Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kybernetický terorismus Bloodymira Putina v současné 3.sv.v.

27.2.013 náčelník ruského genštábu Valerij Gerasimov pro list VPK/vojensko-průmyslový komplex prohlásil, že „ v 21.stol. se rozdíl mezi válkou a mírem smazává, války se nevyhlašují, probíhají v míru jako války hybridní, ve kterých

nevojenské prostředky, např. manipulace s veřejným míněním, hrají klíčovou roli „.

V 3/016 náčelník genštábu  Gerasimov v článku Syrská zkušenost (ruská armáda získává  neocenitelné bojové zkušenosti ) vychvaloval kombinaci vojenských útoků ( viz také Putinovy provokace se strategickými bombardéry a s válečnými plavidly ) s kyber útoky, které dokáží připravit protivníka o suverenitu bez vojenského obsazení jeho území.

Při napadení nějakého evropského státu Putinovou chytristikou bude ruským cílem znemožnit realizaci článku 5 Smlouvy NATO ( útok proti jednomu státu se považuje za útok proti celé alianci ).

Cílem bude získat kontrolu nad veškerými informacemi v jakékoliv formě a zlikvidovat kategorii „ objektivní pravda „, viz ruské dezinformace vůči NATO a EU ( mezi posledními lživé obvinění německých vojáků v Litvě ze znásilnění místních žen/Der Spiegel z 2/017).

„Kdo nezná pravdu, je hlupák, kdo ji zatajuje, je zločinec,“ Bertolt Brecht.

Rok 2013 byl pro kremelskou hybridní válku klíčový, Kreml zcizenými odposlechy rozeštvával Brusel proti Washingtonu a rozjel akci Snowden.

Ruské ambasádě se povedla volba Zemana, zvládl i ukrajinský euromajdan ( v 1/015 Kreml založil hnutí Antimajdan v čele s Dmitrijem Sablinem, členem Putinovy strany, šéfujícím nebezpečné organizaci veteránů Bojové bratrstvo ( kontroluje i Bělorusko ), Alexandrem Zaldostanovem, šéfem Putinova motorkářského a rockerského klubu Noční vlci, a mj. Nikolajem Starikovem, zakladatelem levicové strany Velká vlast – hnutí Antimajdan pořádá hony na Putinovy kritiky, stejně jako komsomolské/svazácké hnutí Naši, založené v roce 05 ).

Zatímco další Ruští váleční veteráni si stěžují na chudobu a cynické vyčkávání úřadů ... zpravy.idnes.cz/rusti-veterani-si-stezuji-na-chudobu-ds4-/zahranicni.aspx?c.. (4.5.015)

Na jaře 014 se Západ ještě nevzpamatoval z ruské okupace Krymu, o které gen. Jiří Šedivý prohlásil, že musela být dlouho pečlivě připravována  ( formální OH v Soči, viz spěšně a ledabyle vybudovaná infrastruktura ) , a Putin již ve velkém rozjel další hybridní válku na východní Ukrajině, včetně dezinformační války kremelských mediálních žoldáků ( kremelská média se statusem příkazníků, plnící politicko-vojenské příkazy Kremlu a armády, továrny na trolly a armády hackerů ).

První obětí ruského kybernetického terorismu bylo Estonsko v roce 07.

Kreml chtěl v zemi vyvolat chaos, aby padla estonská prozápadní vláda.

Ruský útok proti vládním institucím, policii, bankám a médiím internetovými roboty, zahájený 27.4.07, trval dva týdny v době, kdy se estonská vláda chystala přemístit z centra na předměstí sochu Bronzového SU vojáka, která zde byla umístěna v roce 47 jako symbol vítězství nad fašismem, stala se však symbolem další ruské okupace Estonska.

Proti přemístění sochy se dle instrukcí ruské ambasády postavila zdejší ruská komunita ( 30% obyvatelstva z 1.3 mil. ), a v noci před útokem vyvolala v Tallinnu nepokoje, jejichž výsledkem byl jeden mrtvý.

Současně mládežníci z hnutí Naši, povzbuzováni Putinovými militaristickými médii, obléhali estonskou ambasádu v MOW, a podél estonských hranic se dala do pohybu ruská armáda.

Dle šéfa kyber bezpečnosti estonské Hansabanky bylo jasné, že se na síti něco chystá již od poloviny dubna, kdy na stránkách navštěvovaných ruskými hackery panoval nebývalý ruch.

Estonsko je vyvinutým digitálním státem, v roce 01 byla zavedena celostátní centrální datová úložna X-Road, virtuální ID karta každého estonského občana, se kterou může jednat s úřady i se soukromými podniky. 98% bankovních transakcí se v Estonsku odehrává přes internet, takže Estonsko je jednou z nejtransparentnějších zemí na světě, zatímco RF zůstává byrokratickým netransparentním molochem ( i Skype založili v roce 03 tři Estonci ).

Poprvé v historii internetu jeden stát napadl PC sítě druhého státu.

Estonská vláda sice své PC sítě dobře chránila, ale na rozsáhlý frontální útok statisíců počítačů, přeměněných v útočící roboty, připravena nebyla.

Ani NATO nebylo připraveno na totální kybernetický útok, v jehož důsledku NATO v Tallinnu v létě 07 vytvořilo Středisko kybernetické bezpečnosti NATO.

Jádro estonského systému X-Road se Kremlu nepodařilo napadnout z jednoduchého důvodu – systém nemá žádnou centrální databázi, každá výměna informací se děje izolovaně a je zašifrována.

Tento typ útoků z 4/07 proti Estonsku je primitivní, ale nákladný, protože je nutné si pronajmout nadřazené servery útočících počítačů ( estonští experti je lokalizovali mj. ve Venezuele,Vietnamu ), např. na Hansabanku zaútočila armáda  82.000 počítačů.

Napadené cíle se bránily odstřihnutím svých serverů od globálního internetu. Estonsku trvalo 3 dny, než se zmohlo na koordinovanou odpovědˇ, dnes estonské Internetové mobilizační středisko může vyhlásit stav internetové nouze  a mobilizovat všechny rezervy, zejména armádu dobrovolníků, kteří disponují určitými právy, okamžitě a bez svolení politiků.

Tallinn organizuje duplicitu serverů s vládními informacemi v několika spojeneckých zemích, přičemž žádný z těchto států tyto servery nemůže kontrolovat sám. Z obav před ruskou vojenskou invazí Estonsko elektronizuje mj. veškerou estonskou literaturu.

Po 14denním devastujícím útoku následovaly až do 11/07 další slabší vlny kyber útoků, v 11/07 Kreml navíc vypustil dezinformaci o devalvaci estonské měny.

Dezinformační lži mládežníků z organizace PutinJugend/Naši ( financováno proputinovskými obchodními kruhy )   :

Ve vychloubačném rozhovoru pro list The Financial Times z 10.3.09 se k útoku proti Estonsku přihlásil Putinův mládežník říkající si „ lidový komisař“ Kyber Milice Konstantin Goloskokov, asistent jistého poslance Dumy. V roce 07 mládežníci z Naši šikanovali a vyhrožovali britskému ( kauza Litviněnko) a estonskému velvyslanci, viz Kremlin Kids: We Launched the Estonian Cyber War | WIRED

Nikdo ve světě mládežníkům z hnutí Naši autorství útoku nevěřil, všem bylo jasné, že útok zorganizovali Putinovi státní hackeři.

V 2/09 hackerka Anna Bukovská z hnutí Naši v ruské TV informovala, že dostávala 1.100 dolarů měsíčně za sledování členů jiných mládežnických organizací, dodávala videa a fotografie, které kompromitovaly opozici, vykrádala jejich počítače.

Ruský kyber útok proti estonskému státu stát sice nerozložil, ale co by se stalo, kdyby Putinovi hackeři zaútočili proti průmyslové infrastruktuře, kdyby např. vykolejily vlaky nebo přestaly fungovat elektrárny.

V 12/015 Kreml podnikl kyber útok proti ukrajinské elektrárně Ivano-Frankivsk, kterou vyřadil z provozu na několik dní, takže štítit se nebude ničeho, zatím si jen svoje hybridní zbraně testuje.

V roce 08 byla cílem podobného rozsáhlého ruského kyber útoku Gruzie, také ona žádala Brusel o pomoc, Sarkozy se naopak s Kremlem domluvil. Na rozdíl od útoku proti Estonsku ruští hackeři nejprve vyřadili z provozu své gruzínské protějšky, aby si zajistili kontrolu nad trváním útoku.

V roce 011 za tzv. arabského jara Kreml se zděšením zjistil, že US dokáží manipulovat s veřejným míněním daleko lépe než on sám.

V 6/013 Edward Snowden, smluvní zaměstnanec CIA, na ruský popud údajně z naivity vykradl informace NSA a získal v Kremlu azyl.

Ruský genštáb se poté pustil do lovu mladých talentovaných programátorů a hackerů do svých „ vědeckých“ jednotek. Ministr obrany Šojgu si svolal rektory univerzit a jednoduše jim řekl :  “ Najděte mi je !“ Genštáb bral i ty, kteří se svým diplomem pracovali pro mafii.

V témže pro svoji hybridní válku kritickém roce 013 Putin prezidentským dekretem založil Kontrolní centrum národní obrany, které koordinuje veškeré vojenské akce – propagandu, zpravodajství, konvenční vojenské operace.

O rok později byl podle Gerasimovy doktríny ( ukradené uvězněnému pluk. Kvačkovovi ) napaden a obsazen Krym ( šíření dezinformací na sociálních sítích, kyber útoky, zelení mužíčci/elitní jednotky GRU území připraví pro příchod pravidelných jednotek/výhružkami donutí pár neusnášeníschopných poslanců simferopolského parlamentu odhlasovat „ vyhlášení referenda “ o nezávislosti Krymu a odtržení se od Ukrajiny, viz svědectví na videu velitele těchto jednotek, jenž tyto poslance do parlamentu dotáhl s pistolí v jejich zádech, pluk. Girkina“ Střelkova „, jenž v 11/014 zveřejnil podrobnosti o tom, jak krymští poslanci museli být do parlamentu pro hlasování o odtržení od Ukrajiny násilím dopraveni jednotkami Specnaz, viz video v mém článku Pluk. Strelkov: krymští poslanci hlasovali pod pohrůžkou násilí ...

Pluk. Girkin „Strelkov „, až do sestřelení Boeingu MH-17 ( předal kyjevským vyšetřovatelům černé skříňky) hlavní Putinův „ separatista „ a „ministr obrany DLR“, 25.1.015 v rozhovoru s ruským historikem Nikolajem Starikovem na otázku, proč se v Donbasu neuskutečnil „ krymský scénář „, odpověděl, že „ na Krymu jsme museli poslance pod pohrůžkou násilí přimět, aby hlasovali za odtržení od Ukrajiny a připojení k RF " ... Ruská námořní pěchota by přiměla hlasovat za odtržení od Ukrajiny jakoukoliv oblast.

??????-????????: "?? ???????? ??????? ????????? ????? ?????????? ?? ??????"

http://uaport.net/news/un/t/1501/25/7158416

https://www.youtube.com/watch?v=bjTbR6dXyWI&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534

V roce 014 byla kyber útoky napadena Ukrajina, v roce 015 Německo, v roce 016 US ( viz novinky.cz Ústav spojený s Putinem prý naplánoval ovlivnění voleb v USA, moskevský Ústav pro strategická studia, v případě US šlo o vykrádání informací ) a Švédsko vzápětí poté, co začalo ze strachu před RF veřejně diskutovat o vstupu do NATO. Napadena byla KBSE, NATO, EU, mezinárodní frankofonní kanál TV5Monde, stránky Bílého domu, aj. např. Sobotka/Zaorálek.

Na Macronův štáb prý útočili hackeři řízení Moskvou – Novinky.cz

https://www.novinky.cz/.../435994-na-macronuv-stab-pry-utocili-hackeri-rizeni-mosk...

Štáb vítěze prvního kola francouzských prezidentských voleb Emmanuela Macrona byl vystaven útokům hackerů napojených na Rusko. Odhalila to japonská protivirová společnost Trend  Micro.

KGB/FSB měly v kyber špionáži náskok před armádou, již v 2/92 Boris Jelcin po vzoru US NSA založil pro KGB/FSB nebezpečnou FAPSI/Federální agenturu pro vládní telekomunikace a zpravodajské informace – měla zabezpečovat vládní telekomunikace/šifrování a obstarávat vládě zpravodajství. Její zaměstnanci a rozpočet jsou od jejího založení přísně tajné ( šéfové její finanční sekce končili špatně pro rozkrádání jejího majetku, mj. v 1/94 musel odejít Vladimir Malinin, + gen. Alexandr Orlov, 12.4.96 byl pro rozkrádání jejího majetku zatčen Valerij Monastyreckij + obviněn ze spolupráce s německou zpravodajskou službou BND, která před ruskými hackery varovala ( k 7/93 všechny republiky RF měly své integrované informační systémy pod kontrolou generálů KGB/FSB, takže 500.000 čekistů mělo po rozpuštění KGB kam odejít).

Barsukov a Koržakov usilovali o její převedení zpět pod KGB/FSB, ale neuspěli, přesto se jim podařilo vyčlenit z ní GUO/ prezidentský a vládní komunikační systém, čímž získali 100% kontrolu nad kremelskými komunikačními systémy.

Putin ji jako pro něho nebezpečnou instituci/ sběr kompromatu elektronickou a rádiovou špionáží zrušil již v 3/03, třebaže v roce 99 do jejího čela dosadil Vladimíra Mitrjuchina, jenž nahradil gen. KGB Alexandra Starovojtova.

Putin FAPSI rozdělil mezi SVR a FSB /Specsvjaz ( speciální telekomunikace ), od 8/04 Specsvjaz spadl pod Putinův FSO ( Ochrana ústavních činitelů ).

Všechny výše zmíněné instituce udržovaly od počátku 90.let kontakty s ruskými hackery, kteří od ruské mafie a oligarchů přešli za Putina do politické sféry, většina z nich dobrovolně, zatímco armáda najímala hackery až mnohem později, tvrdí novinář Andrej Soldatov/Irina Boroganová v knize Rudý Web (015), kontrola internetu v RF.

Putinovi v procvičení kyber útoků hodně pomohli čečenští separatisté, kteří na Putinovu tuhou lokální cenzuru v letech 99-00 zareagovali zakládáním webovek na internetu. FSB proti nim nasadila západosibiřské mládežníky z Tomsku, které jejich webové stránky napadali.

Před obsazením Krymu ministerstvo pro telekomunikace vyslalo do klíčových firem, zabývajících se informační technologií, své ministerské zástupce se žádostí o „pomoc“. Jeden z podnikatelů, jenž poté uprchl do Prahy, uvádí Soldatov, informoval, že ministerský emisar na jeho firmě Qrator Labs ( registrovaná v Praze v 12/014, jednatelem je Ilja Urvačev*1984, zabezpečení PC systémů  ) požadoval vyvinout útočný systém, se kterým bylo poté napadeno ukrajinské ministerstvo obrany a nezávislá webová informační stránka slon.ru.

FSB a armáda poté po sociálních sítích rozsely své „ inkarnace“ za účelem rozsáhlé manipulace s veřejným míněním.

Skenování PC systémů, vkládání implantátů do těchto systémů a útoky samotné vyžadovaly obrovský lidský potenciál, ale Kreml uspěl – nejen tuhou cenzurou zabránil tomu, aby do RF pronikl západní pohled na ruskou okupaci Krymu.

V 6/014  ruský hacker napojený na ruské tajné služby Jevgenij Bogačev infikováním osobních počítačů  a vykrádáním účtů způsobil US byznysu škodu ve výši přes 100 milionů USD. 29.12.016 jej Bílý dům označil za nejnebezpečnějšího ruského státního hackera, jenž se dle některých expertů podílel na kyber útocích proti Demokratické straně. Obama prohlásil, že ruské kyber útoky měly podkopat důvěru v US volební systém.

Bogačev patří mezi 10 nejhledanějších kyberzločinců, FBI na něho vypsala odměnu ve výši tři milióny dolarů. Bogačeva FSB vybavila několika ruskými pasy, má několik přezdívek Fantomas, Slavik, Lucky 12345, je nepolapitelný, taktéž jeho zločinecká skupina zhruba 50 lidí, kterou s pomocí FSB založil, Business Club, která v letech své největší slávy 011 -014 virem GameoverZeus infikovala 3mil. počítačů.

Business Club je Bogačevovým soukromým impériem s paláci a jachtami po celém světě. Rusko jej do US nikdy nevydá, jednak nemá s US smlouvu o právní pomoci, a jednak jeho skupina Business Class měla za úkol vrátit do RF vyvedené miliardy dolarů oligarchů, které z RF proudily přes banky čínské pohraniční provincie Heilongjiang.

Bogačev své malwary prodával na darknetu, takže v jeho stopách pokračují stovky jiných hackerů. Bogačovův malware X-Agent z roku 015 bez problémů infikuje smartphony, a pod nickem Black Energy byl v 12/015 použit i politicky – proti ukrajinskému dodavateli elektřiny UkrEnergo, kdy vyřadil z provozu elektrárnu Ivano-Frankivsk.

Pro FSB Bogačev realizuje digitální špionáž vytvářením botnetů/sítí, složených z několika miliónů malwarem ( malware Gameover Zeus je jeho soukromé vylepšené veledílo, malware Zeus Bogačev používá již od roku 06 ) nakažených počítačů jím ovládaných.

FSB jeho malwarem sledovala osoby, malware kopíroval všechno, co se napsalo na klávesnici, a vykrádal uložená data, přičemž v letech 014-015 FSB tímto malwarem útočila na PC sítě serverů bezpečnostních složek ukrajinských, tureckých a gruzínských, a protože někteří členové Bogačovovy skupiny byli Ukrajinci, špionáž obstarával jen Bogačev.

Experti tvrdí, že Bogačev vedl i kyber útoky proti Estonsku, Litvě a Kyrgyzstánu. Skupina používala i ransomware Cryptolocker, jenž PC uzamkl, dokud nebylo vyplaceno „ výkupné „.

FBI pomáhala policie několika evropských zemí. K likvidaci této skupiny došlo poté, co 7.5.014 bylo v policejní operaci „Tovar“/FBI,Interpol v panelákových bytech v Kyjevě a v Doněcku ukrajinskou policií objeveno několik počítačů, které plnily funkce velitelského centra.

Tehdy 30letý Bogačev, jenž do té doby žil honosným způsobem se svoji ženou a dítětem ve vile v ruském černomořském lázeňském městečku Anapa  ( aby měl blízko k Putinovi v Soči) s celou plejádou služebnictva, nenávratně za pomoci ruských úřadů, které navzdory mezinárodnímu zatykači jej ani nevyslechly, zmizel.

Některé zdroje tvrdí, že má Bogačev u ruských tajných služeb nějaký dluh -  udržuje kontakty nejen se skupinou APT29 (FSB), ale i s ruskými vojenskými hackery APT28 Fancy Bear (GRU), kteří napadli Bundestag, francouzský TV kanál Tv5 Monde, Světovou antidopingovou agenturu a PC expertů, kteří vyšetřují sestřelení civilního letadla MH17 nad Ukrajinou ruskou armádou z ruského území, viz Boeing sestřelila ruská armáda, tvrdí vojenští ... - Andrea Kostlánová

V 8/016 hackerka Eas7 uvedla na stránkách ViceNews, že spolupracoval s FSB na ekonomické kyber špionáži, a že přinejmenším polovina ruských špičkových hackerů pracuje pro vládní struktury.

Roger Stone, dlouholetý přítel Trumpa a jeho poradce v prezidentské kampani, během kampaně na svém twitterovém účtu „ předvídal „ události, o kterých předem věděl z ukradených emailů demokratů.

Nejprve popíral, že by byl ve styku s ruským hackerem Guccifer 2.0, koncem března 017 však omylem prozradil, že Guccifer 2.0 je žena, navíc portál The Smoking Gun.com zveřejnil jeho twitterové  kontakty s Gucciferem.

15.3.17  US úřady obvinily ruské tajné služby z rozsáhlého kybernetického pirátství proti Yahoo ( 500 mil. vykradených účtů ), tj. z útoku proti dalšímu US informačnímu systému, který byl realizován v kritickém roce 2014 ( OH v Soči, anexe Krymu, ruský vpád na východní Ukrajinu ).

Z útoku proti skupině Yahoo byli obviněni 4 lidé, z toho dva příslušníci FSB, z nichž FSB hacker Dmitrij Dokučajev byl v RF zatčen a obviněn ze spolupráce s cizí mocností/ za zradu, a druhý se 28.3.17 v US přiznal / ????? ?? ?????? ??????? ???? ? ???? ??? http://www.rosbalt.ru/world/2017/03/28/1602603.html

V 1/016 FS vydalo US justici ruského hackera Maxima Senah, 41, ( již v 4/04 byl v Kalifornii odsouzen ukrajinský hacker Maxim Kovalčuk) z Novgorodu, jenž před US soudem 28.3.17 přiznal svoji vinu. Ve FS byl zatčen v 8/015, když se snažil přejít hranice do RF.

29.3.17  Estonské úřady obvinily ruské hackery z kyber špionáže / ?????? ??????? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????????????

https://rns.online/energy/Vlasti-Estonii-obvinili-hakerov-iz-Rossii-v-kibershpionazhe-2017-03-29/

Estonské úřady obvinily ruské hackery z GRU, že v roce 016 napadli virem Mimikatz  PC sítˇ největšího estonského podniku na zpracování ropy z břidlic Viru Keemia Grupp (VKG).

Tento virus útočí na hesla, a ovládá jej skupina APT28 alias Fancy Bear/Medvěd v převleku z GRU.

WikiLeaks zveřejnily hackerský arzenál ukradený ruskými hackery CIA

Dokumenty obsahují i postupy odcizené britské vládní zpravodajské a špionážní organizaci GCHQ (The Government Communications Headquarters) a americké NSA (National Security Agency), které umožňují obejít šifrování v populárních aplikacích jako je WhatsApp, Telegram (ten byl populární například mezi džihádisty v ISIS), Weibo a dalších tím, že v napadeném mobilním telefonu se zpráva (text i audio) nahraje ještě před tím, než ji aplikace zašifruje.

Mezi dokumenty je i soubor věnující se projektu britské MI5 nazvaný Weeping Angel, který se zabývá postupem, jak z chytrých televizorů Samsung (připojených k internetu) vytvořit odposlouchávací zařízení, které snímá zvuk v dané místnosti.

Zdroj : 7.3.17 http://technet.idnes.cz/cia-unik-dokumentu-hackeri-wikileaks-malware-fng-/sw_internet.aspx?c=A170307_175834_sw_internet_pka

Některá média přišla s tvrzením, že za explozí severokorejské řízené střely krátce po startu z druhého dubnového týdne 017 byl US kyber útok, Kim Jong Un po explozi střely zahájil hon na US špióny.

Šéf US zpravodajských služeb za Obamy James Clapper varuje, že Putinovo Rusko představuje pro US existenciální hrozbu, snaží se rozeštvat evropské státy navzájem, a US postavit proti Evropě.

Lavrov v Mnichově 18.2.17 jakékoliv hackerství popřel, zato Šojgu 22.2.17 v Dumě vykřikoval, že má-li být propaganda účinná, musí se provádět subverzivně  a bezohledně. Naštěstí, mnul si ruce Šojgu, již máme dezinformační armádu, která je chytřejší a silnější než bývalá sekce kontrapropagandy.

Potvrdil to šéf branného výboru Dumy gen. Vladimír Šamanov, Putinův „Řezník z Čečny „, jenž v Dumě prohlásil, že dezinformační a propagandistická válka je jádrem klasické války. Přičemž v ruské vojenské doktríně nejde o kyber prostor, ale o mnohem širší  „ mezinárodní prostor „ .

Ruská bezpečnostní doktrína zapracovala všechny odstíny dezinformační a propagandistické války do konceptu nekontaktního boje, které NATO nazývá hybridní válkou ve škále od jednoduchých vlivových operací až po jaderný útok.

V roce 98 gen. Vladimír Slipčenko, autor transformace ruské armády, napsal, že budoucí válka se povede v míru formou informační války, protože informace se stává zbraní stejného typu jako jsou střely, bomby, torpéda.

Pluk. GRU Vladimír Kvačkov *1948,

V roce 83 velel elitním jednotkám GRU/ Specnaz v Afghánistánu, v roce 84 byl těžce zraněn, dostal nejvyšší vojenské vyznamenání. Z Afghánistánu se znal s pluk. GRU Surikovem, otráveným FSB v 11/09 v Iževsku/zbrojní továrna.

roce 05 byl pluk. Kvačkov zatčen, oficiálně pro pokus o vraždu Anatolije Čubajse, otce privatizace z 90.let, za který si v přísně střežené věznici ve stejné cele s Chodorkovským ( kterého nepovažoval za nebezpečného pro stát ) odseděl 3 roky, propuštěn byl v 6/08, kdy jej Nejvyšší soud zprostil obžaloby ( jeho obžaloba stála na výpovědi jediného svědka Igora Karvatko/lenta.ru, obžalován byl i jeho syn Alexandr Kvačkov a syn Ivan bývalého ministra pro informace Borise Mironova, jenž v roce 02 napsal článek „ Jak Putin a jeho banda rozkrádá Rusko „ ,  + 2 další. Obhájcem Kvačkova byl Igor Jartych, jenž vyhrál kauzu výsadkářů, kteří byli obviněni z vraždy 27letého investigativního novináře Dmitrije Cholodova, jemuž v 10/94 vybuchl v ruce kufřík s dokumenty, které mu byly předány.

Pluk. Kvačkov svoji roli v atentátu na Čubajse nikdy nepřiznal ani nepopřel ( jako expert na výbušniny by Kvačkov při atentátu uspěl ), před soudem ale prohlásil, že  „ atentát „  byl nezbytný, protože Rusko ovládá „ židozednářská“ klika v čele s Čubajsem ( viz můj článek Zeman a jeho tajná dohoda s Putinem o ... - Andrea Kostlánová ).

V rozhovoru z roku 05 s Prochanovem pro nacionalistický plátek Zavtra Kvačkov prohlásil, že současnou vládu považuje za okupační,okupanty je nutné vojensky vyhnat, proto vojenský odboj proti současné kremelské vládě není terorismem, ale vlasteneckým činem.

V roce 06 napsal knihu „Nebezpečný svojí věrností Rusku „.

V roce 09 byl důchodce Kvačkov šéfem polovojenských milic Dmitrije Požarského a Kuzmy Minina ( ruští národní hrdinové, 1608 Požarský porazil PL-litevská vojska u Kolomny a 1611 s vůdcem lidového protipolského povstání Kuzmou Mininem osvobodili od PL jednotek  Moskvu).

Podruhé byl pluk. Kvačkov zatčen jako spoluorganizátor ( spolu s policejním důstojníkem Alexandrem Kiseljovem ) vojenského puče proti Putinovi  z 10/010 ( v zimě 011/012 proběhly proti Putinovi, jenž opět zfalšoval výsledky parlamentních voleb, občanské nepokoje /ruský majdan ).

V 2/013 Putinův soud pluk. GRU Kvačkova (64) za plánování vojenského puče proti Putinovi odsoudil ke 13 letům, Kiseljova  ( 62) k 11 letům, o půl roku později Nejvyšší soud trest snížil na 8 let, Kiseljův na 5.5 let, protože vypustil z jejich obžaloby TČ terorismu ( v roce 011 Kvačkov ve vězení napsal knihu Ruská revoluce je nevyhnutelná, mj. napsal : „Současná ruská vláda neudělala nic, aby pomohla libyjskému vůdci a lidu před agresí Západu. Postoj současné ruské vlády nevyjadřuje postoj drtivé většiny národů RF, v níž roste hněv lidu proti kapitalistickému vykořistˇování a národnímu ponížení. Ruská revoluce je nevyhnutelná, soudruhu plukovníku Kaddáfí ! Smrt zahraničním agresorům! Atˇžije statečný lid Libye ! Společně zvítězíme ! Na moji čest. Náčelník genštábu Lidových milic Ruska, pluk. Vladimír Kvačkov, 21.3.2011, moskevská věznice Lefortovo ).

Rozsudek proti Kvačkovovi odsoudila veškerá protiputinovská opozice, včetně  procarských konzervativních ultranacionalistů ( Dugin, Prochanov ) a liberálů.

Proti odsouzení pluk. Kvačkova veřejně vystoupil mj. nacionalista Jurij Jekišev, poté uvězněn.

Antisemita a spisovatel Alexandr Prochanov *1938  pluk. Kvačkova prohlásil za mučedníka vlasti.

Prochanova ovlivnil „ruský George Orwell „ protitotalitní  spisovatel Andrej Platonov a modernistický spisovatel ve CH exilu Vladimír Nabokov.

Prochanov, ač nikdy nebyl v KS, byl vždy považován za bolševika,  a jeho antisemitský deník Den, který založil v 12/90, bouřil proti Jelcinovi a liberalismu.

V 7/91 Prochanov napsal Otevřený dopis národu Slovo k lidu, který podepsal mj. komunista Gennadij Zjuganov a armádní gen. Valentin Varennikov /1923-2009/, jeden z organizátorů SU okupace Afghánistánu a puče ze 8/91 proti Gorbačovovi, pozdější Putinův soudruh. Otevřený dopis k národu, který se stal ideologickou platformou srpnových pučistů, veřejně odsoudil gen. Ruckoj ( kterého Prochanov pomáhal osvobozovat z pákistánského zajetí ). Ruckoj ve svém TV projevu svému příteli slíbil „ 10 let pobytu ve vězení „.

Prochanov srpnové pučisty podpořil, a ve svém plátku Den tvrdě kritizoval „ prožidovského „ Jelcina ( proti Jelcinovi ve volbách v 7/91 prosazoval gen. Alberta Makašova z KS, „ nezávislého „ antisemitského nacionalistu, stoupence srpnového puče a puče proti Jelcinovi ze 9/93), veřejně vyzýval k vyhnání všech Židů z RF a celé „ židovsko-kavkazské „ mafie, která v RF vládne, list Kommersant jej nazval „ zoologickým antisemitou „  ), po potlačení puče ze 9/93 byl plátek Den zakázán, Prochanov jej přeregistroval na Zavtra, a v boji proti Jelcinovi se znovu spojil s gen. Ruckým.

V roce 96 v prezidentských volbách Prochanov podporoval Zjuganova (KS), od roku 96 s Putinem v Kremlu byl Prochanov v roce 97 a v roce 99 napaden, skončil s vážnými poraněními v nemocnici. V roce 97 bylo vyhozeno do povětří sídlo Bolševicko-nacionální strany spisovatele Eduarda Limonova ( v roce 05 Limonov napsal pamflet na Putina Nepotřebujeme takového prezidenta ), v roce 03 explodovala bomba v sídle neonacistické NNP/Národně socialistické strany. Neznámými střelci byli zavražděni prominentní vůdci kozáků ( dnešní neokozáci jsou stejně autentičtí jako FSB ortodoxní hierarchie ) ataman Vladimír Naumov a A. Chanin, kteří se s Putinem nechtěli „dohodnout“.

Kozáci (Zemljačestvo/Bratrství) jsou pohraniční překážkou Putinovy Eurasie.

Kozáků je údajně 7 mil., nejvíce jich žije v jižním Rusku + na východní Ukrajině ( Don, Kubáň), při Jeniseji + v irkutské oblasti na Sibiři (uralští a orenburští kozáci se rozhodující měrou podíleli na kolonizaci Sibiře ), na Dálném východě kolem řeky Ussuri a v Čitě. Mimo RF žijí kozáci v severním a východním Kazachstánu (70.000), kde jsou napojeni na organizovaný zločin v RF, Kazachstán považují za  součást RF.

V občanské válce kozáci bojovali na obou stranách, většinově proti Rudým, Stalin poté jednu třetinu z nich vyhladil. Jelcin kozáky dekretem 632 z roku 92 rehabilitoval, kozáci z donské oblasti se poté v 3/93 chtěli odtrhnout jako samostatná správní jednotka od rostovské oblasti.

Dekretem 1389 z 7/94 Jelcin vytvořil Radu pro kozácké záležitosti, v 12/94 zašel ještě dále a odsouhlasil kozákům polostát v rámci RF, složenou z 12 federálních kozáckých oblastí, vedený Radou atamanů, která neodpovídala vládě , ale prezidentovi ( jako kdysi carovi ).

Krasnodarský kraj kozáky najímá jako policejní milice - pochodují jako hlídky městy, v ruce bičík a šavli.

V 90.letech se kozáci zúčastnili ruských válek proti Gruzii, odtržení Podněstří od Moldávie, a varovali severokavkazské národy před odtržením od RF. V 1/93 ataman Svazu kozáků Naumov prohlásil, že „ kozáci vytvořili Rusko vlastní krví, vybojovali každý kousek ruské země, a proto nikdy nedovolí, aby se RF rozpadla „.

Zatímco Kreml si nárokuje ochranu zájmů kozáků i mimo území RF, kozáčtí žoldáci a dobrovolníci bojovali v ruských řadách po boku bosenských Srbů a na východní Ukrajině.

V roce 99 Prochanov s klíčovým ruským neonacistou Konstantinem Kasimovským, obdivovatelem SS a opričniků/ likvidovali protivníky cara Ivana IV Hrozného, se kterým působil v antisemitském  hnutí Pamjatˇ, pozvali do RF US neonacistu Davida Duke ( Kasimovský se stal neonacistou v roce 92, kdy pro RF dobýval Podněstří, poté šéfoval vlastním třem stranám – Ruskému národnímu svazu, Ruské národně socialistické straně a Ruské akci ).

Po nástupu Putina do funkce prezidenta v 3/00 se antisemita Prochanov sblížil s miliardářem Borisem Berezovským/BB, přestože byl židovského původu. Navštěvoval jej v LON, a v roce 03, společně s pluk.Viktorem Alksnisem*1950 „ Černý plukovník „ dle řecké vojenské junty ), vydali prohlášení, ve kterém varovali národ před Putinem ( děda Alksnise, Lotyš, šéfoval Stalinovu letectvu, popraven v moskevských procesech, jeho manželka strávila 14 let v gulazích, přesto  se jejich vnuk stal bolševikem, byl proti rozpadu SU a proti nezávislosti pobaltských národů, takže v nich platí za osobu non grata, a také na Ukrajině, kterou považuje za ruskou, prosazuje kyber špionáž a krádeže softwaru, viz jeho Center of Free Technology ).

V roce 01 za pomoci BB a Litviněnka Prochanov napsal bestseller Mr.Hexogen, v němž z útoku proti panelákům obvinil Putinovu FSB.

Za Putinova režimu Prochanov vystupoval jak v režimních médiích, tak v opozičních, v roce 05 přešel od podpory KS k podpoře strany Rodina/Vlast.

Tleskal okupaci Krymu i rozvracení východní Ukrajiny ruskými vojáky, veřejně spolupracoval s donbaskými „ separatisty „ . V 11/014 musel Prochanov zaplatit odškodné za pomluvu rockerovi Andreji Makareviči (Mašina vremeni), když o něm prohlásil, že hraje ruským výsadkářům ve Slavjansku, třebaže hrál pro ukrajinské uprchlíky a okupaci Krymu odsoudil, za což mu Putin chtěl odebrat státní vyznamenání .

Historickými nacionalisty byli členové procarského Svazu ruského národa/1905 -1917/, obnoven v roce 05 na pravoslaví, monarchismu, antisemitismu a tradici černosotněnců, organizován do bojových milic, požaduje obnovení ruského impéria v hranicích SU.

Černosotněnci (???????????? nebo ?????? ?????) byli v letech 1905-1917 členové ultrapravicových politických hnutí, mj. Svaz ruského národa, Ruská monarchistická strana, Ruský lidový svaz Michala Archanděla, jejichž členy byla celá řada duchovních, mj. později kanonizovaný metropolita Tichon.

Černosotněnce spojoval radikální nacionalismus, konzervativní monarchismus, militarismus a antisemitismus.Po revoluci z 1905 vyvolávali politický teror a protižidovské pogromy, se kterým byly spojeny vraždy židovských politiků,  a pokus o zavraždění předsedy vlády Sergeje Witteho. Car Mikuláš II. označil černosotněnce za vzor „zákonnosti a pořádku“ , a spolu se svým synem carevičem Alexejem byli čestnými členy černosotněneckého Svazu ruského národa.

K ultranacionalistům patří Pamjatˇ/1988 i Barkašovovi fašisté /1992.

Milice Ruské národní jednoty Alexandra Barkašova byly jediné, které v 9/93 uposlechly výzvu gen.Alexandra Ruckého, aby zaútočily na Kreml a TV stanici Ostankino.

Ruckoj jako vojenský pilot v Afghánistánu padl 1988 do pákistánského zajetí, při srpnovém puči neostalinistů v roce 91 se postavil za Jelcina, ten jej za to učinil vicepremiérem,  ale nacionalista Ruckoj Jelcinův liberalismus neskousl, a za ústavní krize 93 jej Duma/její šéf Ruslan Chasbulatov prohlásila za úřadujícího prezidenta, Jelcin jej omilostnil již v 2/96, Ruckoj poté se svojí stranou Děržava proti Jelcinovi kandidoval na prezidenta, do Putinova nástupu v roce 00 byl gubernátorem).

Pluk. GRU Kvačkov před soudem všechna obvinění popřel jako uměle vykonstruovaná ( viz série vražd protiputinovských generálů  aj. důstojníků - Putinova dezinformační válka : RT a Sputnik ... - Andrea Kostlánová +  Zolotov a Putinova Národní garda - Blog iDNES.cz - Andrea Kostlánová.

Rossijskaja gazeta ze 17.10.010 po zatčení pluk. Kvačkova zveřejnila článek Sergeje Ptičkina Sbohem GRU elitní jednotky.

Po zatčení Kvačkova se chlouba GRU elitní výsadkové jednotky zpravodajské a sabotážní na příkaz Putina staly jednotkami pozemní armády, některé z nich byly i rozpuštěny ( 3., 12., 67., rozpuštění hrozilo i 16.). Vojenské hodnosti v nich byly sníženy, aby nekonkurovaly FSB. K 60. výročí jejich založení nikdo z ministerstva  ani z armádního genštábu nepřišel – dokonce ani jejich dnešní velitel  gen. Alexandr Postnikov z pozemní armády, ani šéf vojenského zpravodajství pluk. Vladimír Mardusin.

Pluk. Kvačkov a tehdejší šéf zpravodajství výsadkových jednotek Pavel Popovský se v roce 97 naopak snažili učinit z výsadkových jednotek GRU samostatnou armádní jednotku, které by se však všichni báli, proto jejich návrh nebyl přijat.

Popovský byl později Putinem zatčen a uvězněn spolu s Kvačkovem.

Specnaz jednotky byly tajnější než SU jaderné zbraně, o jejich misích věděli jen někteří zasvěcení generálové, někteří jejich příslušníci byli supermani ( viz "Stínoví" zabijáci ze zvláštních jednotek - Andrea Kostlánová - iDnes ), kteří v nepřátelském území dokázali i nemožné. Jedna Kvačkova jednotka dokázala v Afghánistánu zpacifikovat celou provincii ( jejich velitel pluk. Kvačkov s nimi v roce 90 působil v Náhorním Karabachu a v roce 92 s nimi zpacifikoval celý Tádžikistán ). Dle jejich velitelů by Kreml válku v Afghánistánu vyhrál, kdyby je nasadil ve větším rozsahu ( viz můj článek 
 Sovětský Hurvínek v Afghánistánu 1979–1989 - Militaria - Tématický ...

www.militaria.cz/cz/clanky/valky-a.../sovetsky-hurvinek-v-afghanistanu-2.html ).

Sergej Ptičkin z listu Rossijskaja gazeta naopak tvrdí, že Afghánistán byl počátkem jejich konce, protože je v Afghánistánu chtěl mít k ruce každý velitel, takže byly nasazovány i do bojů, pro které nebyly určeny.

V 1.válce proti Čečně nebyly nasazeny, Putin je ve své vlastní válce v Čečně, během které rozjel mega propagandistickou a dezinformační kampaň, použil. Putin, týž den, co se stal úřadujícím prezidentem, odletěl na inspekci ruských jednotek do Čečny a ruským vojákům jako dárek rozdával lovecké nože k podřezávání nepřátel.

Po „ normalizaci „ situace v Čečně k Putinovu obrazu  s čečenským Putinem boxerem Kadyrovem se Putin jednotek GRU potřeboval zbavit, proto specnaz jednotky obvinil z neúspěchu celého tažení v 8/08 proti Gruzii.

Ptičkin naopak tvrdí, že čečenské specnaz pod velením Sulima Jamadajeva gruzínským vojákům zabránili, aby vyhodili do povětří skalní tunel Roki ( Bratři Jamadajevovi, stejně jako Kadyrovci, po příchodu Putina zradili vlastní lidi a přešli na stranu Kremlu. Sulim se stal se velitelem elitního praporu Vostok, který od roku 03, kdy byl Vostok ( GRU) v Gudermesu založen spolu s praporem Zapad (GRU) s velitelem Sajídem Magomedem Kakijevem, podnikal trestní výpravy do čečenských vesnic, které pomáhaly separatistům/ protiruským bojovníkům, ze kterých před přeběhnutím pocházeli i příslušníci obou praporů GRU ( 1000 Čečenců v každém praporu, Kakijev se v roce 92 pokusil o atentát na prezidenta Dudajeva, při kterém přišel o oko a ruku).

V době, kdy Jamadajevovi bratři bojovali o moc s Kadyrovem, Putin Sulimovi za válečné zločiny v roce 05 udělil medajli Hrdina Ruska.

Ruské úřady zahájily hon na bratry Jamadajevovy již počátkem roku 08, v 5/08 bylo proti Sulimovi J. zahájeno vyšetřování kvůli vraždě podnikatele Usmana Bacajeva, 2 dny před vstupem ruských vojsk do Gruzie bylo po Sulimovi vyhlášeno federální pátrání, protože předvolání k výslechům ignoroval, ale viz výše zmíněné tvrzení Ptičkina o tunelu Roki, faktem je, že Sulim J. byl v 8/08 v JO se dvěma rotami praporu Vostok.

Když byl 25.9.08 zastřelen za bílého dne v centru MOW jeho bratr Ruslan, bývalý poslanec, Sulim Jamadajev uprchl do Dubaje, kde byl v 3/09 zastřelen ( v 1/09 nechal Kadyrov ve VIE zastřelit svého ex bodyguarda Umara Israjlova, jenž jej u soudu obvinil z únosů a mučení, a v 2/09 byl v Moskvě zastřelen další Čečenec - bývalý náměstek starosty Grozného Gilani Šepijev).

V roce 98 pluk. Kvačkov odešel z armády do důchodu, a začal pracovat pro ministerstvo obrany ve Středisku pro vojenský a strategický výzkum na koncepci moderního gerilového boje. Rossijskaja gazeta z 21.3.05 tvrdí, že v 6/99 Kvačkov navrhl Miloševičovi  „alternativní válku“ proti NATO, ale Miloševič návrh odmítl s tím, že nechce konflikt eskalovat.

V 8/99 se překvapivě stal ruským premiérem veřejnosti neznámý Putin, jenž na podzim 99 vtrhl s armádou do Čečenska. Rossijskaja gazeta (z 21.3.05) tvrdí, že to byl pluk. Kvačkov, kdo v 12/99 navrhl zaminovat tunel, který využíval Šamil Basajev a jeho muži, aby se dostali z Putinem obklíčeného a bombardovaného Grozného. Při ústupu tímto tunelem zemřel jeden z Basajevových bratrů a Basajev přišel o nohu, kterou mu amputoval čečenský chirurg Hassan Bajev ( viz jeho kniha  vzpomínek Přísaha – chirurg pod palbou, za obou čečenských válek operoval 24 hodin denně za primitivních válečných podmínek jak ruské vojáky, tak čečenské bojeviky, před Putinem za dramatických okolností poté, co operoval i Basajeva, musel s rodinou v roce 00 utéci do US).

V roce 04 Kvačkov napsal doktorskou práci Vývoj prostředků a metod vojenského zpravodajství v moderní válce se zaměřením na elitní jednotky.

Kvačkov je autorem i současné platné ruské vojenské příručky, která rozlišuje dva aspekty kybernetického boje, psychologickou kybernetickou válku proti nepřátelské armádě a občanům daného státu, která je vedena v denodenním běžném kontextu vzájemných vztahů, tj. trvale, a technologickou proti systémům, které přijímají, shromaždˇují, zpracovávají a přeposílají informace v době války ( bez ohledu na Kvačkovu příručku Putinovi funkcionáři prohlašují, že k vypuknutí aktivní kyber války není třeba vypuknutí ozbrojeného konfliktu ).

Protože ruské konvenční síly zaostávají za konvenčními silami Západu, Putin v roce 06 prohlásil : „ Naše odpovědi musí být založeny na intelektuální nadřazenosti, budou asymetrické a méně nákladné „ …

Kyber útoky skupin APT 28 (GRU) + APT 29 (FSB) jsou vždy podloženy zpravodajskými informacemi, které ukradené informace u cíleného publika ještě zvěrohodňují. Dezinformacemi, zjednodušováním či vytrhováním věcí z kontextu chce Kreml na Západě získat publikum, které bude naladěné na kremelskou frekvenci, např. v 6/016 Radio Canada jednohlasně s Kremlem předkládalo účast kanadských jednotek na misi NATO v Lotyšsku jako provokaci proti Zakládajícímu aktu NATO-Rusko.

Europarlament zareagoval na ruský kyberterorismus až koncem roku 016, kdy ruskou kybernetickou agresi potvrdil, a ruskou propagandu přirovnal k propagandě IS, třebaže ukrajinští haktivisté z UCA světu ukázali, jak s ruskou agresívní propagandou bojovat – operacemi v kyberprostoru s cílem dezorientovat nepřítele a znemožnit mu další propagandu.

Do UCA patří i haktivisté ze skupiny FalconsFlame pod nickem @16FF255.

Ukrajinští hackeři se zaměřili i na ruské a proruské propagandisty na sociální síti VKontakte, zejména na Alexandra Bovdunova, Antona Brjukova (Katehon),a Olega Krivorotova.

Poté, co UCA vyplenila PC absurdistovi Surkovovi, jenž sedí v Kremlu hned vedle Putina, 4.11.016 se hackerská skupina ‘FalconsFlame’ nabourala do webové stránky           „ ministerstva zahraničí  DLR „ , a odhalila přímé kontakty „ ministerstva „ na ruskou armádu.

Hackeři některé zprávy „ ministerstva DLR „ cynicky pozměnili, mj.                    „ Ministerstvo  zahraničí DLR „ plně podporuje Ukrajinu, a požaduje okamžité propuštění Naděždy Savčenkové, a aby RF okamžitě odsoudila do vězení všechny prokurátory a soudce, kteří ji v tomto loutkovém procesu odsoudili. Také žádáme okamžité propuštění všech politických vězňů v RF, a neochvějně podporujeme právo všech národů uvězněných v RF na sebeurčení.

Ukrajinští hackeři se dále zaměřili na Ruské analytické centrum Katehon eurasijského ideologa Alexandra Dugina a FSB miliardáře Konstantina Malofejeva, propagující eurasijství a rozložení Evropy.

Putinův FSB oligarcha Malofejev financuje nejen FSB ortodoxní církev, ale i evropskou ultrapravici a Putinovy pirátské entity „DLR + LLR“.

Malofejev měl v roce 014 na starosti finanční zajištění ruského řádění na Krymu, v Doněcku a v Luhansku, dokud kontrolu nad Donbasem nepřevzal po sestřelení civilního Boeingu MH17 a protiputinovské vzpouře pluk. Igora Girkina“Strelkina“ Vladislav Surkov, jenž Malofejovy soukmenovce, včetně jeho vojenských velitelů, odstranil – pluk. Girkin pocházel z Duginova kroužku, jenž financoval Malofejev).

Malofejev financoval i podvratnou činnost proruských komunit v zemích visegrádské čtyřky, a to prostřednictvím svého pověřence Bělorusa Alexandra Usovského, jenž napsal knihu o Stalinových zásluhách s nadpisem Bože, chraň Stalina I. Velkého  o tom, jak  „ válečný zločinec Churchill začal 2.sv.v., a další  rusofilní „ historické „ knihy, např. Prodané Polsko 1939 ze strany PL elit s tím, že slovanské PL patří jen Kremlu.

Zveřejněné hacknuté emaily ze strany Ukrajinské kyber aliance/UCA agenta KGB s běloruským pasem Alexandra Usovského ukázaly, že kolem 3.000 dolarů dorazilo i na konto Wojciecha Wojtulewicze, rovněž člena Samoobrony.

V Ruském analytickém centru zasedá i bývalý Putinův image maker a poradce Sergej Glazijev a poslanec Andrej Klimov.

Ukrajinští hackeři se nabourali i do sítě zpravodajské dezinformační agentury NovoRossija DLR + LLR/NovoRoss Inform,která sice není v RF mediální hvězdou, ale šíří ruské lži „ Zprávy z fronty „ na Ukrajině.

Ukrajinští hackeři svými zásahy přispívali k paranoie v jejich řadách, mj. zaslali ukrajinské bezpečnostní službě jména 4.000 příznivců  DLR a LLR, seznam žadatelů o vstup do proruských milic či do ruských tajných služeb, který si pečlivě vedli sami NovoRoss Inform propagandisté .

Putinův FSB oligarcha Konstantin Malofejev, jenž má na starosti financování evropské ultrapravice, Putinovy FSB církve ( Malofejev měl v roce 014 na starosti i ruské řádění na Krymu, v Doněcku a v Luhansku, kde financoval a zakládal proruské polovojenské milice, dokud kontrolu nad Donbasem nepřevzal po sestřelení civilního Boeingu MH17 a protiputinovské vzpouře pluk.Igora Girkina“Strelkina“ Vladislav Surkov, jenž Malofejovy soukmenovce, včetně jeho vojenských velitelů, odstranil – pluk. Girkin pocházel z Duginova kroužku, jenž financoval Malofejev), financoval i podvratnou činnost proruských komunit v zemích visegrádské čtyřky,a to prostřednictvím svého pověřence Bělorusa Alexandra Usovského (49), jenž napsal knihu o Stalinových zásluhách, a o tom, jak PL vláda „ zradila“ svoji vlast v roce 39.

Ukrajinští hackeři ze skupin CyberHunta a Cyber Alliance zveřejnili emaily Alexandra Usovského, které byly součástí dohody s Malofejevem,  na ukrajinském portálu Inform Napalm ( ukrajinští hackeři z CyberHunta se v 10/016 vloupali do PC Putinova asistenta absurdisty Vladislava Surkova, viz SurkovLeaks, jehož emaily Kreml usvědčili z financování a řízení války v Donbasu Russia hacked: Putin's aide has secrets spilled by Ukrainian group ...www.independent.co.uk › News › World › Europe 28.10.016 ).

Z emailů Usovského vyplývá, že Malofejev v roce 014 financoval protiukrajinskou skupinu v PL, což Usovský, poté, co jej Kreml odvrhl, potvrdil ( v PL spolupracoval s PL nacionalistickou organizací Obóz Wielkiej Polski ).

Usovského příkazníci měli šířit nejen ruskou propagandu, ale i rozeštvat 6. nejlidnatější zemi v Eropě/ PL a Ukrajinu ( Kaczynský označuje germanofonního Tuska, viz můj článek Smolensk, nekonečné polské psychodrama, za německého kandidáta Smolensk, nekonečné polské psychodrama - Andrea Kostlánová.

Usovský posílal peníze od Malofejeva proruským organizacím na jejich podvratné aktivity ( mj. organizování proruských demonstrací, např. 23.8.014 před ukrajinskou ambasádou ve WAW 70 lidí placených Usovským skandovalo :     “ Přestaňte s agresí na východní Ukrajině „ , demonstraci zopakovali 6.9.014 s pokřikem „Zastavte zločiny banderovců „, a 9.10.016 před PL parlamentem ).

Stejným způsobem Usovský pracoval v Madˇarsku a na Slovensku.

V Budapešti spolupracoval s hnutím Jobbik, organizoval demonstrace v Košicích a v Banské Bystrici, jeho konfidenti vyráběli dezinformační videa, která vkládali na Youtube a zasílali ruským médiím – Usovský v jednom emailu tvrdil, že  „ má v PL, v ČR a na Slovensku proruské hnutí, které šlape jako hodinky, a zítra může jít na barikády „ .

Dle Hospodářských novin Usovskij poslal finance i členu KSČM stalinistovi Ladislavu Kašukovi, jenž za ně chystal na Pražském hradě demonstraci proti „fašistům v Kyjevě“ s tím, že bude mávat vlajkami Doněcké a Luhanské „lidové republiky“, viz info.cz ze dne 13.3.17.

Usovského emaily potvrzují, že byl v kontaktu s poslancem Putinovy strany Konstantinem Zatulinem, viz výše, jenž má na starosti „ postSU satelity“, jenž kontakty s Usovským nepopřel.

Nejznámějším PL kontaktem Usovského byl politolog a v letech 05-07poslanec Mateusz Piskorski*1977.

Piskorski od Putinova převzetí prezidentské funkce v roce 00 ve spolupráci s ruskou ultrapravicí prosazoval deamerikanizaci Evropy a její zakotvení v Kremlu.

V roce 02 se stal mluvčím proruské politické strany Samoobrona RP populisty a eurofoba Andrzeje Leppera a členem Lepperova volebního týmu pro prezidentské volby v roce 05 ( vyhrál Kaczynský) + v roce 010.

Lepper, jenž byl v 5/01 odsouzen k 16 měsícům vězení, v roce 06 (po prohraných volbách s Kaczynským) organizoval za ruské peníze protivládní demonstrace se soudní dohrou, v roce 07 Lepper přijal čestný doktorát za antisemitismus od proruské ukrajinské soukromé Meziregionální akademie řízení personálu, a v témže roce 07 byl trestně stíhán za pomluvy PL ministrů.

V 2/010 byl odsouzen ke dvěma rokům vězení pro sexuální delikty spáchané vůči členkám své strany, jeho stranický zástupce byl odsouzen k 5 letům za znásilnění ( Lepper byl zavražděn v 8/011 poté, co si uvědomil, že byl Kremlem zneužit v kauze pádu vládního speciálu ve Smolensku 4/010, a rozhodl se vypovídat, oficiálně spáchal sebevraždu z důvodu svého zadlužení – byl oběšen na háku svého boxovacího pytle ).

V letech 05-07 byl Piskorski poslancem, poté již nikdy poslanecký mandát nezískal. Pro Kreml v rámci prokremelského European Centre of Geopolitical Analysis ještě působil jako „mezinárodní pozorovatel voleb „, mj. v Bělorusku, v Abcházii, v Arménii, během „referenda“ o připojení k RF na Krymu 16.3.014, a v témže roce za ruské peníze organizoval protiruské provokace v PL a na Ukrajině.

21.10.014 se Piskorski sešel s Usovským v MOW v kavárně Južně, načež v 2/015 za ruské peníze založil za přítomnosti „ představitelů NovoRossiji“ otevřeně proruskou politickou stranu Zmiena/Změna, která byla dle PL tajných služeb filiálkou ruských tajných služeb a Piskorski jejich agentem.

Ke druhému plánovanému setkání s Usovským nedošlo, protože v 5/016 krátce před NATO varšavským summitem (8.- 9.7.016) byl Piskorski zatčen pro spolupráci s ruskou tajnou službou, pro styk s jejími agenty, od nichž bral peníze a dostával instrukce ( 16.7.016 byl ve WAW zavražděn Max Spiers ).

Zveřejněné hacknuté emaily agenta KGB s běloruským pasem Alexandra Usovského ukázaly, že kolem 3.000 dolarů dorazilo i na konto Wojciecha Wojtulewicze, rovněž člena Samoobrony, jenž byl v roce 014 ukrajinskou tajnou službou zadržen ve vesnici Huta Pieniacka u Lvova, kde 28.2.44 nacisté a jejich ukrajinští pomocníci zavraždili 850 místních Poláků.

Wojciech Wojtulewicz byl ve vesnici zadržen, když mával prapory pirátských donbaských republik /DLR + LLR, a pokřikoval Smrt vrahům z Volyně a z Donbasu !, Smrt banderovcům ! ( třebaže Rusové zaplnili dvě divize Waffen-SS ). Wojtulewicz dostal přes Usovského peníze ( které Usovský posílal z Norska ) i na akce, které požadovaly zboření památníku UPA na hřbitově v Hruszowicach v okrese Przemysl.

Wojtulewicz neúspěšně kandidoval za Samoobranu na zastupitele Mazovského kraje – Usovský se tak na příkaz Malofejeva snažil dostat Malofejem placené proruské aktivisty do vedení okresních a krajských zastupitelstev.

Usovský spolupracoval i s běloruským prorežimním klubem IMHO, vytvořeném skupinou mladých běloruských proruských politologů, kteří prosazují integraci s RF.

Putinova KGB klika se snaží pomocí intrik, tajných separátních dohod, uplácením zahraničních politiků  a informačně-psychologické manipulace znovu rozdělit svět do vlivových sfér mezi novodobé Putinovi nakloněné diktátory.

Věrným přítelem Putinova režimu ( jistěže ne zadarmo ) je poslanec Kongresu za Kalifornii Dana Tyron Rohrabacher*1947, v mládí prošel všemi formami anarchismu od libertariánství po skutečný anarchismus. Od roku 76 pracoval pro pro Reagana, psal mu protibolševické projevy a podílel se tak významným způsobem na formulaci Reaganovy doktríny.

V 80.letech se přihlásil jako dobrovolník do Afghánistánu k boji proti SU okupantům, zde mohla začít jeho spolupráce s ruskými tajnými službami.

První volby do Kongresu Rohrabacherovi zaplatil jeho přítel vojenský historik a ex podpluk. námořnictva Oliver North *1943, zatčený  1986 v politickém skandálu za Reagana v rámci aféry IranContra ( spolu s poradcem národní bezpečnosti Johnem Poindexter prodávali ilegálně přes prostředníky US zbraně Íránu, a za peníze z nich a za prodej narkotik přes panamského generála Manuela Noriega vyzbrojovali protisandinistickou opozici ).

V den 9/11 byl Rohrabacher první, jenž v Kongresu útoky spojil s islámistickým terorismem.

V roce 05, 2 měsíce po zatčení Josepha Medawara pro daňové podvody, Rohrabacher prošel skandálem 23.000 dolarů, které mu Medawar, US podnikatel libanonského původu, vyplatil údajně za 30 let starý scénář.

Rohrabacherovi pravidelné volby do Kongresu financovaly firmy napojené na ruské tajné služby, mj. kalifornská energetická firma FirmGreen Inc., jejímž hlavním finančním partnerem je Export-Import Bank/EximBank, která proslula svým financováním infrastruktury ZOH v Soči, dále kalifornská firma Airtech Advanced Materials Group, Inc., orientovaná na evropský a ruský trh přes petrohradskou firmu  Indexprom, + farmaceutická firma Terra Tech Corp. (Newport Beach, CA).

Ruská komunita v Los Angeles čítá přes 500.000 lidí s převážně ruským pasem, kteří často jezdí do RF.

Putinově okupaci Krymu z 2/014 Rohrabacher tak tleskal, že málem spadl ze svého poslaneckého křesla v Kongresu, taktéž vpádu ruské armády na východní Ukrajinu.

Brzy poté odjel na návštěvu Kremlu, setkal se s bývalým Putinovým KGB šéfem a přítelem Miloše Zemana s Vladimírem Jakuninem, a začal v US vystupovat proti protiruským sankcím a proti sankcím vzešlým z případu zavraždění Magnitského v ruské vazební věznici.

Rohrabacher požadoval zrušení protiruských sankcí z důvodu, že sankce zhoršují údržbu Putinových a Medvědědových paláců, kteří si oba postavili na úkor ruských občanů, a Šojgu, Kadyrov a Igor Sečin nemají za co nakupovat arabské plnokrevníky do svých soukromých stájí. Putinova politická elita si ještě nestihla koupit všechny zámky v Německu, ve Francii a v ČR.

Ruští propagandističtí trollové poté Rohrabacherovu návštěvu v MOW v provokativních textech zpracovali ve svých dílech, a Rohrabacherovy výroky se přes agenturu RIA Novosti objevily na internetu  ( Mail.ru, Liveinternet.ru ) ještě dříve než v US médiích. Také na stránkách Pokrokové socialistické strany Ukrajiny Natálie Vitrenkové, která je učednicí KGB neonacisty Lyndona LaRouche a jeho ženy Helga Zepp-LaRouche, propagující eurasijství ( viz můj článek „USA obetkané KGB aktivisty stále v akci“) , s nimiž se setkala v roce 95 v BER, od 96 šéfuje výše zmíněné straně, kterou v tomto roce založila, kandidovala několikrát v prezidentských volbách, 99 po ní útočníci hodili dva ruční granáty a zranili ji.

Dana Rohrabacher a jeho komplicové Ed Buckham +Jack Abramoff sehráli dle vyšetřovacích dokumentů klíčovou roli ve skandálu se sexuální turistikou některých kongresmanů v letech 97 - 05, kterou pro kongresmany organizovali na Mariánských ostrovech v západním Tichomoří za peníze ruské firmy Něftesib 000.

Kanadský gen. Pul Razenford informoval, že Kanada vyšle do Lotyšska, kde má 455 vojáků, specialisty na kybernetické útoky, aby se Lotyšsko mohlo bránit ruským hackerským útokům / ?????? ???????? ? ?????? «???????????» ??? ?????? ?? ??????? ??????? https://www.gazeta.ru/tech/news/2017/03/10/n_9780737.shtml

Norskému novináři Thomasu Nilsenovi Kreml v 3/017 zakázal pod dobu 5 let vstup do RF, aby nemohl ovlivňovat ruské veřejné mínění.

Thomas Nilsen, ex člen ruské sekce norské ekologické organizace Bellona, která s Kremlem dlouhá léta válčí, a šéfredaktor norsko-ruského dvojjazyčného zpravodajského portálu Independent Barents Observer s ústředím v Kirkenes, pár km od ruských hranic, cestoval s DK parlamentní delegací do Murmanska, když jej na hranici ruská FSB oddělila s tím, že jeho pětileté ruské vízum bylo odvoláno, a že je v RF  nežádoucí osobou, protože pro Putina představuje bezpečnostní riziko ( Kreml v roce 015 na norské vládě požadoval, aby tento zpravodajský portál, který vlastní skupina novinářů, zrušila ).

??????????? ?????????? ?? ???? ??? ????????? ????? ? ??????

https://meduza.io/news/2017/03/09/norvezhskomu-zhurnalistu-na-pyat-let-zapretili-v-ezd-v-rossiyu?utm_source=facebook.com&utm_medium=share_fb&utm_campaign=share

V 2/016 estonská ministryně zahraničí Marina Kaljurand uvedla, že estonská vláda nebude po Kremlu jako právním nástupci SU vyžadovat odškodnění za SU okupaci.

7.3.17  Estonsko vzneslo novou žádost, ve kterém po Kremlu požaduje odškodnění za roky SU okupace / L'Estonie a décidé de demander une nouvelle fois une compensation pour les années de "occupation soviétique

Estonská vláda prohlásila, že na odškodnění za SU okupaci Estonska bude spolupracovat s Lotyšskem a s Litvou dle dohody, kterou tyto státy podepsaly 5.11.015 v Rize, ( kterou kritizoval estonský premiér Taavi Roivas ) a že již vytvořila vyšetřovací komisi, která má vyčíslit škody.

??????? ????? ?????? ????????? ??????????? ?? ???? «????????? ?????????»   https://lenta.ru/news/2017/03/07/my_vmeste/

6.2.17 "Gazetu.Ru" se dostala na černý seznam ruských propagandistických médií estonského zpravodajského portálu, napojeného na polovojenské jednotky domobrany s 20.000 dobrovolníky ( dle Ria Novosti jde o milice "Kiteselit", které existovaly již za nezávislého Estonska v letech 1918-1940, podobné německým DOSAAF), které jsou od roku 92 součástí estonské armády.

Liberální Gazeta.ru se tak ocitla mezi Sputnikem, Prvním kanálem, RT, agentury TASS, i vedle  „ nezávislých „ Rbc.ru, Lenta.ru.

Autoři seznamu nedoporučují firmám, aby na stránkách ruských propagandistických médií inzerovaly.

Estonské úřady, navzdory hněvivým komentářím Lavrova, od roku 014 zakazují vstup do Estonska akademiku Valeriji Tiškovovi, jenž se každoročně snaží zúčastnit se konference Tallinnské univerzity na téma „ Národ a nacionalismus .„, «??????.Ru» ?????? ? ????????? ?????? ?????? https://www.gazeta.ru/politics/2017/02/06_a_10512755.shtml

Vměšováním se do vnitřních záležitostí Západu a ovlivňováním veřejného mínění zemí států NATO a EU Kreml testuje sílu a jednotu Západu, prohlásil Hollande v rozhovoru pro západní média ( Le Monde, Süddeutsche Zeitung, La Stampa, La Vanguardia, The Guardian et Gazeta Wyborcza. ), a udělá všechno, aby ovlivnil vnitropolitickou situaci v západních zemích, včetně zasahováním do voleb a vyvoláváním chaosu bombovými útoky.

Západní státy musí proti kremelské destabilizaci bojovat, prohlásil Holland, Kreml používá bolševické metody KGB s pomocí moderních technologií, přeorientoval se z levice na pravici a na konzervativní program pod rouškou obrany křestˇanství proti islámu.

03/06/2017 Go?????: ?????? ????????? ????? ?? ????????? / Hollande : Kreml testuje Západ http://graniru.org/Politics/World/Europe/m.259287.html

Politický poradce vlády Richard Ferrand prohlásil, že Kreml kyber útoky napadl již všechny instituce států EU a NATO, Ferrand informoval, že mj. prezidentský proevropský kandidát Macron oznámil, že byl cílem hackerských útoků pocházejících z RF.

Rusko je v podezření, že hackery napadlo italské zamini / Russia suspected over hacking attack on Italian foreign ministry

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/10/russia-suspected-over-hacking-attack-on-italian-foreign-ministry

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, jehož dcera žije trvale od svých šesti let ve Francii, a nechce se vrátit zpět do RF, 6.3.17 označil tato tvrzení za absurdní s tím, že si Západ hackerské útoky jen vymýšlí, a nikdy k nim nedošlo ( Také Putin tvrdil, že Krym neobsadili ruští vojáci, a že nejsou ani v Donbasu, a že střely Buk lze koupit v kterémkoliv obchodě, viz dnešní kreslená parodie na Putina s Trumpem, kdy Trump po útoku na syrskou základnu tvrdí, že US vojáci v Sýrii nejsou a střely Tomahawk se dají koupit v každém obchodě – o pár měsíců později Putin psychopaticky a pyšně prohlásil, že obsazení Krymu a  vpád ruské armády na východní Ukrajinu osobně naplánoval . Dnes Putin tvrdí, že si Trump vymyslel chemický útok v Sýrii).

Ruští agenti infiltrovali vedení Maďarska. Hrozba pro Evropu je úplně nejvyšší, říká kontrarozvědčík

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/madari/r~c54634a20f0c11e7b494002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=recombee1

Vojenská zpravodajská sužba Norska varovala před nárůstem hrozby z RF

https://forsvaret.no/fakta/undersokelser-og-rapporter/fokus2017/russland

Pobaltské státy se připravují na ruský útok.

Francouzský genštáb ve dnech 20.-21.3.17 uspořádal doposud největší cvičení všech tří armád na poli kybernetické války pod názvem DefNet.

Procvičoval vzájemnou interakci sjednoceného kybernetického velení, vytvořeného v 10/016, které sídlí v podzemním bunkru armádního kyber genštábu ( 80 důstojníků)  v Balard ( 15. pařížský obvod Vaugirard), kterému velí admirál Arnaud Coustilliere ( má pod sebou 2.000 vojáků, v roce 019 jich bude 3.000).

Kybernetické velení se dělí na divizi ochrany systémů, která spolupracuje s Národní agenturou pro bezpečnost informačních systémů, a na divizi, která plní útočné vojenské mise ( vniknutí do systémů), či jen jednodušší mise na sociálních sítích.

Západní spojenecká koalice zničila 75% džihádistických stránek ( zejména IS), a zbytek infiltrovala. IS tak dnes může svoji propagandu šířit jen mezi svými členy na uzavřených sítích jako je Telegram, nikoliv mezi širší veřejností.

Na druhé straně se IS přizpůsobil, a pro rozšiřování sedmého čísla svého časopisu Rumiyah poprvé použil roboty, operaci vedl z Evropy.

Druhou hrozbu představuje Putin a jeho hybridní válka. V roce 016 francouzská armáda zřídila mobilní krizovou jednotku pro zásahy v zahraničí -  807. spojovací rotu / 4.400 mužů v roce 019.

?????? ???????, ??? ? ??????????? ???????? "?????? ?????? ???"/ Lavrov je přesvědčen, že současná mezinárodní situace je daleko horší než byla za studené války, kdy spolu velmoci soupeřily na území třetích zemí, ale nikdy na svých hranicích, a nikdy přímo. Pro čas. Esquire prohlásil, že v současné době neexistují žádná mezinárodní pravidla.  https://ria.ru/politics/20170425/1493035651.html

 

Autor: Andrea Kostlánová | středa 26.4.2017 13:12 | karma článku: 22,56 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 432x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz