Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin zavírá na psychiatrii i snílky prosazující „ štěstí pro všechny“

Igor Putin je o rok mladší nevlastní bratranec VVP, narozený v Petrohradu SU důstojníku,  jeho syn Igor Putin odešel z armády do byznysu poté, co se Putin stal šéfem FSB (7/98, 21 dní po vraždě gen. Rochlina).

Když se Putin stal prezidentem, voják Igor Putin ve svých 51 letech získal dva doktoráty v oblasti práva a managementu.

V 10/06 Putinův adoptivní bratranec vystoupil z Putinovy strany, a přešel do strany Spravedlivé Rusko ( blok proputinovských levicových stran).

Od roku 07 byl Igor Putin šéfem banky Avtovaz, od 10/010 byl zástupcem šéfa banky Master Bank, ale po dvou měsících odešel do důchodu poté, co bylo zahájeno policejní vyšetřování skutku, že se z banky „ ztratilo „ 30 mil. rublů.

Jeho syn Roman Putin si jako bývalý důstojník FSB a mistr bojových umění ve funkci bezpečnostního  poradce rovněž na svých off-shore kontech zabezpečil  milióny dolarů …

Igor Putin žil v Rjazani, kde došlo k odhalení agentů FSB, když 22.9.99 ukládali bomby do paneláků – všichni členové vyšetřovací parlamentní komise , kteří se touto kauzou zabývali, byli zavražděni, stejně jako všichni další svědci, včetně jednoho z oněch FSB agentů (Vladimír Romanovič) , + ti, co o kauze psali, mj.  Litviněnko a Politkovská.

Přežil pouze advokát Michail Trepaškin*1957,  bývalý vyšetřovatel KGB, mluvčí a právní zástupce vyšetřovací parlamentní komise, dostatečně zastrašen během svého 4letého pobytu ve vězení v ledové cele s vězni s aktivní TBC, kde mu byla odepřena léčba záhadné kožní nemoci a aktutního astma.

Trepaškin byl jedním z účastníků tiskovky ze 17.11.98, na které mj. Litviněnko a Viktor Šebalin oznámili, že Putin ve své funkci šéfa FSB vydal pokyn k fyzické likvidaci Berezovského.

Po návratu z vězení Trepaškin v letech 08-010 obhajoval Julii Privedenajovou, která byla obviněna ze založení „ozbrojené protistátní skupiny Fakel-Portos“/ Formace altruistických kandidátů pro evoluci lidí – Poetická asociace pro vypracování teorie štěstí pro všechny lidi, a navzdory protestům Amnesty International zavřena na KGB proslulou moskevskou psychiatrickou kliniku  „ Srbský institut “ .

Privedenajová byla na černém seznamu FSB již od roku 00 ( kdy byli zatčeni 4 členové této organizace, dva uvězněni ve vězení, dva na psychiatrii),  ale zatčena byla až v 5/08 při masových demonstracích, jejichž účastníci požadovali obnovu svobody projevu.

Ve všech kauzách proti Fakel-Portos „ oběti údajného násilí „ své výpovědi proti Fakel –Portos odvolali s tím, že byly vynucené ze strany vyšetřovatelů …

V 3/010 Trepaškin podepsal proslulou online petici „Putin musí odejít“ .

Podpluk. KGB Putin měl k roku 013 5 luxusních jacht + rychločluny za 110 mil. dolarů s posádkami na 24hodin.

Dmitrij Skarga, když mu bylo něco přes dvacet let, byl Putinem v 5/00 jmenován šéfem státního podniku UNICOM ( pobočka Sovcomflot), který se stará o ruské obchodní lodˇstvo.Ve výpovědi před londýnským soudem Skarga uvedl, že UNICOM se staral i o všechny Putinovy soukromé námořní lodě.

Jurij Nikitin  a Dmitrij Skarga, budoucí petrohradští miliardáři, počátkem 90.let pracovali pro společnost Kinex Gennadije Timčenka, napojeného na Putina, která dostávala lukrativní zakázky na odvoz ropy z místní rafinérie  …

Timčenko získal FS občanství a s požehnáním Kremlu se přestěhoval do CH, kde založil společnost Gunvor s ročním obratem přes 30 mld dolarů, přes kterou Putinovi přátelé prodávali ropu na světové trhy.

Skarga byl z funkce šéfa UNICOM odvolán v 10/04, o jeden rok dříve, než stanovovala jeho pracovní smlouva – dostal za to bohaté odškodné, a stal se senátorem, zatímco Kreml se snažil sloučit Sovcomflot se společností Novoship, jejímž šéfem byl Tagir Izmailov, úzce propojený s obchodním ředitelem Nikitinem.

V 1/06 Skarga a 10 dalších senátorů ostře zkritizovali nové vedení Sovcomflot, načež koncem roku 06 mu Kreml uprostřed noci zavolal, že již není senátorem, a bude proti němu zahájeno trestní řízení.

Po útěku z RF do UK v 12/06 si Nikitin, Kremlem obviněný, že plánoval vybudovat konkurenční firmu firmě Sovcomflot, koupil v hotovosti vilu za 9 mil. liber, a prohlásil, že jej ruské úřady vydírají tím, že hrozí, že mu syna odvedou do armády a pošlou jej do Čečenska.

V 2/07 Kreml zahájil trestní stíhání  Skarga, Nikitina a Izmailova, a v 1/08 Kreml zažádal LON o jejich vydání, protože dle Kremlu plenili ruskou obchodní flotu ( tito tvrdili, že k některým krokům byli donuceni vydíráním, opozice tvrdila, že obchodní flotu ždímají pro Putina, viz The Guardian z 1.2.08) .

Na odhalení jejich off-shore bankovních účtů si Kreml najal jistou UK bezpečnostní firmu bývalého důstojníka UK elitních jednotek SAS, což v UK vyvolalo pobouření.

Skarga +Izmailov  v LON vyhráli „ námořní spor století „ se svým bývalým zaměstnavatelem Sovcomflot ( v té době byl jeho šéfem dnešní prezidentský poradce Igor Šuvalov s majetkem k roku 013 ve výši 3 mld dolarů, a ministrem dopravy Sergej Frank ) v 12/010, taktéž v 3/013.

Londýnští soudci poznamenali, že ruské úřady ani tak nejdou po managementu firem, jak předstírají ( mj. v kauzách Jukos + Sovcomflot ), jako po jejich firmách, které svými policejními raziemi nejprve vyplení ( jak to dělaly i u nevládních organizací, rejděrstvo + vydírání, taktika, kterou odsoudil bývalý Putinův ministr financí Alexej Kudrin), a znehodnotí jejich majetek, mj. viz kauza ToAZ  ( výrobce 8% světového čpavku ) či  Motorola, a poté je finančně zruinují u mezinárodních soudů.

Kauza ToAZ (08)

Gen. ředitel Vladimír Machlaj za dobré vedení podniku, včetně sociální politiky, obdržel četné ruské a mezinárodní ceny, když byla firma na vrcholu své prosperity, začaly ve firmě policejní razie, kterým se zaměstnanci postavili.

Vladimír Machlaj byl vydírán, uprchl do LON, odkud firmu řídil.

Kauza Motorola

V kauze společnosti Motorola komanda ministerstva vnitra pro potírání kyberkriminality zkonfiskovala firmě Evroset miliardáře Jevgenije Čičvarkina zboží v částce 1.5 mld rublů, a mobilní telefony v částce 20 mil. dolarů …

Také Čičvarkin, jenž v roce 97 začal jako první  prodávat v RF mobilní telefony ( firma Evroset),  musel v roce 09 uprchnout do LON.

Čičvarkin na svém blogu jmenoval 10 úředníků z ministerstva vnitra , jednoho dozorčího důstojníka , a dva generály FSB, kteří komandu zajistili ochranu.

Čičvarkin je obvinil ze smrti Sergeje Kozlova, ex šéfa Motoroly v RF, jenž zemřel krátce po raziích na infarkt.

Čičvarkin  se obával, že by jeho zástupce Boris Levin, jenž byl zatčený pro „ únos a vydírání “  ( stejně jako Čičvarkin + 10 dalších zaměstnanců jeho firmy ) , ale byl ve skutečnosti rukojmím Kremlu pro vydírání Čičvarkina,  mohl potkat stejný osud jako Sergeje Magnitského, protože byl ve vazební cele moskevské smutně proslulé věznice Matrosskaja Tišina infikován žloutenkou, a byla mu odepřena lékařská pomoc, stejně jako Magnitskému s akutním zánětem slinivky břišní a žlučníku, navíc byl téměř umlácen k smrti  (11/09) – po Magnitském ve stejném vězení zemřela v 5/010 podnikatelka Věra Trifonová (53), téměř slepá těžká diabetička s jednou plící , které vyšetřovatelé nedali inzulín, když nechtěla podepsat křivé svědectví proti místnímu obchodníkovi, že uplácel místní politiky, aby se dostal do Dumy ( v 12/09 byla obviněna z úplatkářství, viz Russian Profile z 12.5.010 ) …

V 1/011 bylo stíhání Čičvarkina  ( + jeho zaměstnanců ) zastaveno, je možné, že si tím Medvěděv chtěl vylepšit svoji pověst, pošramocenou druhým procesem s Chodorkovským, odsouzeným po sedmi letech vězení k dalším 14 letům, po odvolání ke 13 letům ( „ omilostněn Putinem 23.12.013 s Pussy Riot před OH v Soči a před anexí Krymu )  …

Policejními raziemi byl napaden nejen Jukos v roce 03/04, ale i firma ruského podnikatele ingušského původu Michaila Gucerijeva, mj. od roku 02 vlastníka Russněft, o němž se Putin na veřejnosti poprvé  zmínil v roce 05 na fórum ve Valdaji, když se jej zeptali novináři – odpověděl velmi popuzeně, že „ ví, kdo jsou bratři Gucerijovi „  ( v roce 02 bratři získali firmu Slavněft i s kompromatem, a bratr Gucerijeva týž rok kandidoval na ingušského prezidenta ) …

Od roku 06, kdy se Gucerijev dostal do konfliktu s Putinovou loutkou ve funkci ingušského prezidenta Muratem Zjazikovem,  byl Gucerijev Kremlen vydírán, aby prosperující Russněft prodal proputinovskému Děripaskovovi.

30.7.07 Gucerijev v otevřeném dopise v listu Vědomosti nazvaném Rozhodl jsem se odejít napadl Kreml za vydírání, a uprchl do LON, 22.8.07 jeho 22letý  syn zahynul za podivných okolností doma v posteli na infarkt – 28.8.07 byl na Gucerijeva vydán zatykač dle KGB schématu : Kreml si obstaral „ svědky „ na zločin, ze kterého hodlal svoji obětˇ obvinit ...

List Vědomosti ze 30.7.07 uvedl, že Gucerijev Kreml vyděsil tím, že usiloval o získání podílu firmy Jukos ve slovenském Transpetrol …

Posléze byl „rehabilitován“ ,  a v roce 010 se údajně vrátil do MOW – V 3/015 Putinova švýcarská /CH firma Glencore koupila 49% akcií Russněftu.

Natália Vasiljevová, tisková tajemnice soudu, u kterého se odehrával druhý proces s Jukosem,  prohlásila před novináři , že „ kdyby soudce nesoudil dle příkazů shora, čekal by jej stejný osud jako obžalované „ …

Londýn Putinovi nevydal Berezovského ( oběšen v LON v 3/013), Vladimíra Gusinského ( kterého nevydaly ani Španělsko a Řecko, dnes žije v Izraeli), a Čečence Ahmeda Zakajeva, ex mluvčího prez. Maschadova, zavražděného Kremlem v 3/05.

Zakajev dnes organizuje boj čečenských dobrovolníků na straně Kyjeva proti ruským kadyrovcům, takže občanská válka v Čečensku probíhá i po Putinově „ normalizaci“ čečenských poměrů.

Ahmed Zakajev v rozhovoru pro list International Business Times vyjádřil přesvědčení, že válka proti Ukrajině Putinově režimu zlomí vaz.

Druhým Čečencem, kterého chce Kreml dostat, je Magomed Uspajev, kterého nevydalo Švédsko v roce 06, a definitivně jeho případ uzavřelo v roce 013, kdy Kremlu odpovědělo, že jím předložené důkazy proti Uspajevovi nic neprokazují.

LON dále Putinovi v roce 05  nevydal 4 členy managementu Jukosu, kteří po zatčení Chodorkovského v 10/03 uprchli do LON – nejvýznamnější z nich, Leonid Něvzlin, dnes žije v Izraeli, který s RF nemá podepsanou žádnou extradiční dohodu.

Putin má 26 oficiálních rezidencí, nejvíce ze všech dosavadních vládců Kremlu, vedle nich má navíc k dizpozici křídlo, které ve svých palácích Putinovi povinně vybudovali jeho oligarchové, takže nikdo neví, kde tu či onu noc přespává …

Megalomanský palác Gelendžik, na který přispívá Abramovič, oficiálně vlastní Šamalov, třebaže palác je polepený prezidentskými pečetˇmi, a na stavbu dohlížela Kožinova Správa kremelských nemovitostí spolu se Zolotovovou ochrankou …

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 12.6.2015 8:02 | karma článku: 14,08 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz