Ruská Akademie věd stále odmítá poslouchat Putina

Putinova stavební společnost Twentieth Trust : Putin se v 8/91 za zinscenovaného bolševického puče postavil na stranu Jelcina, v té době již nenasytně podnikal.

Jeho klika z důstojníků KGB a přátel z kroužků bojových umění začala mít moc poté, co se Putin v roce 91 stal za petrohradského starosty Sobčaka ( kterého později zdiskreditoval a odklidil do francouzského blázince ) šéfem výboru pro zahraniční styky /VSK, a spoluzaložil banku Rossija.

Od počátku 90.let měli Putin a obchodník ing.Vladimir Smirnov, příkazník petrohradského mafiána Barsukova –Kumarina, rovněž s VŠ vzděláním, víkendové dáči na břehu jezera Komsomolskoje nedaleko Petrohradu.

Putin zde koupil dvě přilehlé pozemky v 12/92 (85 akrů – v době, kdy ruští úředníci měli malé platy, Putin koupil dva luxusní pozemky, na kterých si nechal postavit dvoupatrovou vilu v ceně za 500.000 dolarů, luxusní byt v Petrohradě, a luxusní vilu ve Španělsku – všechy tyto nemovitosti mu postavila stavební firma Twentieth Trust/ TT, které na stavební činnost přiděloval milióny z pokladny radnice ).

Putin byl vyšetřovací komisí ministerstva vnitra v 90.letech pro korupci vyšetřován několikrát, ale vzneseno obvinění bylo proti němu jen jednou, v kauze Ropa za potraviny pro Petrohrad.

Vyšetřovatel ministerstva vnitra podpluk. Andrej Zykov ( od roku 00 nezaměstnaný)  ve spisu v kauze TT uvedl, že „ Putin zastrašoval malé vlastníky chat u Komsomolského jezera, aby mu pozemky prodali, a když odmítli, nemovitosti jim vypálil „ ( důležitá informace , protože jeho chamtivá bezohlednost, arogance a výhružky psychicky deptaly i Marinu Saljevovou, známou geoložku, členku Dumy, kolegyni petrohradských demokratů, která iniciovala první vyšetřování korupce Putina, a poté se před ním 10 let skrývala ).

Putinovou luxusní vilu společnost TT dostavěla v 7/96, ale v 8/96 vila kompletně vyhořela v době, kdy v ní dlel Putin s rodinou, formálně z důvodu vadné elektroinstalace v sauně.

Poté, co Putin krátce nato nadělil Kumarinovi petrohradskou energetickou firmu PTK , společnost TT vilu postavila znovu v ještě lepším provedení.

Podle vyšetřovatele podpluk.Andreje Zykova Putinův klan výstavbou svých luxusních vil na břehu Komsomolského jezera si protiprávně přivlastnil celý břeh, a porušil tak právo na obecní cestu po břehu jezera.

Když byl Sobčak , Jelcinův konkurent, úspěšně zdiskreditován, a Putin se svým klanem byl Jelcinovým pokladníkem Borodinem pozván do MOW, Putinův klan si 10.11.96 oficiálně zaregistroval stavební Družstvo Ozero, jehož zakládajícími členy byli Putin, Jurij Kovalčuk ( sankcionován 014), Sergej Fursenko, Andrej Fursenko ( sankcionován 014), Vladimír Jakunin ( sankcionován 014) , Nikolaj Šamalov, Viktor Mjašin a Vladimír Smirnov, příkazník Kumarina, jenž se stal předsedou družstva Ozero, které začalo budovat luxusní vily po celém pobřeží.

Mafiánský obchodník Vladimír Smirnov se s Putinem poprvé setkal v roce 90 ( Putin tvrdí, že jej poznal až v roce 91 ) v Německu, kdy se rozhodl podnikat v Petrohradu.

Již v roce 90 byl Smirnov hlavním aktérem rozkrádačského skandálu potravinového řetězce, a stavěl si s Putinem vilu u Komsomolského jezera.

V roce 94 s Putinem zasedal ve firmě SPAG ( praní špinavých peněz pro Kumarina a kolumbijskou narkomafii ), dostal od Putina monopolní petrohradský podnik PTK, v roce 96 s Putinem odešel do Kremlu, a když se Putin stal za přičinění tambovské mafie prezidentem, Smirnov byl jmenován šéfem Teknabeksport ( jaderné palivo).

Sergej Fursenko se stal šéfem Lentransgaz (Gazprom Sankt Petersburg, jedna z největších poboček Gazpromu s ročním obratem 50 mld rublů, + se Fursenko stal šéfem petrohradského fotbalového klubu Zenit, a šéfem Ruského fotbalového svazu, ze kterého brzy pro neúspěchu ruského fotbalu odstoupil.

Andrej Fursenko se stal 1.náměstkem ministra průmyslu, vědy a technologie, poté ministrem téhož, a po druhém Putinově „ zvolení“ se stal ministrem školství a vědy.

Vladimír Jakunin byl jako důstojník KGB 1. tajemníkem SU mise při OSN.

Když se v roce 91 vrátil, pustil se do podnikání spolu s Jurijem Kovalčukem, Andrejem Fursenkem  a Viktorem Mjašinem, které všechy znal z IOFFE institutu, kde všichni za SU pracovali, Jakunin jako šéf pro styky se zahraničím.

Jakunin kdysi kdesi prohlásil, že stavební družstvo Ozero byl jeho nápad.

Když se Putin stal zástupcem kremelského pokladníka Pavla Borodina, Jakunin se stal federálním zástupcem Správy kremelského majetku v severozápadní oblasti RF, v roce 00 náměstkem ministra dopravy, a v roce 05 králem Ruských železnic.

Alexej Navalnyj zveřejnil fotografii mramorového paláce Jakunina, „ obyčejného státního zaměstnance „ , a k fotografii připsal :“ V jiných zemích se železnice používá pro přepravu, v RF ke krádežím „ …

Putinovi „ přátelé“ se tak stali na úkor ruských občanů oligarchy s jměním uváděným v čas. Forbes.

K roku 013, bez Putina a jeho ministrů, byl žebříček majetků Putinových „ přátel“ následující:

  1. Roman Abramovič, jenž zradil svého stvořitele a bývalého zaměstnavatele Borise Berezovského, kterému vděčí za svůj majetek, a přešel k Putinovi koupí jeho přízně ( věnoval Putinovi jachtu Olympia za 50 mil. dolarů, financoval jeho volební kampaně, a podstatně přispěl na stavbu Putinova megapaláce Gelendžik v Krasnodarském kraji v ceně 2-5 mld dolarů, ke kterému se Putin zatím nehlásí ).Viz BBC Putin´s Palace ? A mystery Black Sea mansion fit for a tsar + A Reuters Investigation : Billion dollar medical project helped fund Putin´s Palace on the Black Sea.
  2.  
  3. Vladimír Kogan, příkazník Barsukova Kumarina, bývalý šéf investic na federálním ministerstvu pro regionální rozvoj, přítel ekonoma Kudrina, povoláním letecký inženýr, od roku 92 podnikal v bankovnictví , ve stavebnictví, v dřevozpracujícím průmslu ( Ilim Pulp Enterprise Putina a Medvěděva),  v letech 95-96 zasedal v poradní radě „ Chodorkovského „ banky Menatep.

16.11.00 speciální policejní komando provedlo razii v Koganově Průmyslové a stavební bance/ICB, která vedla účty Vjačeslava Strugova, viceguvernéra Petrohradu Valerije Malyševa, Viktora Krotova a dalších, podezřelých z plenění veřejných fondů, ale v roce 01 Putin vyšetřování zastavil, takže ruská média spekulovala o KGB příslušnosti Kogana.

27.9.01 byl zavražděn šéf ochranky ICB a člen správní rady Koganovy Vitabanky Nikolaj Šatilo, kterého Kogan jmenoval do funkce v roce 99, média tvrdila, že Šatilo je členem kriminálního gangu Kolesnikova.

Kogan v roce 01 prosazoval novináře Dmitrije Kiseljova do funkce náměstka ministra telekomunikací, v této funkci Kiseljov vyměnil vedení SvjazBank, které potom převedlo veškeré státní vklady ze SvjazBank do Koganovy ICBanky.

6.11.02 byl zavražděn další Koganův zaměstnanec, Leonid Daviděnko, šéf Open Society Koganovy ICBanky.

V 6/05 ruská média odhalila, že 23% ICBanky vlastní David Traktovenko, a stejný podíl vlastní i Kogan, že tudíž banka ICB Koganovi nepatří ( další akcie vlastnila Vněštorgbank + společnost Severstal + Tamara Stěpašina, manželka Sergeje Stěpašina, efemérního premiéra před Putinem), třebaže oficiálně ani Traktovenko ani Kogan akcie banky ICB nevlastnili.

Na jaře 07 vypukl velký skandál s Koganem a FS společností Container Finance, provozovatelem MobiDik, která Kogana, v té době šéfa Rosstroj, obvinila, že ji chce připravit o některé petrohradské pozemky pod záminkou ochrany petrohradské přehrady  - FS firmy, kterou petrohradská komsomolka a guvernérka Valentina Matvijenková „ vyhnala „ , se zastala skupina osmi poslanců Dumy vedená Viktorem Iljušinem ( mj. Jurij Ivanov, Nikolaj Kondratěnko ), která uvedla, že Kogan zastupuje Kmotra tambovské mafie Barsukova-Kumarina .

Komunista Viktor Iljušin byl nejtvrdším kritikem Putina z KS, a blízký přítel zastřeleného gen. Rochlina (7/98), rovněž odpůrce Putina. Když " náhle" , zcela zdravý,  v 3/011 zemřel na své dáče u MOW v 62 letech, šéf KS Gennadij Zjuganov požádal  21.3.011 o vytvoření parlamentní vyšetřovací komise.

KS poslanec Jurij Ivanov 6.2.07 obvinil Putina z masakru dětí v Beslanu s tím, že útok nezahájili " teroristé ", ale Putinovy elitní FSB jednotky pod vedením gen.FSB Vladimíra Proničeva, 1.náměstka šéfa FSB Patruševa, na přímý rozkaz Putina ( Proničev dal rozkaz k útoku již na Dubrovku v 10/02, a v Beslanu měl vyčleněnou samostatnou místnost, ze které si neustále volal s Kremlem, dle Ivanova s Putinem, což tvrdí i organizace Beslanských matek ).

Tvrdým odpůrcem Putina byl i další KS poslanec Nikolaj Kondratěnko /1940-2013/.

V 1/010 Kogan prohrál soud s Děripaskou v kauze Děripaskovy firmy Transstroj.

  1. Jurij Kovalčuk
  2. Arkadij Rotenberg
  3. Gennadij Timčenko
  4. Šamalov + Gorelov, Sergej Čemezov
  5. Igor Šuvalov
  6. Vladislav Reznik, 3 mld dolarů
  7. Viktor Ivanov, 1 mld dolarů

Roční odměny státních manažerů, šéfů státních podniků

  1. Alexej Miller (Gazprom) + Igor Sečin (Rosněft) 25 mil. dolarů
  2. German Gref 15 mil. dolarů
  3. Vladimir Strelkovskij 10 mil. dolarů
  4. Nikolaj Tokarev 5 mil. dolarů
  5. Vladimír Jakunin 4 mil. dolarů

Ruský čas. Finance v roce 011 uváděl i Vladimíra Smirnova a Pjotra Avena.

The Economist v roce 08 publikoval článek o Putinově kleptokracii s názvem Grease my Palm /Úplatek nejprve, viz také kniha Karen Dawisha : Putinova kleptokracie, kdo vlastní Rusko.

Do Putinovy petrohradské kliky, která vysávala kasu radnice, patřili i budoucí Putinovi ministři German Gref a Alexej Kudrin ( ministr financí 00-011) , a kupa právníků schopná čehokoliv ( Dmitrij Medvědev, Kozak, aj.) .

V 6/013, když Putin oznámil, že ke stimulaci ruské ekonomiky použije prostředky z ruského penzijního fondu, Kudrin Putinovu představu odmítl s tím, že by to narušilo celý penzijní systém.

Jak se ruská věda stala „ cizím agentem „, aneb boj ruské Akademie věd/ RAV s Putinem

Ruské nevládní organizace a RAV byly bašty, které Putina nikdy nepřijaly, proto je Putin pod záminkou, že jsou líhní špiónů, nemilosrdně vymýtil – pokud jejich příslušníci nepřišli o život, byli zahnáni za mříže, anebo pozavíráni na psychiatrické kliniky, které byly již v dobách SU nejspolehlivějším spojencem KGB.

Nevládní organizace  Putin úspěšně zdecimoval, nejvýznamnější Sacharově Memorial navíc vykradl veškeré archívy o zločinech spáchaných Stalinem, NKVD a KGB.

Michail Kovalčuk, bratr Jurije Kovalčuka z ropné rusko-CH firmy Gunvor a většinového vlastníka Putinovy ( sankcionované ) banky Rossija, pracoval jako fyzik na prestižním IOFFE institutu, který byl pod de facto správou KGB.

Putin v roce 00 z Michaila Kovalčuka učinil vědeckého tajemníka Rady pro vědu a technologii, ale RAV jej v 6/08 odmítla do svých řad přijmout.

Proto jej Putin mohl jmenovat jen „ dopisujícím „ členem RAV, nikoliv plnoprávným, a jen úřadujícím viceprezidentem RAV, třebaže Charta RAV požaduje pro funkci viceprezidenta plnoprávné členství – po opětovné výměně funkcí s Medvěděvem v roce 012 se Putin RAV pomstil, a od roku 013 začal platit  jeho zákon, že „ všichni dopisující členové AV se automaticky stávající plnoprávnými členy AV „ …

Současně Putin potrestal RAV tím, že jí odňal kontrolu nad jejím vlastním majetkem …

Jeden z předních světových fyziků Alexandr Gorskij v 3/014 zkritizoval Putinovu reorganizaci RAV jako „ trapnou „ ( Putin ITEP/ Institut  teoretické a experimentální fyziky vyjmul z Rosatom, a převedl jej pod nově vytvořený Kovalčukův Institut Kurčatova )  – po návratu z konference v US byl Gorskij Putinem z funkce šéfa ITEP vyhozen, jeho funkci převzal Michail Kovalčuk, z něhož Putin činí KGB Boha ruské vědy ( ruští vědci mají třikrát menší platy než polští ).

Na protest proti jeho propuštění podali výpovědˇ další 4 ruští prominentní fyzici.

Putinovu reformu AV tvrdě kritizoval i Michail Danilov, zástupce ředitele výzkumu ( Kreml přes Michaila Kovalčuka tlačí RAV do obchodních kontraktů ) .

Tisíce studentů a vědců ( mj. sociolog Georgij Satarov, bývalý poradce Jelcina)  vyšly 8.6.015 do moskevských ulic, kde protestovaly proti označení ruského fondu Dynasty, podporujícího ruskou vědu, ruského vědce, podnikatele a mecenáše Dmitrije Zimina  za „ cizího agenta „ , nálepku, kterou Putin  od roku 012 likviduje všechny jemu nepohodlné právní entity ( Putin zlikvidoval i liberální nadaci Satarova, jejímž mottem bylo Descartovo Cogito ergo sum/ Myslím, a tudíž jsem ).

Demonstrace se zúčastnil i známý matematik a fyzik Vladimír Zacharov, držitel několika prestižních  vědeckých vyznamenání, mladý astrofyzik Sergej Popov, kterého Ziminův fond podporoval, a zejména Viktor Vasilijev, člen RAV a šéf moskevské Matematické asociace, jenž byl v roce 014 krátce zatčen, protože před Kremlem vyjádřil svoji podporu zatčeným a uvězněným demonstrantům z náměstí Bolotnaja z roku 012.

Na demonstraci proti Putinovi nechyběla ani sestra miliardáře Michaila Prochorova Irina, která spolupracovala s Borisem Němcovem, a Sergej Lukačevskij, šéf Sacharova střediska.

Zimin ( 82, zakladatel Vimpelcom) z Cambridge, kam se před FSB uchýlil, Putinovi 26.5.015 vzkázal, že své peníze má stejně jako Putin uloženy v zahraničí, a nehodlá je na Putinovu výzvu převést do RF, stejně jako Putin ty své.

Zimin dodal, že „ na rozdíl od Putina nikdy neskrýval, že má účty v zahraničních bankách „ .

Putinovo ministerstvo spravedlnosti fond, který od roku 02 sponzoruje mladé matematiky a fyziky, označilo za cizího agenta v 5/015, načež Zimin prohlásil, že jej přestane financovat, protože není blázen, aby financoval fond, který převezme FSB.

Autor: Andrea Kostlánová | středa 10.6.2015 8:06 | karma článku: 20,12 | přečteno: 972x