Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dilema Kremlu, jak se zbavit nejen Merkelové, ale i polské vlády

Některé společné fotografie Putina s Merkelovou jsou všeříkající, zejména z 10.5.015 z Kremlu, kdy si posmutnělá Merkelová s pláčem na krajíčku odmítá s Putinem potřást rukou a otáčí se k němu zády, zatímco Putinova ruka trčí

ve vzduchu.

V kauze Merkelové, která udržuje protiruské sankce za zcizení Krymu v účinnosti, Kreml propagandisticky ovlivňuje ruskou komunitu v Německu (1.2 mil. Rusů) sponzorováním jejích protiněmeckých + protimerkelovských postojů.

V souvislosti s boji na východní Ukrajině, ke kterým se již Kreml hrdě přiznává,  se Putin již ani nesnaží zastírat, že na Donbasu ruská armáda bojuje za dobytí celé Ukrajiny, zatímco ruská propaganda označuje Ukrajince za antisemity a fašisty, a syrské uprchlíky za islámistické teroristy, třebaže  by si měla zamést před vlastním prahem, viz

Komsomolskaja pravda ze 3.2.17 : Vedení Talibanu prohlásilo, že talibanci historicky nepatří k Západu, ale k muslimské velmoci Rusku /???? ??????????? ???????? «???????» ???? ???????? ????? ???: «??????? ????????, ??? ?????????? ????? ? ??????, ??? ? ??????» http://www.kp.ru/daily/26642.5/3661224/

Rusko pomáhá islámistickým extrémistům /?????? ? «???????» http://ru.krymr.com/a/28304175.html

V Rusku je to jako v nacistickém Německu, prohlásil ruský exposlanec. Emigroval na Ukrajinu „ Nechci lžít ve lži a v pokrytectví „ , prohlásil poslanec za ruskou KS.

Merkelová se přesto nenapravila, ani když jí v den 75.výročí napadení SU Hitlerem přes 100 německých intelektuálů 23.6.016 poslalo dopis, ve kterém ji vyzvali, aby se poučila, a udržovala s RF jen přátelské vztahy, a poukázali na průzkumy, které zveřejnila Putinova Russia Today, dokládající, že si 58% Němců přátelské vztahy s RF přeje.

Merkelovou nepřesvědčil ani její vlastní ministr zahraničí Frank Walter-Steinmeier, jenž v 6/016 na petrohradském ekonomickém fóru společně s rakouským ministrem zahraničí Sebastianem Kurzem a se Sarkozym vyzval v zájmu obchodu k postupnému upuštění od protiruských sankcí.

16.1.016 list The Telegraph obvinil Kreml z tajného financování eurofobních stran , aby Putin mohl Evropě vládnout dle hesla Divide et impera.

List v článku Russia accused of clandestine funding of European parties cituje zprávu US tajných služeb o tom, jak Kreml infiltruje evropské politické strany.

The Sunday Telegraph  uvedl, že dle zprávy US tajných služeb si Kreml nejagresívněji počíná v Německu, ve Francii, v NL (zde ruská propaganda zvítězila  odmítnutím asociační dohody EU s Ukrajinou v uspořádaném referendu ze dne 7.4.016) , Británii ( viz nástup radikálního levičáka Corbyna, kdy RT pokrývala všechny jeho volební mítinky, a kdy po jeho vítězství ruský velvyslanec Alexandr Jakovenko veřejně a bezprecedentně prohlásil, že Corbyna ,jenž usiluje o zrušení NATO, podporoval, protože Corbynovo vítězství znamená průlom v UK volební tradici, + viz Brexit Putinovou TV celodenně pokrývaný).

Ruská propaganda je dle US tajných služeb dále agresívní v Madˇarsku, Rakousku ( US tajné služby zadržely několik ruských špiónů s rakouskými pasy ) a v ČR  – ve všech těchto státech Kreml sponzorováním stran, hnutí a straniček narušuje politickou soudržnost, platí agitaci proti NATO a proti alternativám za ruskou energii.

US zpráva také potvrdila, že Kreml financuje ultralevicové i ultrapravicové strany, zejm. Jobbik, Golden Dawn (GR), Severní ligu v Itálii, Geerta Wilderse, Le Penovou, AfD,  ultralevicovou stranu Podemos ve Španělsku ( 12.2.17 na sjezdu Podemos Pablo Iglesias vnutil straně svůj fanatický levicový radikalismus, a rozdrtil tak svého stranického konkurenta Errejona, jenž se hlásil ke konstruktivní opozici, zatímco Iglesias, jenž se v 6/016 spolčil s komunisty, kteří za to byli potrestáni ztrátou 1 miliónu hlasů, hrozil španělským politickým elitám, že z něho ještě budou mít hrůzu ), Syrizu v GR, Die Linke v Německu.

Válka nejen s Putinem, ale i s Trumpem

EU je zděšena tím, že by Trump jmenoval US zástupcem u EU fanatického eurofoba Teda Mallocha, jenž srovnává EU se SU, jehož konci asistoval, a doufá, že se brzy dočká i zániku EU, jak sám prohlásil v rozhovoru pro BBC.

Krátce  před summitem EU na Maltě (3.2.17) Trump znovu napadl EU, že je euro silně podhodnocené, aby usnadnilo export německých výrobků do US.

Trump v TV prohlásil, že si přeje rozpad EU, do které Evropu dotlačilo Německo, a vyzval k dalším brexitům. Zatímco Junckera, šéfa  Evropské komise, Trump hluboce zdeprimoval, takže se již nebude ucházet o nové zvolení v roce 019, Trumpa tvrdě zkritizoval Hollande a Frank-Walter Steinmeier, zatímco Mayová se již nemůže dočkat, až se bude s Trumpem procházet podél Temže.

Stephen Bannon, proruský člen Národní bezpečnostní rady, převzal Putinův plán na rozbití EU podporou evropské ultrapravice a ultralevice. Pro případ, že by to Evropa stále nechápala,Trump jmenoval za US představitele u EU výše zmíněného Teda Mallocha, kterého však EU nemusí akreditovat.

Nejen putinovská, ale do útoku proti Evropě se chystá i trumpovská propaganda v podobě obskurní webové dezinformační stránky Breitbart News Stephena Bannona s ruskými kontakty, jejíž menu nabízí propagandistické lži, agresivitu a provokace, a která na sebe upozornila až svojí protrumpovskou propagandou v létě 016, do té doby tuto zpravodajskou agenturu nikdo neznal, takže pravdou bude, že ji založil Kreml.

Ukázka breitbartovských lží

Breitbart News ze 3.1.17 :“ Během oslav Nového roku v Dortmundu dav složený z více než  1.000 islámistů skandoval Allah Akbar, házel po policistech zápalné lahve a zapálil zdejší historický kostel, jeden z nejstarších v Německu „ …

Německá police a místní tisk tuto lež okamžitě vyvrátil s tím, že  šlo o syrské uprchlíky, kteří  zde slavili příměří o zastavení bojů v Sýrii, a žádný kostel nepodpálili, třebaže zápalné lahve v rámci oslav házeli.

Lží se cynicky zabýval i UK list The Guardian s tím, že „ vzhledem k prohlášení policie Breitbart News neuvedly nic dezinformačního, kromě jednoho tvrzení, že jde o jeden z nejstarších kostelů v Německu „ .Viz také Sexuální útoky ze Silvestra si údajné oběti vymyslely, říká policie ...

https://echo24.cz/a/.../sexualni-utoky-ze-silvestra-si-udajne-obeti-vymyslely-rika-polic...

Další lží bylo po zvolení Trumpa tvrzení, že si Trump získal o několik miliónů více US srdcí než Clintonová.

Breitbart News byl obviněn i ze strany The Weather Channel, že použil jedno z jeho videí ke zfalšování informací o globálním oteplování.

Třebaže UK týdeník The Economist informoval, že Breitbart News začne ve Francii a v Německu působit již od 1/017, zatím se nic neděje.

Bannon jen kontaktoval několik francouzských novinářů, které vybral nový šéfredaktor Alexander Marlow.

Kontaktoval Michela Gurfinkiela, člena francouzské Židovské obce z Dreuz.info, což je křestˇanská proizraelská webová stránka. Gurfinkiel je bývalý šefredaktor ( 85-06) konzervativního týdeníku Valeurs Actuelles ( za Vichy kolaborantský časopis), kterému jedinému z francouzských médií Trump poskytl rozhovor.

Kontaktován byl i Pascal Emmanuel Gobry, bývalý zástupce šéfredaktora pravicového liberálního listu  l´Atlantico/The Atlantic, pracoval i pro Business Insider Intelligence, + ze stejného listu byli kontaktováni i další dva novináři, kteří však spolupráci s Bannonem odmítli.

Protrumpovským novinářem je i Vivien Hoch, jenž se příchodu Breitbart News do Francie již nemůže dočkat, protože umění propagandy ve Francii dle jeho názoru provozují jen amatéři.

Kontaktováni údajně byli i novináři z ultrapravice, mj. šéf vlivného blogu „FDesouche.“, + Jean Yves  Le Gallou, ex člen Národní fronty, novinář ultrapravicové TV Libertés , či šéfové blogů Salon Beige + Nouvelles de France.

V LON Breitbart News působí od 1/014, kdy se Putin chystal na okupaci Krymu,  Bannon se se svojí propagandistickou hlásnou troubou spolu s Putinovou RT podílel na Brexitu.

Ředitelem londýnské pobočky této propagandistické agentury je James Delingpole, známý LON pravicový bloger, specializující se na globální oteplování ( které Kreml potřebuje k zahřívání Arktidy ). Delingpole na francouzské politické scéně podporuje z LON nejen rodinu Le Penové, ale i Sarkozyho kandidáta Fillona.

Šéfredaktorem LON pobočky Breitbart News je Raheem Kassam, šéfporadce Nigela Farageho /UKIP – znamená to, že proBrexitovou propagandu za UKIP vedl tým Breitbart News, proto byl Farage vítězstvím Brexitu tak zaskočený, a ještě omlouval lži své kampaně, které „ tak nemyslel „.

Šéfové Breitbart News již od léta 016 avizovali, že chtějí expandovat do Německa a Francie v redakčním složení šéfredaktor, jeho zástupce a tři novináři, ale PAR jim svolení před prezidentskými volbami nedá ( což rozčiluje rodinu Le Penové ), již ne proto, že v 7/016 šéf nacionalisticko-propagandistické agentury Breitbart News vykřikoval : „ Chceme pokrývat francouzské prezidentské volby, budou v mnoha ohledech historické !“ , přičemž Bannon za jejich favorita vyhlásil Marinu Le Pen + její neteř -  „ novou politickou hvězdu Marion Maréchal LePen, kterou chceme podporovat „, uvedl Bannon v rozhovoru pro  BBC s tím, že  „kdyby nebylo US voleb, již dávno bychom byli v PAR“ .

Steve Bannon byl v 8/016 jmenován šéfem  Trumpovy volební kampaně, poté Trumpovým  „ strategickým „ šéfporadcem ( Daily Beast napsal, že Bannon se v soukromí chlubil, že si funkci u Trumpa dohodl již před rokem ).

Tato funkce Bannonovi a jeho ruským přátelům nestačila, proto jej Trump 28.1.17 bezprecedentně  ještě jmenoval členem Národní bezpečnostní rady.

Bannon si za svoji asistentku vybral svoji reportérku z Breitbart News Julii Hahnovou, jenž v Breitbart News měla za úkol mediálně likvidovat šéfa Sněmovny reprezentantů Paula Ryana, jenž v 10/016 prohlásil, že Trumpa volit nebude.

Po svém odchodu k Trumpovi Bannon šéfredaktorem Breitbart News jmenoval Alexandra Marlow *1986, svého asistenta, jehož profesí je vytvářet alternativní fakta, Forbes uvádí, že v roce 015 byl Marlow 30.nejbohatším mužem planety.

Jak to Trump myslí s demokracií prokázal 2.1.17, když Univerzitě Berkely pohrozil finančním postihem ( nedostane příspěvky z federálního rozpočtu ) z důvodu, že studenti zabránili novináři z Breitbart News Milo Yiannopoulosovi, úspěšnému narcistickému blogerovi a šéftrollovi, v projevu na univerzitě,  kam vtrhli s pokřikem :“ Umlčte ho !“  ( Yiannopouloulos tvrdí, že každý rasistický vtip je vědecky podložený ).

Když studenti začali bojovat s policií, vedení univerzity tiskovou konferenci s Yiannopoulousem zrušilo, což Trump označil za porušení svobody slova, a veškeré novináře, kteří nepocházejí z redakce Breitbart News , označil za nejpodlejší podlidi planety, k čemuž Bannon přitakal s tím, že na rozdíl od ostatních novinářů agentura Breitbart News nikdy nelže, jen uvádí ona fakta, která neuvádí opoziční média, jejichž novináři nemají ani morální integritu ani inteligenci.

Merkelová se ve Varšavě pokusila vyčistit minová pole

Dvourychlostní Evropa je již realitou, se kterou nelze nic dělat, zopakovala 7.2.17  Merkelová ve Varšavě/WAW,  kam přijela poté, co strana PIS zmírnila protiněmeckou rétoriku ( Kaczynský již v 7/016 v rozhovoru pro Bild prohlásil, že z hlediska PL pohledu by měla volby vyhrát Merkelová, zatímco Martina Schulze, ostrého kritika PIS, Kaczynský označil za nepřítele Polska ).

Merkelová, která do WAW dorazila ve velké duševní nepohodě ( na oficiální fotografii vypadala velmi vyčerpaně ), na tiskové konferenci zdůraznila důležitost právního státu, nezávislých soudů a médií ( v 12/016 Kaczynský ovládl Ústavní soud, takže viceprezident Komise EU Fin Jyrki Katainen 6.2.17 Varšavě pohrozil suspendováním jejích hlasovacích práv v Evropské radě  ).

Kaczynský požaduje revidovat evropské smlouvy tak, aby měly národní parlamenty větší pravomoci na úkor Evropské komise, což je pro BER tabu.

Euroskepticismus Kaczynského a nadbíhání Trumpovi Brusel znepokojuje.

Ministr pro evropské záležitosti Konrád Szymanski kritizoval dopis Donalda Tuska adresovaný šéfům členských států EU před schůzkou na Maltě, ve kterém Tusk označil Trumpovu vládu za stejnou hrozbu jako Putina.

„Nechceme evropskou jednotu stavět na antiamerikanismu“ , prohlásil Szymanski.

Brusel se hrozí, že by PL navázalo zvláštní vztahy s Washingtonem, PL prezident Duda již Trumpa pozval na summit visegrádské čtyřky, který by se měl konat v 7/017 ve WAW, diplomatická iniciativa, která Brusel rozhořčila.

Německo je však hlavním obchodním partnerem PL, takže PL by na obchodní válku, kterou Trump Berlínu vyhrožuje, mohlo zásadně doplatit.

Merkelová se setkala i s prezidentem Andrzejem Dudou, předsedou vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) Jaroslawem Kaczyńským, se zástupci opozice a s představiteli německé menšiny.

Na úterní tiskové konferenci premiérka Beata Szydlová označila výstavbu plynovodu Nord Stream 2 z Ruska do Německa po dně Baltského moře za nepřijatelnou pro PL, taktéž pro pobaltské státy a pro Ukrajinu.

Merkelová i Szydlová se však shodly na vojenské spolupráci proti ruské hrozbě, nejen v rámci NATO , ale i na bilaterální vojenské spolupráci, třebaže zrušení kontraktu s firmou Airbus na nákup 50 vrtulníků Airbus H225M Caracal  ze strany Polska BER i PAR velmi popudilo.

Také se shodly v postupu proti LON při vyjednávání Brexitu, a na zachování sankcí vůči Rusku kvůli jeho rozvracení východní Ukrajiny.

Zatímco svého času Merkelová se na dovolené ve Švýcarsku v 1/014 zranila při běžkování, upadla a nalomila si pánev,  Szydlová krátce po úterní tiskové konferenci měla v pátek 10.2.17 „autonehodu“, když do vládní kolony v Osvětimi narazil jiný vůz, malý Fiat, takže vůz Szydlové narazil čelně do stromu. Řidič její pancéřované limuzíny navíc neměl zkušenosti, zaskakoval za tři kolegy, kteří měli volno. Deník Rzeczpospolita  13.2.17 obvinil vládu, že o zdravotním stavu Szydlové neříká pravdu ( „ nic vážného se jí nestalo „ ), ve skutečnosti má prasklou lýtkovou kost.

PL vládní představitele, kterých se Kreml potřebuje zbavit, pronásleduje série podivných autonehod – před Szydlovou měl autonehodu prezident Duda, když 5.3.016 na dálnici nedaleko města Brzegu v Opolském vojvodství třítunovému pancéřovanému BMW 7, které jej vezlo, ve 170kilometrové rychlosti praskla zadní pneumatika, dostalo smyk a skončilo díky obratnému řidiči , jenž se ještě stačil vyhnout vozidlům v protisměru, jen v poli.

25.1.17 měl autonehodu ministr obrany Antoni Macierewicz *1948 ( 91-92 ministr vnitra, 06-07 šéf vojenské kontrarozvědky za ministra obrany Radka Sikorského, od 11/015 ministr obrany ), jenž spolu s Kaczynským několikrát obvinil Kreml z atentátu ( exploze na palubě ) proti PL vládnímu letadlu, naposledy krátce před autonehodou v Toruni - 25.1.017 měl totiž Macierewicz další autonehodu, tentokrát ve vojenské koloně u Toruně, kdy na jeho auto najelo vojenské nákladní auto, vyvázl však bez zranění ( při zpáteční jízdě z pohřbu obětí Smolenska v roce 010 zahynul při autonehodě 60letý PL biskup protestantské církve Mieczyslaw Cieslar, jenž měl ke Kaczynským blízko).

19.1.17 měl smrtelnou autonehodu poslanec Rafal Wojcikowski, spolupracovník místopředsedy europarlamentu Riszarda Czarneckiho (exporadce zavražděného Andrzeje Leppera) z PiS.

V RF často padají letadla s prominenty, viz jak šéf francouzské ropné společnosti Total Christophe de Margerie zemřel při letecké nehodě na moskevském letišti Vnukovo dle prohlášení Kremlu v důsledku „ nedbalosti a opilosti zaměstnanců letiště „ /viz můj článek  „Rusko, záhadná smrt šéfa ropné firmy Total - Andrea Kostlánová.

Prezidentská kancelář rozhodla, že na chod Kremlu si bude přivydělávat prodejem potravin ruským občanům pod etiketou „ Kremelská kvalita „ / ?????? ????? ?????????? ?? ??????? ????????? ?????????

http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/kreml-reshil-zarabotat-na-prodazhe-produktov-naseleniyu-1001752808

Ruská vláda rozhodla snížit financování ruských univerzit o jednu třetinu, a to až do roku 019/ ??????? ????? ?????? ????????? ?????????????? ?? ????????? ??? ????

http://www.rbc.ru/economics/14/02/2017/58a30d9c9a79470d909216b3

 

Autor: Andrea Kostlánová | středa 15.2.2017 16:19 | karma článku: 17,47 | přečteno: 1195x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

Za pokus o vraždu a znásilnění patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  9:14

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz