalo – BG nejprve odškodnilo pozůstalé, kteří neměli izraelské státní občanství, a až po 8 letech i izraelské občany ve výši 1.5 mil. dolarů  
  • v 2/73 izraelské stíhačky sestřelily nad Sinajem (který byl od šestidenní války pod kontrolou Izraele) libyjský Boeing 727 Flight 114/Libyan Arab Airlines, letící z Tripolisu do Káhiry, 5 osob ze 113 přežilo, Izrael přiznal svojí „ chybu „ , pozůstalé odškodnil   
  • za války v Rhodesii zimbabwští rebelové, financováni Kremlem (Robert Mugabe), sestřelili dvě dopravní letadla Air Rhodesia Flight 825 (1978)+ 827(1979)  
  • Itavia Flight 870 z 6/80, DC-9-15, 81 lidí, nad mořem před Palermem, kým bylo sestřeleno nebylo nikdy prozrazeno, tehdejší premiér Francesco Cossiga obvinil později francouzské stíhačky, v roce 08 Itálie předložila Francii žádost o kompenzaci, ale má se za  to, že letadlo bylo „ omylem“ sestřeleno US/izraelskou střelou, když si jej US zaměnily za letadlo Kaddáfího - 4 italští generálové byli obviněni z vlastizrady pro maření vyšetřování + 8 důstojníků italského letectva vzápětí po sestřelení záhadně zemřelo/sebevraždy, vraždy, autonehody, z toho 2 piloti + 6 tehdejších vojenských řídících letového provozu  …  
  • 20.4.78 Korean Airlines Flight 902, který se odklonil na své trase PAR -Soul, a potuloval se nad SU - když po něm vystřelila SU stíhačka, letadlo v noci nouzově přistálo na zamrzlém jezeře - SU vojáci spustili palbu, a zastřelili 2 z 97 PAX.  
  • 1.9.83 KAL 007 (269 obětí), viz můj článek KAL 007, vojenská rošáda nad Sachalinem  
  • V 7/88 US křižník USS Vincennes omylem ( zaměnil jej za stíhačku F-14) sestřelil íránský Airbus A-300 nad Perským zálivem, 290 obětí, Teherán se s US soudil, v roce 96 US vyplatily 91 mil. dolarů pozůstalým, což byla jen jedna třicetina toho, co US ve stejném roce vymohly od Kaddáfího pro pozůstalé z Lockerbee ...  
  • 92-93 dva Tupolevy, sestřelené ruskou armádou, byly plné civilistů gruzínské národnosti, kteří prchali před genocidou páchanou v Abcházii na gruzínských civilistech  „ abcházskými separatisty „, které vedli, jako na východní Ukrajině, ruští důstojníci ...  
  • podezřelé je zřícení TWA-800 17.7.96 krátce po startu z letiště JFK v NYC, Long Island, 230 obětí. Přes 100 svědků tvrdilo, že viděli, jak letadlo zasáhla střela, ale NTSB/National Transportation Safety Board + FBI tvrdily, že explozi způsobila elektrická závada  – tehdejší šéf CIA George Tenet ( jenž zametal stopy i po 9/11 ) předložil video, vyrobené „ technickými experty „ ,kteří tuto technickou závadu „dokazovali „ .  
  • 4.10.01 Tu-154/Siberia Airlines 1812 letící z Novosibirsku do Tel Avivu, viz výše   Kreml „ nezvratné „ důkazy o vině ukrajinské armády nepředložil, třebaže by je musel v důsledku satelitní, radarové a elektronické kontroly míst bojů při ukrajinsko-ruské hranici již dávno mít ( Američané + NATO zde mají letouny AWACS vybavené infračervenou teplotní detekcí, také průzkumné letouny mají infračervené kamery, PAR má v Černém moři velící a útočnou lodˇ prošpikovanou výzvědnou elektronikou ), také ze špionážní techniky elektromagnetického původu + z infračerveného detekčního systému umístěného ve vesmíru .  V podstatě všechny tajné služby vědí, kdo Boeing skutečně sestřelil, nevědí to jen sestřelení cestující a veřejnost …  Tajné služby svá esa vytahují jen v okamžiku, který je pro ně výhodný, anebo své karty nevytáhnou nikdy, a jen přilévají olej do ohně … Ruský gen. Andrej Kartopolov uspořádal k sestřelení Boeingu „ ukrajinskou armádou „  okázalou tiskovou konferenci jako svého času SU maršál Ogarkov 1.9.83 k sestřelení KAL 007 ( viz můj článek KAL 007, vojenská rošáda nad Sachalinem + článek Smolensk, nekonečné PL psychodrama ) . Na žádost Británie/UK bylo svoláno mimořádné zasedání RB OSN - 18.7.014 rezoluce RB OSN, kterou Kreml nevetoval, nařídila ozbrojeným skupinám na východní Ukrajině, aby zařídily volný a bezpečný přístup na místo činu, a požadovala nezávislé mezinárodní vyšetřování. Představitel RF u OSN Vitalij Čurkin si vyslechl nářky 22 velvyslanců na Kreml, aby na závěr jako Putin prohlásil, že „ za všechno může Kyjev „ . Nikdo se však neodvážil obvinit ze sestřelení Boeingu ruskou armádu, také velvyslankyně US Samantha Power si tentokrát dávala pozor na slova, jen uvedla, že US mají důkaz, že Boeing sestřelila střela SA-11 vypálena protiletadlovým systémemk BUK,  „ pravděpodobně“ s ruskou vojenskou obsluhou, umístěným nedaleko postavení „ separatistů „, který byl v noci po sestřelení letadla propašován zpět na území RF … Rovněž francouzský stálý představitel v RB OSN Gérard Araud se neopovážil otřít o Putinovu armádu, jen prohlásil, že „ když Putin dodává těžkou výzbroj psychopatům, nemůže se divit, že s ní sestřelí civilní letadlo „ . Rezoluce RB OSN nemá valný smysl, viz rezoluce RB OSN ohledně KAL 007, sestřeleného 1.9.83, kdy RF rezoluci RB OSN o mezinárodním vyšetřování  vetovala ... Ani Washington se 3.7. 88 k sestřelení íránského Airbusu A300 společnosti Iran Air ( 290 obětí, 66 dětí ) v Hormuzské úžině raketou z křižníku USS Vincennes nikdy nepřiznal, ale omluvil se, a rezoluci RB OSN nevetoval … V roce 96 jej tento „ omyl „ US armády stál 130 mil. dolarů, které na příkaz Mezinárodního soudního dvora vyplatil rodinám obětí … Poradce ukrajinského ministra vnitra uvedl, že skupiny lidí odvážejí z místa pádu kusy Boeingu, a snaží se hliník zpeněžit ve sběrnách kovů – poté, co rozkradli peníze, cennosti, mobilní telefony a kreditní karty, pustili se do své oblíbené činnosti – sběru surovin „ … Rozřezávání trupu autogenem potvrdil i mluvčí mise OBSE pozorovatelů. Obama v rozhovoru s Porošenkem zdůraznil, že „ všechny důkazy z místa činu musejí zůstat na místě, dokud nedorazí mezinárodní vyšetřovatelé „ … Mezinárodní nezávislé vyšetřování požadoval i gen. tajemník OSN. Vyšetřování plánuje Ukrajina i Malajsie. Jak Ukrajina tak RF mají povinnost trestně stíhat pachatele, kteří Boeing sestřelili. Porošenko označil sestřelení letadla za teroristický čin, a uvedl, že ukrajinská armáda po žádném cíli ve vzduchu nestřílela, kondoloval nizozemskému premiéru , a nabídl, že by se NL specialisté mohli podílet na vyšetřování nehody. Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk prohlásil, že by viníci měli být souzeni před Mez. tribunálem v Haagu – 24.7.014 nečekaně se souhlasem své strany Vlast podal demisi po odchodu strany UDAR a Svoboda z vládní koalice, načež podala demisi celá ukrajinská vláda, třebaže Porošenko demisi odmítl přijmout, a požádal parlament, aby hlasoval o důvěře vládě ( šéfem parlamentu je Oleksandr Turčynov) . Jaceňjukova demise otevřela cestu k předčasným parlamentním volbám . Porošenko nařídil zastavit bojové operace 40 km od místa dopadu Boeingu, Luhansk a Doněck pod tento rozsah nespadaly. Jihozápadní ruské letecké koridory odklonem letecké dopravy praskaly ve švech. Šéf největší letecké společnosti na BV „Emirates“ Tim Clark navrhl svolat mezinárodní konferenci, „ na níž by si letečtí přepravci ujasnili, jak reagovat na sestřelený Boeing, protože jde o naprosto nepřijatelný a pobuřující čin „ … Rozlícené Nizozemí Nizozemský premiér Mark Rutte označil událost za „ nizozemské 9/11 „ , a pohrozil širokým spektrem sankcí Kremlu, pokud nebude zabezpečen přístup expertů na místo pádu. NL s RF čile obchoduje, je prominentním hospodářským partnerem Kremlu – z RF dováží ropu, plyn a ocel. Anglo-nizozemská ropná společnost Shell má v RF gigantické zájmy, proto její šéf ještě v 4/014 osobně ujištˇoval Putina, že firma neodstoupí ani od jednoho svého projektu v RF … Po sestřelení letu MH17 se 193 mrtvými NL občany vládní zdroje uvádějí, že NL povinně přejde do tábora s nejtvrdšími Putinovými kritiky … Bývalý novinář a sociálnědemokratický starosta Hilversumu Pieter Broertjes vyvolal v NL a v Kremlu „ poprask“ , když požadoval, aby v rámci „ osobních „ sankcí proti Putinovi byla z NL vyhoštěna jeho starší dcera Maria, která vystudovala biologii a geologii. Putinova dcera Maria žije v NL se svým NL druhem Jorritem Fassen*1980 od roku 013, údajně s ním má syna, Putin ji při své návštěvě NL u příležitosti Roku rusko-nizozemského přátelství 013 navštívil, ale k návratu do RF ji nepřiměl ( také 2. Putinova dcera žije údajně v zahraničí ). V NL ve Voorschoten v nenápadném domě žije „ polotajně „ , obklopena tělesnými strážci. Poprvé se pár dostal na oči veřejnosti koncem roku 010, kdy moskevské listy informovaly, že Fassen, jenž vystudoval v Haagu architekturu (aby dostal dobře placenou funkci v Gazpromu ), naboural svým autem v MOW do auta bankéře Matvěje Ojerina (33), jehož bodyguard opilého Fassena vytáhl z auta, a zkopal jej. O pár dní později do ústředí Ojerinovy banky vtrhla policie, a obvinila Ojerina z nelegálního držení drog a zbraní, soudce přidal i korupci. Ojerinovi byly odebrány 4 z 5 bankovních licencí, a v 4/011 byl odsouzen ke dvěma letům vězení – média poté Fassena spojila s Marií Putinovou. Poté, co ohledně Putinovy dcery proběhla bouřlivá debata v NL tisku, Putin zatelefonoval NL premiéru, a „ osobně se mu zaručil za dopravu těl do NL, a za předání černých skříněk „, poté se 2x během tří dnů s Ruttem setkal … US poté, co sankcionovaly GazpromBank, veřejnou banku VEB, ve které zasedá i Medvěděv, a firmu Rosneft, která by se mohla rozloučit se společnými projekty s US firmou Exxon, požadovaly další vlnu sankcí. Merkelová, Hollande a Cameron se nejprve shodli na tom, že na zasedání v Bruselu 22.7.014 vyhlásí proti Kremlu nové sankce, a kritizovali Putina za to, že neumožnil záchranářům a vyšetřovatelům neomezený přístup na místo pádu letadla. Putin ve 20.45 reagoval na silná slova Camerona tím, že „ je nutné se až do výsledků šetření zdržet unáhlených závěrů a zpolitizovaných prohlášení „ … Zatímco David Cameron byl pro sankce, Merkelová chtěla počkat na výsledky vyšetřování, takže EU opět bojácně žádné sankce nevyhlásila ( zejména chtěla zakázat veškeré bankovní a investiční transakce na Krymu) . Merkelová v telefonickém rozhovoru s Porošenkem se dohodli, že zastavení dodávek ruských zbraní přes ruské hranice ruským teroristům je podmínkou ukončení konfliktu – Porošenko požádal o nasazení mezinárodních monitorovacích misí na pohraničních přechodech. Zahraniční týmy dorazily do Torezu a na místo katastrofy až 21.7.014. Záchranáři prohledávanou oblast u obce Hrabové rozšířili z 32 na 50 km2, trosky prozkoumávalo 800 lidí. Těla byla naložena do tří chladírenských vozů, které stály na nádraží v Torezu. Přístup do vozů separatisté mezinárodním pozorovatelům neumožnili, odjezd vlaku byl několikrát odložen – Kyjev nevydal mezinárodním vyšetřovatelům záruku bezpečnosti, protože jde o oblast, kterou nekontroluje – na Ukrajinu 20.7. přicestovala i delegace ICAO, ale na místo činu se neodvážila vyjet. Putin jednal s Merkelovou o bezpečnostních zárukách pro mezinárodní tým expertů, s jehož ustavením souhlasili i šéfové „separatistů“, třebaže obvykle členy mezinárodních týmů berou jako rukojmí... Podle OBSE bylo ve vlacích 167 těl, podle ukrajinské vlády 192 těl, podle povstalců 196 těl, podle poradce doněckého guvernéra Konstantina Batozského 219 těl + osm  „ torz „ - separatisté vrátili všech 38 těl, která z neznámých důvodů převezli do márnice v Doněcku, kde již čekali specialisté se silným ruským přízvukem. Celkem bylo do NL dopraveno jen 227 těl, zbylá se nenašla, třebaže je hledal i australsko-malajsijský tým, na místo dopadu přiletěl 27.7.014  30členný NL tým soudní medicíny + mezinárodní policejní tým dle dohody OBSE s Borodajem.

„ Ministr obrany Doněcké lidové republiky „  pluk. Strelkov 18.7.014 v rozhovoru pro povstalecký web Russkaja vesna/Ruské jaro prohlásil, že  „ letadlo vezlo již mrtvé cestující, kteří byli již několik dní po smrti  - podle lidí, kteří sbírali mrtvá těla, nebyla drtivá většina z nich „ čerstvá „ , byla bez krve, jako by krev tělo opustila dlouho před katastrofou – jen piloti byli určitě živí, protože kabina byla zalitá jejich krví - za věrohodnost té informace neručím, je třeba provést lékařskou expertízu “ , prohlásil pluk. GRU Strelkov ...

„ V letadle bylo objeveno velké množství léčiv a krevních derivátů, což je neobvyklé, a místní upozorňovali na značný zápach, počasí přitom nebylo nijak zvláštˇ teplé „ , dodal pluk. Strelkov.

NL premiér oznámil, že přeprava těl proběhne pod kontrolou ukrajinských úřadů, ale veškerou činnost s identifikací bude koordinovat NL ( některá těla identifikovat nepůjde ), a že na místo dopadu vyšle 40 neozbrojených vojenských policistů, aby asistovali záchranářům a mezinárodním vyšetřovatelům – Austrálie chtěla vyslat až 200 vojáků.

Rakve na charkovském letišti naložila čestná jednotka ukrajinské armády za přítomnosti západních diplomatů a zástupců ukrajinské vlády.

Dva letouny nizozemské armády C-130 Hercules 23.7.014 převezly z charkovského mezinárodního letiště zhruba 40 rakví na NL vojenské letiště v Eindhovenu.

Smutečního ceremoniálu se zúčastnila i královská rodina, celé NL drželo minutu ticha.

Jsou černé skříňky „ pravé“ ? (viz můj článek KAL 007, vojenská rošáda nad Sachalinem + článek Liberty )

SBU 21.7. zveřejnila další odposlechy, dokazující snahu velitele čečenského praporu Vostok Alexandra Chodakovského ( přeběhlík z jednotky SBU) zamést stopy .

Chodakovskij ( 18.7.) : Tví lidé na místě katastrofy pracují ?

Alexej :“ Ano.“

Chodakovskij :“ Kdo má černé skříňky ?“

Alexej : „ My je nemáme „ …

Chodakovskij: A kdo je má ? Moskvu zajímá, kde ty skříňky jsou. Kdo je tam s vámi ? Strelkovovi lidé ?

Alexej :To pořádně nevím, tedˇpřijeli z OBSE.

Chodakovskij : Postarej se v první řadě o ty skříňky, musíme je mít pod kontrolou.

Telefonát mezi Chodakovským a Andrejem z 18.7.

Chodakovskij : Naše soudruhy velmi zajímá osud černých skříněk. Mám na mysli Moskvu.Dva kusy má Chmurov, šéf Strelkovovy rozvědky. Spolu se soudruhem Alexejem zařidˇte, aby všechno, co najdete, se nedostalo do cizích rukou, vše zabavte …

Další telefonát mezi Alexejem a Chodakovským z 18.7.:

Alexej :Jsou to oranžové krabičky ?

Chodakovský : Jak to mám vědět ?

Alexej : Nějakou krabičku jsme našli – je na ní napsáno „Dužicová navigace“.

Chodakovský : Seber to.

Kyjev se obával, aby je nepředali Moskvě, protože týž den „ náměstek premiéra Doněcké lidové republiky „  Andrej Purgin pro agenturu InterFax  uvedl, že „ skříňky separatisté našli, a prohlásili, že budou předány výhradně Kremlu „,- podle HUMINT měly být předány 17.7. večer na jednom z luhanských pohraničních přechodů, třebaže to porušuje mezinárodní dohody o vyšetřování leteckých nehod …

Krátce po Smolensku (4/010) nás tudíž čeká  „ pravda o dalším zločinu „ také ve Smolensku nacházeli pasy a medializovali je před kamerami …

Podle separatistického plátku Ruské jaro předány FSB byly, třebaže 21.7.014 Lavrov ostentativně prohlásil, že o ně Kreml nemá naprosto žádný zájem ( kdo sestřelil Boeing se z nich stejně nikdo nedozví, ale svět by se po zásahu GRU/FSB mohl dozvědět, že Boeing „ skonal z přirozených příčin „ ), což i dle odposlechů pořízených SBU naznačuje, že „separatisté“ možná předali již Kremlem zfalšované/vyměněné skříňky, které nějakým způsobem skloubili se skříňkami „ ztraceného „ Boeingu 777 ( ovládaného na dálku ?) …

Černou skříňku však měl najít i ukrajinský tým, a „ 8 skříněk z 12 „ dle vlastních slov našel i pluk. Strelkov, jenž prohlásil :“ Bylo nalezeno 8 černých skříněk z 12 „ ( co tímto počtem mínil, není jasné, muselo by spadnout 6 letadel ), a prohlásil, že „ zvažuje, zda má místo dopadu zpřístupnit mezinárodním vyšetřovatelům „ …

Putinem dosazený „ premiér Doněcké lidové republiky „ Alexandr Borodaj po prohlášení pluk. Strelkova/Girkina uvedl, že „ nebyly nalezené žádné černé skříňky „ , třebaže krátce před ním jiní „ separatisté „ pro média tvrdili, že „ jedna černá skříňka byla poslána do Kremlu „ ...

Nakonec Borodaj oznámil, že „ černé skříňky již byly nalezeny, a že jsou v Doněcku pod kontrolou separatistů, kteří je předají Kremlu „ ...

Agentura Reuters přinesla videozáběr, jak jednu černou skříňku přenášejí i ukrajinští vyšetřovatelé z ministerstva pro nouzové situace – poradce doněckého oblastního guvernéra Konstantyn Batozský pro list The NYC Times uvedl, že „ skříňky má ukrajinské ministerstvo pro nouzové situace, protože je muži pluk. Strelkova na místo dopadu pustili „ ...

Teprve po pohrůžce třetí vlny sankcí a po přijetí rezoluce RB OSN, kterou si Kreml nemohl dovolit vetovat, předal 21.7.014 v Doněcku, v předvečer summitu v Bruselu, Moskvan Alexandr Borodaj malajsijským expertům „černé“ oranžové skříňky ( ze zvýše zmíněných důvodů mohl také odjet vlak s těly obětí ) ...

Zkoumat černé skříňky budou experti v laboratořích vojenského letiště Farnborough u LON ( letecký obchodní veletrh Farnborough Airshow se letos konal bez ruských letadel, LON nevydal víza většině členů ruské delegace).

Verze :

"Oficiální" verzí zatím je, že Boeing zasáhly střepiny z vybuchlé 70kg hlavice protiletecké střely BUK. 

1) Pokus Kyjeva o atentát na Putina

Letadlo bylo sestřeleno na trase, po které o 40 minut později údajně letěl i Putin, vracející se ze summitu BRICS, jenž se rozhodl cestovat po Ukrajině jako turista -  ruská média, první Russia Today, aniž by si položila otázku, co by Putinovo letadlo dělalo nad nebezpečným Donbasem, pateticky tvrdila, že jej ukrajinské stíhačky chtěly na příkaz Obamy sestřelit, zatímco Gazeta. ru napsala, že Putinovo letadlo, které vzlétá z letiště Vnukovo III/terminál pro obchodní/soukromé tryskáče, danou trasou vůbec neletělo ( protože se Putin vrátil do RF ponorkou, a hned se Obamovi škodolibě ohlásil, že je naživu ) ...

Zdrojem Interfaxu byl anonymní zdroj z ruského Úřadu pro leteckou dopravu/ Rosaviacija, jenž uvedl, že obě podobná si letadla ( Putin létá v letadle Il-96-300 ) se u Varšavy zkřížila v jednom bodě ve stejné letové hladině na 330tém milníku ve výšce 10.100 m, Putin tudy proletěl v 16.21 moskevského času, Boeing v 15.44 moskevského času.

Tato verze je velmi komická, sestřelení Putina nad Ukrajinou by vzápětí znamenalo vymazání ukrajinské armády z povrchu zemského bez jakéhokoliv varování v podobě vyhlášení války, což, na otázku cui bono, by si opět mohli přát jen „ separatisté“ či ruská armáda – zda by pro tento cíl  „ obětovali „ svého podpluk. KGB není jisté …

Ještě srandovnější je naznačování podobnosti obou letadel a barevného označení ruského a malajsijského letadla, jistě, vypadají téměř stejně, zejména ze země, když jsou oba ve výšce 10.000 km …

2) Boeing byl sestřelen střelou ukrajinské armády vzduch-vzduch typu R-60 odpálenou ze stíhačky Su-25 ( střela zasahuje cíle do vzdálenosti 12 km ), prohlásil ruský gen. Kartapolov, anebo střelou z protiletadlového systému BUK.

Ukrajinská armáda je v roli oběti, nemá zapotřebí se stylizovat do role vraha.

Ukrajinské hranice jsou poslední volné hranice, přes které může Kreml pašovat ve velkém, co se mu zachce .

Kyjev spáchal velkou chybu, když hranice nezajistil, teprve po neprodyšném zablokování hranic se měl pustit do protiteroristické operace.

US satelitní, radarové a elektronické záznamy údajně prokázaly, že šlo o střelu země-vzduch, která je razantnější než střela vzduch-vzduch, proto bylo letadlo rozprášené na padrtˇ, agresívní stíhačka by navíc musela zanechat stopy na radaru – přesto i střela vzduch - vzduch se v US tisku hojně diskutovala.

US, které zakázaly lety US aerolinkám nad Krymem, Černým a Azovským  mořem již v 3/014, potvrdily, že radar zaznamenal odpálenou střelu země-vzduch, která letadlo zasáhla.

Historka s protiletadlovým systémem BUK nemusí být pravdivá, Boeing mohla sestřelit i ruská stíhačka, třeba ta (MiG-29), která vzápětí, aby nebyli svědci, v RF  27.7.014  u Astrachaně spadla, pilot nepřežil ...

Buk, aneb SA-11 či 17, dle typu, používá poloaktivní zastaralý radar, jehož hlavní slabinou je rozlišit mezi přátelským a nepřátelským cílem, na radarové obrazovce ten, kdo střelu odpaluje, cíl vidí jen jako tečku, třebaže jsou údajně vybaveny systémem IFF/Identify Friend or Foe ...

Sestřelit Boeing mohli Rusové i střelami SA-200, 300 či 400.

Odborníci si fundamentálně protiřečí, kdy se letadlo rozlomilo :

a)  Trosky letadla, mrtvoly a jejich osobní věci, které se při explozi staly projektily, které byly vystřeleny do okruhu 20 km mezi dvěma vesnicemi na obilném a slunečnicovém poli, + radarové záznamy dokazují, že se rozlomilo za letu, nikoliv až po dopadu .... Kokpit a ocas byly od sebe vzdáleny 6 km, ale věci byly neporušené, byly jako nové, oheň vypukl jen na ocasu.

Podle svědků se těsně nad zemí ozval výbuch ( separatista jménem Sergej z Krasnyj Luč pro agenturu Reuters uvedl :“ Viděl jsem letadlo padat z velké výšky, a slyšel jsem dvě exploze „  ), a pak z nebe padaly trosky i lidská těla za obrovského hřibu černého dýmu, který dle expertů dokladuje, že Boeing dopadl v celku, a rozbil se na kusy až po dopadu na zem.

Kdyby raketa zasáhla oblast křídel s palivem, explodovalo by ve vzduchu.

Raketa může explodovat i vedle letadla, které je tak zasaženo četnými úlomky.

Další svědci pádu letadla uvedli, že viděli vedle padajícího Boeingu další dvě letadla, že by se po sestřelení Boeingu do sebe pustily stíhačky (?) ...

Španělský dispečer, jenž údajně ( dle Putinova tisku ) pracoval pro ukrajinské ŘLP na kyjevském letišti Boryspil ( Španěl mluvil ukrajinsky ?), a velmi pravděpodobně i pro ruské tajné služby, posílal podivné zprávy přes Twitter v době od 11.48 do 16.06, kdy byl jeho účet zmrazen, a i s rodinou byl údajně, dle ruského tisku, deportován z Ukrajiny.

Ve svých zprávách ve španělštině tato postava Fantomase tvrdila, že Boeing dostal od ukrajinských řídících příkaz změnit kurz ze severu na jih, který jej navedl přímo do vojenské zóny, třebaže v každém bodě svého letu byl ve vzdušném prostoru schváleném ICAO, takže v rámci tohoto schváleného VP si ukrajinští řídící mohli vydávat příkazy jaké chtěli ( zvláštní je, že změnu kurzu a nesouhlas pilota s touto změnou, který vyjádřil do rádia, tomuto španělskému fantomasovi potvrdil i dr. Igor Sutjagin, jaderný vědec, bývalý Putinův vězeň ( v 10/99 jej Putin v honu na špióny odsoudil na 15 let, vyměněn poté, co Obama Putinovi zatkl v 7/010 špióny, Putin jej druhý den vyměnil za svých 10 špiónů, od té doby asi vyzvídal pro Putina – Sutjagin podpořil i směšnou tezi, že ukrajinské stíhačky chtěly sestřelit letoun Putina/IL-96 300 )  ...

Mluvčí ruského ministra obrany Kartopolov uváděl, že před podáním letového plánu ukrajinští řídící Boeingu udělili letovou hladinu o pár km nižší (33.000 stop), než kterou požadoval (35.000 stop), podle tvrzení Kartopolova, „ aby jej mohla sestřelit ukrajinská stíhačka SU-25, která nevystoupá do hladiny 10 km „, ale ani let v letové hladině 35.000 stop by jej od dosahu ruské střely neuchránil ...

Kartopolov veřejnosti zatajil, že tuto nižší letovou hladinu udělovalo ukrajinské ŘLP všem letadlům od 7.7.014, vzdušný prostor do 32.000 stop ukrajinské ŘLP totiž s vědomím Eurocontrolu uzavřelo ( ten samý postup, stejná snížená letová hladina + eskorta letadel ze strany ukrajinské 831.letky, byl uplatněn během poháru UEFA 2012 + během OH v Soči ) ...

Ruský genštáb zveřejnil svá radarová data 21.7. – pompézně potvrzují, že u Boeingu letěla jedna stíhačka Su-25 ( španělský fantom psal o dvou stíhačkách Su-25/dle Kyjeva letadla eskortovaly stroje Su-27, nikoliv Su-25 ), ve vzdálenosti 3-5 km od Boeingu (Kartopolov tvrdí, že „ stíhačka byla jen jedna, a letěla přímo na Boeing“).

Piloti těchto stíhaček, které byly v blízkosti Boeingu ještě zhruba 2 minuty před jeho sestřelením, jsou/byli tudíž svědky ( pokud nepilotovali ruskou armádou sestřelené ukrajinské stíhačky ) ...

Co již Lavrov ani záhadný „ Španěl „ neuvedli, je že po Putinově napadení Krymu Kyjev vyslal šest stíhaček Su-27 z letecké základny 831 na leteckou základnu Kulbakino.

Tyto stíhačky eskortovaly civilní letadla a ukrajinské vojenské letouny v letové hladině 33.000 stop .

Když 16.7. 014 byla ruskou armádou útvarem č. 6969/ruská letecká základna z území RF sestřelena ukrajinská stíhačka Su-25 M1, situace v ukrajinském vzdušném prostoru se z důvodu sestřelování letadel ze strany ruské armády prudce zhoršila, a letadla nad Ukrajinou eskortovalo více stíhaček Su-27, aby mohly čelit Putinovým stíhačkám Mig-29 z letecké základny 6.969, které si hodlaly přivlastnit východoukrajinský vzdušný prostor ...

Konstantin Sivkov, ruský vojenský expert, tvrdí, že Boeing „omylem“ sestřelila ukrajinská armáda při cvičení 156. leteckého pluku ( Kyjev jakékoliv „ cvičení“ popřel, třebaže dvě stíhačky Su-27 ve vzduchu k výše zmíněnému účelu měl ) -  to samé bez předložení důkazů Kreml tvrdil při sestřelení letu Siberia Airlines v roce 01) s tím, že vojáci omylem přepnuli systém do bitevního režimu, a podivil se, „ jak nezvykle mnoho radarových dat má ukrajinská armáda „    …

Podle španělského řídícího se kontrolní věž od ukrajinských úřadů dozvěděla o sestřelení  letadla 7 minut poté, co letadlo v 11.53 zmizelo z radarové obrazovky - nicméně v první zprávě informoval o zmizení z radaru již v 11.48, a ve druhé v 11.54 tvrdí, že nebylo sestřeleno stíhačkou „“ , a ve zprávě ve 12.00 tvrdí, že „ letištní věž převzali cizinci „ …

Bezejmenný řídící, jehož účet na Twitter okamžitě zmizel, kterého nikdo neslyšel mluvit, a kterému samotný velitel ukrajinské operace „ svěřil „ , že Boeing sestřelila ukrajinská armáda, je naprosto nevěrohodný.

12.01  „ Vše máme zaznamenáno na radarech, všichni zde, i vojenští řídící, víme, že letadlo sestřelil Kyjev „ .

13.15:“ Převzali to tady vojáci, kteří připouštějí, že mají svoje rozkazy “ .

13.29:“ Co tam dělaly ukrajinské stíhačky, věděl jen ministr vnitra, ne ministr obrany“ ( ministerstvo vnitra koordinuje akce proti „ separatistům „ společně s armádou, a dohlíží nad jednotkami ministerstva vnitra /VVU Vnitřní vojska Ukrajiny a Národní gardou (do které byly začleněné i ultrapravicové milice Pravého sektoru ).

13.31:“ Vojáci potvrdili, že to byla Ukrajina, ale od koho rozkaz přišel, nevědí “ .

13.36:“ Před pár dny jsem tady říkal, že vojáci chtějí svrhnout současného prezidenta, sestřelení Boeingu mohla proto nařídit Tymošenková „ …

13.43 : „Vzdušný prostor je uzavřen, obávají se dalších sestřelení „ …

15.17 : “ Vojáci nyní oficiálně prohlašují, že letadlo bylo sestřeleno“ .

V 15.26 :“ Oficiální vládní zpráva, potvrzená vojáky, naznačuje, odkud střela přišla, a výslovně uvádí, že nikoliv z území kontrolovaného separatisty „ …

15.34 : „ Vojenské radary mají údaje o vypálené střele, civilní radary je nemají „.

15.36 :“ Vojenské velení příkaz k vypálení střely nedalo, někdo jí odpálil jménem Ukrajiny „ …

15.38 „ Vojáci pod velením ministerstva vnitra věděli od počátku, co se dělo“ …

16.06 „ Vojenští velitelé u nás potvrdili, že to byla střela ukrajinské armády „ …

(Navíc změna kurzu a vypnutý transpondér je u Malaysian Airlines již zvykem ) …

Odkud byla střela vypálena, Washington i Kreml dobře vědí, protože dotyčné území je zblízka monitorováno jejich vojenskými družicemi.

Na základě satelitního snímku US vědí, kdy byla raketa odpálena, a jakou měla dráhu, a tvrdí, že Kyjev v daném čase a v dané oblasti žádné podobné zbraně neměl, což CNN potvrdil 20.7.014 i John Kerry s tím, že „ je jisté, že systém byl převezen z RF  –  prokázalo se tak, že Kreml podněcuje, cvičí a zásobuje separatisty, jen během července přepravilo na Ukrajinu 150 ks těžké bojové techniky „ …

Ruská strana ( gen. Andrej Kartapolov ) však tvrdí, že její ruský vojenský satelit pořídil snímky potvrzující, že Ukrajina nedaleko dopadu letadla 14.7.014 umístila systémy BUK 8 km severozápadně od Luhansku ( kde 17.7. již nebyl) , další 50 km východně od Doněcku, a 8 km jižně od Šachtarsku, 18.7. tam již systémy nebyly.

Ruský list Pravda uvedl, že ukrajinská protiletecká baterie Buk byla rozmístěna v doněcké oblasti 15.7.014, 2 dny před sestřelením Boeingu, ruské vojenské zdroje tvrdí, že „ jich bylo několik, 3-4 kusy “, např. jeden u obce Zaroščenske, 30 km od místa dopadu, což Porošenko v rozhovoru pro CNN označil za lež.

Ukrajinský gen. prokurátor Vitalij Jarema uvedl, že „ východoukrajinští separatisté nemají ani protiletadlové systémy BUK, ani protiletecké střely S-300, a neukořistili žádné ani od ukrajinské armády „ , což bylo sděleno Porošenkovi vzápětí po sestřelení letadla, citovala agentura ITAR-TASS.

Poradce ukrajinského ministra vnitra vzápětí po sestřelení letadla oznámil, že  „ Byl sestřelen Malaysian Airlines Boeing 777 let MH17 protileteckým systémem BUK „ .

Podle ukrajinské agentury Interfax Anton Geraščenko na Facebooku uvedl, že „ letadlo letící z Kuala Lumpur do Amsterodamu, když bylo zasaženo střelou systému Buk, letělo ve výšce 33.000 stop  - 280 PAX + 15 členů posádky zahynulo „ …

Jak Geraščenko v té době mohl vědět, ptala se ruská média, kterým protiletadlovým systémem byl Boeing sestřelen, když to dle svých prohlášení z té doby nevěděla ani ukrajinská armáda?

Geraščenko uvedl, že systém BUK byl týž den v noci propašován zpět do RF, kde byl zničen, a vojáci, kteří systém obsluhovali a Boeing sestřelili, byli jako nežádoucí svědci zavražděni.

Bezejmenný španělský řídící tvrdí, že Boeing nebyl sestřelen stíhačkami, „separatisté“ na svých stránkách + RIA Novosti uvedli, že „ jedna stíhačka Su-25 Boeing, který se rozpůlil, sestřelila dle očitých svědků ( vizuální tvrzení je v tomto případě zcela nerelevantní ) nad Doněckem, a poté byla sama sestřelena druhou stíhačkou Su-25, a dopadla na území Luhanska „  ...

Ukrajinské ministerstvo obrany krátce před sestřelením Boeingu vydalo prohlášení, že byla sestřelena  ukrajinská stíhačka Su-25 …

Moskvan a občan RF Alexandr Borodaj, „ premiér Doněcké lidové republiky „,  pro ruskou TV uvedl, že Boeing sestřelil Kyjev v  „ úmyslné provokaci „ ...

Kyjev měl Boeing pod svoji kontrolou po celou dobu jeho letu nad ukrajinským územím, představa, že by se Kyjev rozhodl Boeing nad ukrajinským územím  sestřelit, aby nasadil frajerský klobouk Putinovi, je směšná.

Jisté je pouze to, že tento úspěch ruských protileteckých střel povzbudí Brazilce, aby si ruské protiletadlové systémy koupili …

3) Boeing sestřelili „ separatisté „

Geraščenko tvrdil, že Boeing sestřelili ruští teroristé/ „separatisté“ systémem Buk z města Torez, 10 km od místa dopadu.

Nahrávka pořízená SBU byla zveřejněna večer již 17.7.014, US ambasáda v Kyjevě prohlásila, že nahrávky jsou pravé, ruští experti tvrdí, že jde o podvrh  - ale zmocněnec Doněcké lidové republiky od pluk. Strelkova Sergej Kavtaradze prohlásil, že jsou pravé ...

Z nahrávek SBU, které mají dokázat, že se na sestřelení Boeingu spolu se „ separatisty „ podílela GRU, 2 minuty před sestřelením ruský terorista „Žoldák“ telefonuje podpluk. GRU Bezlerovi : “Letí k vám ptáček, jeden.“ Bezler : „ Výzvědný nebo velký ?“ „ Přes mraky není vidět, letí vysoko.“ „ Dobrá, hlaste to nahoru.“

Podpluk.GRU Igor Bezler „ Běs „ , přeběhlík z ukrajinské SBU, působící pod Igorem Strelkovem z GRU, (17.7.) pluk.Vasiliji Geraninovi z ředitelství GRU při ruském genštábu v MOW, říká :“ Právě jsme sestřelili letadlo, dopadlo u Enakieva .“

 „Kde jsou piloti ? „

 „ Náš člověk je šel hledat, a vyfotografovat sestřelené letadlo. Doutná.“

 „Kdy ?“ „ Asi před půl hodinou“ .

Po 40minutách se odehrála další konverzace, tentokrát mezi „Majorem“ a jeho nadřízeným  „Řekem“ :“ –

Major :  „ Letadlo – 100% civilní - sestřelila skupina kozáků z černuchinského kontrolního stanoviště,vedená kozáckým šéfem Mykolou Kozicynem, pod velením pluk.Igora Bezlera. Rozpadlo seve vzduchu poblíž dolu Petropavlovskaja , říká voják s přezdívkou Major.

Řek :“ Bylo v něm hodně lidí ?“

Major : “ Do pr...., úlomky jsou všude, i na zahradách zdejších domů “ .

Řek :“ O jaké letadlo šlo ?“

Major :“ To jsem ještě nezjistil.

Výše zmíněný ex Putinův vězeň dr. Igor Sutjagin, po svém propuštění po 11 letech žijící nejprve v US, poté v LON pravděpodobně jako Putinův špión ( Putinovým rukojmím je jeho rodina), prohlásil, že Boeing sestřelili „ separatisté „ omylem , protože  „ u ruských hranic je separatisty blokována ukrajinská mechanizovaná brigáda, kterou ukrajinská armáda zásobuje jen letecky „ , -  separatisté si dle Sutjagina mysleli, že je to ukrajinský zásobovací letoun Il-76.

17.7.014 v noci US viceprezident Joe Biden potvrdil, že byl Boeing  „ doslova smeten z oblohy „/sestřelen , a že jeden z radarových systémů našel u místa dopadu střelu země-vzduch BUK/SA-11.

14.7.014 ruská raketa, podle Kyjeva odpálená z RF,  sestřelila ve výšce 6.500 m (!) další letoun ukrajinské armády An-26 s osmi lidmi na palubě, piloti zahynuli (ruští teroristé tvrdili, že na palubě zahynulo 20 lidí), a že 4 členy posádky, kteří přežili, zajali ( zajali 2 ukrajinské vojáky), což Kyjev popřel s tím, že se ( zbylá) posádka telefonicky spojila s genštábem, který na jejich záchranu podniká kroky.

Ukrajinský letoun byl zasažen protileteckou střelou ve velké výšce, proto vojenští odborníci tvrdí, že jej v žádném případě nemohli zasáhnout „ separatisté „, ale profesionální ruští vojáci.

Kdyby byl Boeing sestřelen těžkou střelou země-vzduch těžkým systémem BUK se čtyřmi rampami z území separatistů / Sněžnoje u Torez, musel by dopadnout na území RF –  z hlediska dopadu Boeingu jej, za předpokladu že byl sestřelen  protileteckým systémem BUK, musela sestřelit ukrajinská či ruská armáda  …

List Times of India ze 17.7.014 uvedl, že kontakt s Boeingem ukrajinští řídící ztratili již krátce po přeletu polsko-ukrajinských hranic, a protože letadlo z výšky 10.000 km padá velmi pomalu, musel být sestřelen ještě před územím kontrolovaném ruskými teroristy/“separatisty“, když dopadl na jejich území …

Jeden svědek tvrdil, že viděl tři exploze ( Boeing + 2 stíhačky + dva padáky + ukrajinské letadlo letící směrem na Debalcevo ) …

Přesto „ jeden ze separatistů „ z FSB italskému listu Corriere de la Sera horlivě potvrdil, že Boeing sestřelili „ separatisté „, protože  „ se domnívali „, že cílí na armádní dopravní letoun ( An-26 však létá v podstatně nižších výškách, a létá zhruba 400 km/hod, takže „ splést „ si pomalého Antonova-26 s Boeingem777 skutečně nemohli, o to více, že s Bukem museli manipulovat jen profesionální vojáci z ruské armády, protože systémy Buk jsou zastaralé ze SU éry, takže jsou obtížně obsluhovatelné, posádka vyžaduje nejen profesionální výcvik, ale i dlouhodobou společnou koordinaci, takže jak US vojenský analytik Rick Francona, tak vojenský analytik Jane´s Defence Weekly uvádějí, že pokud byl Boeing sestřelen střelou země-vzduch, tak jedině příslušníky armády ) ...

US, které zakázaly lety US aerolinkám nad Krymem, Černým a Azovským  mořem již v 3/014 tvrdily, že radar zaznamenal odpálenou střelu země-vzduch, která sledovala letadlo, a zasáhla jej.

Historka s protiletadlovým systémem BUK však nemusí být pravdivá, protože mobilní komplet BUK není neviditelný  - je daleko větší než tank, a po ráně přijde záblesk a dým, který zůstává viditelný několik minut - takže padá-li letadlo na zem tři minuty, také stopa po Buku je na obloze viditelná.

16.7.014 večer „ separatisté/ruští vojáci „ nad Horlivkou sestřelili ukrajinskou stíhačku Su-25 střelou vzduch-vzduch z ruského letounu, pilot se katapultoval  …

Týž večer byla sestřelena i druhá ukrajinská stíhačka ručně odpálenou protileteckou střelou země-vzduch, a 18.7. Ukrajina přišla o další stíhačku Su-25.

Vitalij Čurkin popřel, že by ukrajinské stíhačky sestřelila ruská armáda z území RF, což tvrdil Porošenko.

„Separatisté“/ profesionální vojáci RF se k sestřelení vrtulníků, obřích Iljušinů Il-76, stíhaček a Antonovů sice vždy hrdě hlásí, ale Kyjev/Porošenko tvrdí, že ukrajinské letouny jsou sestřelovány z ruského území, což oznámil i 23.7.014, kdy byly z území RF sestřeleny další dvě ukrajinské stíhačky u Saur-mohyly, letící ve výšce 5.200 m ( svého času dle tvrzení Kremlu také Gruzínci sestřelili ruskou střelou ruský Tupolev ) …

Doložily to i US satelitní snímky ukazující desítky mobilních odpalovacích ramp podél ruských hranic s Ukrajinou, zacílených na postavení ukrajinské armády.

Jeden satelitní snímek ukazuje samohybné dělostřelectvo, které má pouze ruská armáda, na ruské straně hranic, zacílené na pozice ukrajinské armády.

27.7.014 RF raketami ostřelovala východní Ukrajinu, kam se z RF po sestřelení Boeingu ve dnech 21.7.-26.7.014 valily konvoje s těžkým dělostřelectvem pro ruské vojáky, kteří zde vystupují pod pláštíkem „ separatistů „ .

27.7.014 John Kerry telefonoval Lavrovovi, aby Kreml přestal pašovat ruskou armádu s těžkou bojovou technikou na Ukrajinu, na což Lavrov, obětˇ či autor Putinovy fikce „ nevměšování se „ , hněvivě odpověděl, že RF separatisty na Ukrajině nepodporuje, a nemá zde ani jednoho ruského vojáka, natož nějakou bojovou techniku, a vyslovil tak vtip roku, protože celý svět ví, že „ separatistům“ od samého počátku velí ruští důstojníci, kteří mají přístup do samotného Kremlu,  a že „ separatisté „ bojují proti Kyjevu, protože si to Kreml přeje, a rozhodl o tom - civilistů z řad ruského etnika se Kreml neptal.

A pokud „ separatisté „ mají tanky, těžké dělostřelectvo, protitankové a protiletecké střely, mají je proto, že jim je Putin dodal ...

Kerry Lavrova odkázal na US satelitní snímky,teré ukazují, jak ruská armáda „ katjušemi „ ostřeluje postavení ukrajinské armády jak z RF, tak z území východní Ukrajiny …

Jeden snímek jasně ukazuje samohybná děla pálící z ruské strany hranic na pozice ukrajinské armády.

Ukrajinské tvrzení potvrdilo sestřelení Antonova An-26, který letěl ve výšce 6.500 m, což je mimo dostřel ručně odpalovaných protileteckých střel, které  v žádném případě neodpalují ukrajinští nezaměstnaní horníci ruského etnika …

Kyjev uvedl, že Antonova sestřelila ruská stíhačka, což Kreml popřel, třebaže ruské stíhačky beztrestně brázdí  nejen ukrajinský vzdušný prostor.

US list The NYC Times ze 27.7.014 informoval, že Ukrajina možná od US dostane specifické zaměřovače odpalovacích ramp země-vzduch, které jí umožní tato stanoviště obsluhovaná ruskými specialisty, zlikvidovat.

Po sestřelení Boeingu se separatisté domnívali, že sestřelili třetí ukrajinský letoun, což z MOW tvrdil i jeden „ separatistický předák“, a zdůrazňovala to i Putinova propagandistická TV LifeNews, která byla jako první na místě dopadu, takže to vypadalo, že na místě čekala, až Boeing dopadne, a která v 17.34 kyjevského času uvedla: “Separatisté informovali o sestřelení ukrajinského Antonova na východní Ukrajině „  ( v nahrávce se uvádí : „ V TV říkají, že je to ukrajinský letoun, ale má to nápis Malaysian Airlines „ )  …

Dále je velmi podezřelé, že ruská tisková agentura Ria Novosti ohlásila zřícení Boeingu v 16.13 moskevského času, třebaže letadlo spadlo až v 16.20  moskevského času ( udělala tu samou chybu, co Bush II ve své první reakci na oznámení o „teroristických“  útocích proti WTO, viz mé články k 9/11) …

Separatisté se chlubili i na webu ( hub @strelkov–info-info ) + na všech sociálních sítích s videem, jak sestřelili ukrajinský nákladní letoun AN-26 ( na místě, kde dopadl Boeing), což až moc svižně převzala a zviditelnila ruská vládní TV.

Pluk.Strelkov na  V-Kontakte ( „ V kontaktu „ , ruská mezinárodní obdoba Facebooku z roku 06) na své stránce ve 13.37 GMT ( Boeing spadl ve 13.20 GMT) blaženě zveřejnil dvě videa s tvořícím se černým dýmem v dálce + s černým dýmem spadlého letadla v dálce, rozptylovaného větrem, natočeným o pár minut později (první snímky a videa, které se na internetu objevily, nemusí být autentické ), a napsal :  “ U Snižne za dolem Pokrok jsme sestřelili AN-26, spadlo do polí, nikoliv do rezidenčních čtvrtí, civilisté nebyli zraněni. Navíc máme informaci, že bylo sestřeleno i druhé letadlo Su „  ( Večer „ separatisté „ tvrdili, že „ Boeing byl sestřelen stíhačkou, která byla vzápětí také sestřelena „ ) ...

Když se však ukázalo, že šlo o civilní letadlo Boeing 777,  informaci i video během 15 minut stáhl, a napsal, že jeho vojáci Boeing nesestřelili ( více než na Tweeter „měli separatisté“ spoléhat na transpondér, avšak rychlost, s jakou byl jeho tweet medializován, je zarážející, navíc pluk.Strelkov neměl účet na Twitteru ) …

Podle agentury AP podobný odpalovací systém její reportéři viděli projet kolem dvě hodiny před sestřelením Boeingu u města Snižné směrem na Torez - podle SBU rodilý Moskvan pluk. GRU Strelkov/Girkin po sestřelení Boeingu přijel do Snižné, a zapřísahal se, že jeho muži Boeing  nesestřelili  ( podobně Kreml shodil zodpovědnost za Beslan na Maschadova a Basajeva, Smolensk na chybu pilota , a Bush I odpovědnost za 9/11 na UBL, jenž odpovědnost za 9/11 popřel 27.9.01 v pákistánském deníku Umma Daily )  ...

Pluk. Strelkov/Girkin uvedl, že systém musel být obsluhován ruskými vojáky, speciálně k jeho obsluze vycvičenými, což potvrdil i bývalý velitel leteckých sil RF, nyní gen. ve výslužbě, s tím, že „ s Bukem umí zacházet jen vojáci ruské armády, nikoliv „ separatisté „  ...

Týž systém se dvěmi chybějícími raketami ( údajně sestřelil i doprovodnou ukrajinskou stíhačku ) nafilmovala SBU, jak údajně přejíždí hranice zpět do RF ... ...

I další vojenští odborníci, např. pluk. Paul Servent, trvají na tom, že ani ukrajinská armáda ani „ separatisté „ nemají protiletecké systémy k sestřelení letadel ve výšce 10.000 m …

Takové systémy má jen ruská armáda.

23.7.014 promluvil šéf čečenského praporu Vostok Alexandr Chodakovskij, přeběhlík z ukrajinské SBU.

V rozhovoru pro agenturu Reuters přiznal, že separatisté v osudný den měli k dizpozici protiletadlový systém Buk z RF, kam se i vrátil ( separatisté se  předtím na sociálních sítích chlubili, že systémem Buk disponují )  .

„ Dozvěděl jsem se o něm až v době, kdy se stala ta tragédie, dorazil z Luhansku pod vlajkou Luhanské lidové republiky, a zřejmě ho poslali zpátky, aby se zbavili důkazu, že tam byl „   ( ruský gen. Kartapolov prohlásil, že RF žádné zbraně „ separatistům“ nedodala, a že záběry, na kterých je vidět, jako Buk přejíždí ukrajinské hranice do RF, jsou podvrhem, ale 29.6.014 na Twitter ruští teroristé tvrdili, že „ ukořistili BUK z ukrajinské vojenské základny číslo A1402“   ) ...

Chodakovskij prohlásil, že „ Kyjev je stejně odpovědný jako útočníci, protože vláda v Kyjevě získala včasné důkazy, že Kreml tuto technologii „ separatistům „ poslal, a přesto neudělala nic k zabezpečení civilních letů „ .

Pokračoval : “Věděli, že Buk směřuje k vesnici Snižne, 10 km od dopadu Boeingu, že tam bude nasazen, a vyprovokovali jeho použití tím, že vedli nálet v době, kdy civilní letadlo přelétávalo, na zbytečný cíl, kterého si doposud ani nevšimli“ …

Velitel Chodakovskij dále uvedl, že jeho prapor Vostok systém Buk nikdy neměl, a do výzbroje „ ruských partnerů „ neměli co mluvit „  …

Podle Chodakovského každý věděl, že „ separatisté“  ukořistili systémy Buk od ukrajinské armády, tři systémy Buk ukrajinské armádě zabavili na kontrolním stanovišti v 4/014, a další u letiště v Doněcku 29.6.014, avšak žádný z nich,  zdůraznil Chodakovský, nebyl provozuschopný  ( Kyjev druhý den popřel, že by ruští teroristé ukrajinské systémy BUK zabavili  ) …

Chodakovský prohlásil, že i kdyby měl systém Buk, nikdy by jej nepoužil proti civilnímu letadlu, „ proti něčemu , co mě neohrožuje „ , a že jej tragédie  „ velmi mrzí „, ale jako velitel  „ separatistů „  musí hájit „ separatisty „, i když jeho osobní názor může být odlišný – jeho duši tragédie velmi znepokojuje  „ …

17.7.014 v 18.14 na Twitteru  Russia Today, která hlásá názory Kremlu, informovala, že „ proruští separatisté Boeing nesestřelili, a odmítají jakoukoliv odpovědnost za jeho sestřelení „ ...

Boeing byl sestřelen z výšky 10.000 km, proruští separatisté nemají ani mobilní protiletadlový systém Buk-M1 ( nástupce systému Kub), který dokáže sestřelit letadlo i z výšky 25 km v okruhu přes 40 km ( hranice byly 51 km od místa dopadu ), a i kdyby ho měli, museli by systém převzít i s obsluhou / s ruskými vojáky …

Richard Quest, US letecký odborník, na CNN uvedl :“ Je mimořádně neobvyklé, aby v této výšce bylo sestřeleno dopravní letadlo ( stejně bylo mimořádné, aby se v 3/014 za Putinovy invaze na Krym beze stopy ztratilo na trase letadlo Boeing 777 téže společnosti ) – člověk ze země zvedne hlavu, a vidí, že jde o dopravní letadlo – proto se zde muselo stát něco velmi zvláštního a odporného „  …

V rozhovoru pro CNBC gen. ve výslužbě Barry McCaffrey prohlásil, že „ sestřelení letadla v takovéto výšce je vždy pouze úmyslné – nestačí mít jen raketu, ale i dobrý radar, který cíl vyhledá a navede ji na něj  - nestačí ani dobrý primární radar, který nedekóduje sekundární radar, a „ separatisté „ měli jen radar instalovaný do systému odpalovacího vozu, zatímco potřebovali sekundární radar, který se dotazuje transpondéru „.

Na videjích byl jen obyčejný radar primární, a mnohdy jen anténa IFF, čili nevyplynulo z nich, zda systém BUK má i sekundární anténu, či co „ separatisté „ předváděli za systém.

„ V žádném případě nemohli Boeing sestřelit separatisté, a již vůbec ne  „ náhodou „  -  všechna letadla, civilní i vojenská, jsou vybavena vysílači, které neustále vysílají identitu letadla + příslušnost k letecké společnosti, takže radary na zemi civilní letadlo rozpoznají okamžitě, navíc jsou radary napojené na civilní ŘLP, aby o civilních letadlech měly přehled.

Jak ruští penziovaní generálové letectva, tak zahraniční vojenští odborníci uvedli, že střelu proti letadlu letícímu ve výšce 10.060 m rychlostí 965 km/hod. mohli odpálit jen příslušníci armády se speciálním výcvikem, a jen ti zkušení z nich s praxí, protože jde o střelu z roku 72, technologicky nemoderní, a tudíž velmi nesnadno ovladatelnou – k odpálení bylo zapotřebí přinejmenším čtyř vojáků ( velitel, střelec, obsluha radaru, a řidič nákladního auta )  …

Kreml tak potvrdil, že východoukrajinští „ separatisté „ jsou profesionální vojáci ruské armády, kterým pomáhají ukrajinští dobrovolníci z řad ruského etnika.

„Separatisté „ maximálně dokáží sestřelit pomalu letící vrtulník ručně odpalovanou protileteckou střelou, např. SAM-7, či jejím US ekvivalentem Stinger, ale i k zacházení s ní potřebují výcvik ( za války v Afghánistánu proti  Rusům se používaly US rakety Stinger).

SA-11 již má podle expertů schopnost sestřelit i letadlo ve výšce 10.000 m.

Také "neposlušný“ list Vědomosti ( který chce z důvodu neposlušnosti pro Putina koupit oligarcha Prochorov, jehož starší sestra je však ostře protiputinovská, a aktivně se v boji proti Putinovi angažuje ) 18.7.014 napsal :“ Za celou bohatou historii separatistických válek separatisté nikde na světě nesestřelili civilní dopravní letoun, protože protiletecké systémy k sestřelování letadel ve velkých výškách separatistům nedodávají ani vlivné mezinárodní mafiánské  sítě, přesto během pár dní budou všechny strany tvrdit, že Boeing sestřelili separatisté protileteckým systémem „ bez označení země původu „ …

Podle tvrzení vojenských expertů bylo letadlo zasaženo budˇruskou protiletadlovou baterií Pancir S-1 ( z 90.let  nebo protiletadlovým kompletem Buk ( Ukrajina jich má 60 kusů, RF 250, Izraelci za 1.v. v Zálivu používali systém Patriot ) se střelami SA-11, nebo raketou vzduch-vzduch odpálenou z ruského bojového letounu, který startoval z vojenského letiště Millerovo, ležícím 50 km od ukrajinských hranic, kde stále „ kempuje „ 12.000 ruských vojáků.

Raymond Pritchett, expert US vojenského námořnictva, prohlásil, že „ střela, která zasáhla Boeing777 letu MH17, byla odpálena ruskou armádou z území RF  „ ...

Nejen Američané a Rusové vyrábějí protiletadlové rakety, vyvíjí je i západoevropský Airbus Group přes svoji pobočku MBDA, a to protiletadlový raketový systém Mamba ( největší a nejrychlejší jedovatý had v Africe ).

Tomu, že Boeing zasáhla střela, nasvědčuje :

  1. roztrhl se za letu ( jiní tvrdí, až při dopadu na zem), a nechal za sebou dlouhou stopu trosek
  2. malé kusy vraku, letadlo bylo doslova roztrhané na padrtˇ
  3. z nebe do slunečnicového a pšeničného pole padala téměř nedotčená těla i po pádu z 10 km výšky, těla připoutaná k sedačkám, některým tělům proud vzduchu strhl oblečení, nedotčené, neroztrhané, neumazané, neohořelé  osobní věci pohozené kolem, pasy jako nové, nerozbité mobilní telefony, nerozbité jízdní kolo, knihy, dětské výkresy, zápisníky, kufry se složeným prádlem, dětská plyšová opička -  tato neporušenost věcí a těl po explozi ve vzduchu je zvláštní, experti jí nechápou
  4. žádné nouzové volání z letadla – posádka střelu neviděla, napadá letoun  zezadu a seshora, je přitahována kovovými částmi letadla ( elektromagnetický typ rakety) – mj. motorem, křídlem . Další možnost : letadlo explodovalo samotrhavina, která byla odpálena, když byl Boeing nad územím separatistů, radary by i v tomto případě zaznamenaly signál, že se k letadlu blíží střela ... US, třebaže 22.7.014  „na sarkastickou výzvu“  Lavrova zveřejnily satelitní snímky a další tajné materiály, které dokazují, že Kreml nadále v Rostovu nad Donem cvičí a vyzbrojuje  „ separatisty“ , sice přímo neobvinily Kreml ze sestřelení Boeingu, ale John Kerry 20.7.014 nazval proruské „ separatisty „  „ mimořádně drzými nácky „,  a Obama, jenž sestřelení Boeingu pojmenoval „ terorismem odpudivých rozměrů „  na adresu Putina prohlásil „ že by si již měl přestat tropit šašky z veřejnosti, a umožnit zahájení řádného mezinárodního vyšetřování „ … US tajné služby vyloučily, že by Boeing sestřelila ukrajinská armáda, a aby Kreml nerozplakaly, že byl sestřelen z ruského území ( vojenští experti potvrdili, že ruská armáda soustředěná na ukrajinských hranicích, kde podle Putina není, zde má i protiletadlové systémy k sestřelování letadel ve velkých výškách) , připsaly sestřelení Boeingu  „ separatistům“ /ruským vojákům v převleku, „ kteří se k sestřelení přihlásili na sociální síti „ ... Velmi komické o to více, že hlavní „ separatista „ pluk. GRU Strelkov, podporovaný Putinovým ideologem eurasismu Alexandrem Duginem,  Putinovi vypověděl poslušnost s tím, že „ separatisty zradil, a je tudíž zrádcem, kterému nepřísluší být prezidentem „  - otázkou je, zda jde jen o pluk. Strelkova, či celou GRU v jejím boji s FSB ( GRU nemůže FSB odpustit zavraždění pluk. Surikova ) . Skutečnost, že Putin  potřeboval zdiskreditovat pluk. Strelkova potvrdil i gen. tajemník OBSE Lamberto Zannier, jenž má na východní Ukrajině 250 pozorovatelů – Zannier prohlásil, že Putin frakci pluk.Strelkova nekontroluje. Z dosavadního neúspěchu Kreml obvinil  nefalšované „separatisty“ amatéry +  stoupence svého rivala pluk. Strelkova – Pavel Gubarev, samozvaný guvernér Doněcké oblasti, na adresu Kremlu 7.7.014 utrousil, že jim Kreml dodal jen kalašnikovy z let sedmdesátých, a staré nákladˇáky, zatímco moderní zbraně mají jen ruští vojáci ze speciálních jednotek. Putin ani po sestřelení Boeingu ruskými vojáky se od „ separatistů „ nedistancoval, a když se snažil v Sergijev Posad, 70 km severovýchodně od MOW, veřejnosti 18.7.014 objasnit svůj postoj k sestřelení civilního letadla, jen si protiřečil, aniž by ho to uvedlo do rozpaků, jak by mohlo, po Dubrovce a Beslanu. 25.7.014 mluvčí US zamini Marie Harf uvedla, že „ US mají důkazy od lidských zdrojů/HUMINT, že Putin ostřeluje přes ruskou hranici pozice ukrajinské armády, a že se ruským teroristům na východní Ukrajině chystá dodat ještě těžší a silnější raketomety „  … Putin „ separatistům „ s ruskými pasy vybudoval vlastní tiskové středisko s placenými demagogy, které zaplatil oligarcha druhé generace a hlavní mecenáš ruské pravoslavné církve, jejíž kořeny jsou pevně zakotveny ve FSB, Konstantin Malofejev, proteženec šéfa Putinovy prezidentské kanceláře Sergeje Ivanova, a mocného vládce ruských železnic Vladimíra Jakunina ( jenž by mohl vyprávět o vykolejení Něvského expresu )  ... Bolševik Vladimír Jakunin, dnes „hluboce věřící“ jako Putin, s Malofejevem zorganizoval výstavu velmi vzácných církevních relikvií ( mj. pás Panny Marie, ruka světce Jana Křtitele). Putin v rámci své hybridní války držel 18.7.014 jednu minutu ticha za oběti sestřeleného Boeingu, tato minuta ticha okultně zatemnila velké rozpaky EU, která se válku na Ukrajině bojí „ internacionalizovat „, i kdyby Kreml sestřeloval jeden Boeing denně. Ukrajina však není vzdálený Náhorní Karabach, na Ukrajině se bojuje za svobodu celé Evropy.  
Autor: Andrea Kostlánová | sobota 2.8.2014 15:56 | karma článku: 21,53 | přečteno: 2863x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 495x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 432x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz