Madˇarští neonacisté ve službách Kremlu + jak se bude volit Putin

27. 02. 2017 15:24:03
Putin již podruhé navštívil Budapeštˇ, 17.2.015 a 2.2.17, protože Orbán spolehlivě kritizuje protiruské sankce a stěžuje si na protiruské nálady v Evropě, prý si Putin může okupovat jakékoliv území, které se mu zlíbí, pokud

vzájemná obchodní výměna s RF nepoklesne tak drasticky jako v době po vyhlášení protiruských sankcí, kdy Madˇarsko přišlo o 6.5 mld dolarů, protože nemohlo do RF exportovat své zboží.

Putinovi se madˇarské korunovační klenoty moc líbily, třebaže si na rozdíl od Heydricha královskou korunu na hlavu nenasadil, protože je pověrčivý, ale žádné třeskuté prohlášení na tiskové konferenci neučinil, taktéž Orbán, jenž mezi Kremlem a NATO bruslí na tenkém ledě.

Navzdory energetické závislosti na RF, Orbán podporu Putinovi v současné době nepřehání, protože neví, jak se vůči Kremlu projeví Trump, kterého oba volili, o čemž se nyní raději nezmiňují, proto ani Putinovi neslíbil madˇarské veto při příštím hlasování o prodloužení protiruských sankcí.

Putin, jenž na Slovensku kontroluje premiéra Roberta Fica, rozšafně prohlásil, že Kreml je ochoten Budapešti zcela financovat ( v částce min. 12 mld euro ) výstavbu dvou nových jaderných reaktorů v madˇarské jaderné elektrárně Paks ( 5 km od města Paks ve středním Mad ́arsku) , kterou Kreml Budapešti postavil v 70.letech, a která zajištˇuje 40% madˇarské elektřiny.

Kontrakt o rozšíření jaderné elektrárny a o poskytnutí ruského úvěru v hodnotě 80% kontraktu byl podepsán v roce 014 za Putinovy války na Ukrajině.

Výstavba má dle kontraktu začít v roce 018, ale začne mnohem později, protože Brusel nejprve musí kontrakt, který se mu vůbec nelíbí, prostudovat.

Tímto kontraktem by Kreml učinil z Rosatomu druhý geopolitický mocenský nástroj ve střední Evropě, kterým by vedle Gazpromu ovlivňoval zdejší politické dění ekonomickým vydíráním.

Robert Fico se spolu se Zemanem a Tsiprasem zúčastnili jako jediní z EU kremelských oslav 9.5.015 ( třebaže na oslavy 70.výročí SNP v roce 014 Putin, ač pozván prezidentem Gašparovičem, nepřijel, vyslal jen ministra obrany Sergeje Šojgu ).

Sotvaže Zeman přijel s úklonem do Kremlu, Putinova TV Rossija 1 odvysílala 29.5.015 dokument, ve kterém oslavovala SU okupaci Československa z 21.8.68 s tím, že Čechoslováci vítali RA již podruhé jako osvoboditele „ , proti čemuž Zeman ani Klaus neprotestovali.

Madˇarsko a Slovensko patří mezi země, ve kterých se to příslušníky a agenty ruských tajných služeb jen hemží.

István Győrkös *1940 je zakladatelem a vůdcem neonacistického polovojenského hnutí Madˇarská národní fronta/MNA (1989), které bylo pod vlivem rakouských neonacistů Gottfrieda Küssel /Gesinnungsgemeinschaft der Neuen Front.

István Győrkös je dále zakladatelem a vůdcem madˇarských fašistů „Hungaristů/ „Magyar Hungarista Mozgalom, MHM, hnutí založené v den Hitlerových narozenin 20.4.94.

István Győrkös tvrdí, že se jako 16letý zúčastnil protiruského povstání v roce 56, a byl bolševiky uvězněn, v každém případě brzy poté začal s bolševiky spolupracovat.

István Győrkös se stal po nástupu Putina hlásnou troubou ruské propagandy s orientací na eurasijství Alexandra Dugina (RF, Čína, Severní Korea ).

V 11/013 István Győrkös uspořádal Křištˇálovou noc napříč Madˇarskem, v níž se pálili knihy židovských autorů.

Vesnice Böny u madˇarského město Györ, 10 km od slovenských hranic, do 10/ 016 byla výcvikovým střediskem madˇarské neonacistické ultrapravice za vedení ruských tajných služeb. Výcvikové tábory a kontakty na ruské tajné služby vypluly na povrch během vyšetřování kauzy „Pálvölgyi“/zastřelený policista.

26.10.016 byl tento policista rozstřílen 76letým prominentním madˇarským neonacistou Istvánem Győrkös po verbální potyčce, kdy Győrkös na zvonícího policistu nejprve poštval svého psa, a poté policistu před vstupem do svého domu rozstřílel kalašnikovem.

Policista byl členem tříčlenného policejního komanda, které dostalo za úkol prohledat Győrkösovu vilu, před kterou u jejího vchodu ostentativně stojí socha Panny Marie. Policie tvrdí, že v ní našla rozsáhlý arzenál důmyslně ukrytých ilegálně držených zbraní.

Dva neonacističtí synové Győrköse ( nejmladší syn mu zemřel v roce 014 ), z nichž jeden je obviněný z útoku proti migrantům, tvrdili, že jejich otec začal střílet již jako postřelený, že palbu zahájili policisté.

V následném skandálu mj. prosákla informace, že otec i syn byli dlouhodobě policií sledováni pro své styky s ruskými tajnými službami, viz webová stránka index.hu, která cituje oficiální zdroje uvádějící, že vesnice, v níž Győrkös přes 12 let žil, se stala výcvikovým střediskem madˇarských neonacistů s instruktory z GRU/ruská vojenská rozvědka.

Socialistický poslanec a šéf parlamentní komise pro národní bezpečnost Zsolt Molnar uvedl, že madˇarská vláda byla v podrobné zprávě o aktivitách ruských tajných služeb v Madˇarsku a o jejich podpoře madˇarských neonacistů informována v roce 014 po Putinově okupaci Krymu, kdy politický klan Győrköse intenzívně komunikoval s nejvyššími kremelskými činovníky. Dle Molnára Orbán zabránil ustavení parlamentní vyšetřovací komise.

V roce 014 se začala na webu aktivně projevovat obskurní stránka madˇarské ultrapravice hidfo.ru, která vešla do širšího povědomí veřejnosti poté, co ruské zamini obvinilo Budapeštˇ, že na pomoc Ukrajině proti ruské armádě vyslala tanky, a jako důkaz zveřejnilo fotografie, které Lavrovovi poslali jeho agenti z madˇarské ultrapravice.

Byvalý premiér z centristické levice Ferenc Gyurcsany tvrdí, že za Orbánovy vlády se počet ruských agentů v Madˇarsku zdvojnásobil. O Putinovi Ferenc Gyurcsany prohlásil, že Putin slouží jen sám sobě, nic jiného než Putin Putina nezajímá.

Od vraždy policisty se distancovalo i ultrapravicové hnutí Jobbik, které prohlásilo, že s Győrkösovou stranou nemá nic společného, třebaže 2.11.016 list Népszava zveřejnil fotografii, na které šéf Jobbik a prominenti od Győrköse spolu snídají v kavárně, a další fotku, jak se zúčastňují mejdanu na íránské ambasádě.

Šéf Jobbiku, 39letý psycholog a historik Gábor Vona, v přípravě na příští volby, v nichž chce vystupovat jako alternativa k Orbánovi, se od roku 013 snaží hnutí Jobbik, které v roce 03 založil, oddémonizovat.

Svoji nenávistnou rétoriku podstatně zmírnil s tím, že chce, aby se v Madˇarsku cítili všichni dobře bez ohledu na svůj původ, třebaže Vona založil polovojenskou milici Madˇarskou gardu, která terorizovala romské vesnice.

Vona, jenž podporoval Orbánovo neúspěšné protiimigrační referendum z 10/016, dnes stejně jako Geert Wilders v NL, mluví jen o reformách ve zdravotnictví a školství.

Madˇarský rabín Lubavič Shlomo Koves se tomu směje, protože např. poslanec hnutí Jobbik Marton Gyöngyösi ještě nedávno prohlašoval, že bude třeba zredukovat počet Židů v madˇarské vládě a v parlamentu, a další poslanec za Jobbik Tamas Sneider své voliče uklidňoval, že změna rétoriky je jen taktikou za získání více volebních hlasů.

Vona také tvrdí, že chce zůstat v EU ( v roce 012 jeho zástupce Gabor Szabo veřejně pálil vlajku EU ), a aby nevystrašil mj. Slovensko, nezamýšlí zpochybnit stávající madˇarské hranice vzešlé s trianonské dohody z roku 1920, která Madˇarsko amputovala o 70% území a o tři milióny etnických Madˇarů.

Vědomosti 27.2.17: Kde sebrat voliče k volbě Putina

List Vědomosti citoval list Kommersant, který s odvoláním na kremelské zdroje informoval, že zástupce šéfa Putinovy kanceláře Sergej Kirilenko prohlásil, že v 3/017 bude představen Putinův volební štáb pro prezidentské volby 2018.

Jeho složení veřejnost nepřekvapí, hlavní novinkou však je, že se Putinova volební kampaň nebude opírat o mobilizační rezervy Putinovy strany Jednotné Rusko, protože Kreml chce k volbám dostat rekordní počet voličů, zatímco k volbám do Dumy v 9/016 přišlo jen 47.8 % voličů.

Kreml dumal, kde vzít další voliče, a přišel na to : Putinova volební kampaň se bude opírat o státní podniky, které povedou hlavní proputinovskou propagandu, protože dostanou-li lidé příležitost pracovat ve státním podniku, budou se muset postarat o Putinovo zvolení a účast ve volbách bude 70%.

Zejména se bude jednat o zadlužený Gazprom, který kontroluje TV stanice NTV,TNT + 5 dalších stanic, zadlužený Rosněft, a Rosatom, které budou také Putinovými sponzory.

Избирательный штаб Путина будет опираться на госкорпорации – «Коммерсантъ»

http://www.vedomosti.ru/politics/news/2017/02/27/679053-shtab-putina

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 27.2.2017 15:24 | karma článku: 14.90 | přečteno: 575x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 477 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.94 | Přečteno: 477 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 714 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 487 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...