Putinův imperialistický triumf na BV

Putin povstalecké skupiny rozprášil – nejen pumami, sarinem a chlórem, měl snad podpluk. KGB Putin, Mistr dezinformací, provokací a subverze, v radioelektronické válce nějakou tajnou zbraň, která mu zajistila převahu nejen

ve shromaždˇování zpravodajství, ale i v jeho zpracování ? / https://youtu.be/cy6V10hnMAs

Od 1/016 dostalo ruské letectvo v Sýrii posilu v podobě ruského letounu AWACS (základna Mozdok v Severní Osetii-Alánii ), a dorazily další dva průzkumné letounyTupolev 243, navíc zde testovali Tu-214 R.

Kreml věděl, že radary a družice NATO budou kontrolovat veškerou aktivitu ruských letounů v Sýrii. Od US průzkumných letounů RC135,  přes britské „ létající radary „ Raytheon Sentinel R1 ( Raytheon, původně firma, v níž pracovali převzatí Hitlerovi vědci, odtud měly US Tomahawk či Patrioty, viz můj článek  9/11 let 93 a jeho cestující z firmy Raytheon - Andrea Kostlánová - iDnes https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=208859 ) po průzkumné letouny včasné výstrahy se systémem AWACS a průzkumné drony Predator, které jsou rozmístěné na syrských hranicích.

Výše zmíněnými prostředky lze monitorovat rádiovou komunikaci, počet a typ letounů, trajektorii jejich letu, jimi použitý typ zbraně, jimi zaměřené cíle, a varovat povstalecké skupiny US podporované.(http://www.ausairpower.net/APA-Rus-Low-Band-Radars.html#mozTocId555292).

K tomu měl Kreml sítˇmobilních radarů typu 1L119-Nebo, fungujících v kmitočtovém pásmu VHF (http://www.ausairpower.net/APA-Nebo-SVU-Analysis.html.

Na palubách letounů a lodí měl Kreml nainstalované další elektronické systémy elektronického boje  (http://www.ausairpower.net/APA-Warpac-Rus-PLA-ESM.html).

Rusové v Sýrii používali systém C4I/velení, kontrola, komunikace, počítače, informace, inter operabilita, do kterého US nedokázaly proniknout ( pro vývoj těchto systémů Kreml okopíroval US agenturu DARPA/ Defense Advanced Research Projects Agency, vytvořená 58 po vypuštění Sputniku ).

Jak Putin přišel k systémům C4I

27.3.99 byl sestřelen "neviditelný" stíhací bombardér Lockheed F-117A Nighthaw v Budjanovci (YU) ruským protiletadlovým systémem S-125 (Něva / Pečora, v NATO označení SA-3).

Putinovi technologické žně nastaly za jeho agrese vůči Gruzii v 8/08, protože gruzínská armáda krátce před ruským vpádem dostala od US společnosti L-3 GCS  a od Izraelců nejmodernější systémy C4I, které ukořistila a zkopírovala Putinova armáda.

Modulární systémy C4I umožňují vytvořit taktické komunikační sítě mj. jejich vložením do bojového vozidla., zajištˇtují všechno od velení  přes zpravodajství , včetně satelitního, po logistiku. Pokrývají celé spektrum frekvencí a jsou zabezpečeny číselným zakódováním. Když se jich Putin zmocnil, velení ruské armády ztratilo dech.

Nejenže ovlivňuje státními hackery volby po celé galaxii, ale v Sýrii Kreml rozmístil tak hustou elektronickou špionážní sítˇna zemi, ve vzduchu i na moři, že rušila i komunikaci letounů NATO, třebaže ruské letectvo 30 let zaostává za letectvem Západu, a jeho úroveň lze srovnat s úrovní západního letectva za válek na Balkáně po rozpadu YU.

Cílem elektronické války je rušit komunikační sítě nepřítele, jeho radary a elektrooptické sledování jak ve VP, tak v kosmickém prostoru.

Rusko se od okupace Krymu vychloubá, že úspěšně vyvíjí elektromagnetické zbraně ( proto padají v US vojenské letouny, ztrácejí se civilní letadla/ MH370, ztracený 8.3.14 během Putinovy plíživé okupace Krymu, a ponorky/ argentinská z 11/017).

Rakety/Alabuga, bomby či projektily  s generátory elektromagnetických impulzů prý Kreml, jak tvrdí, nevyvíjí, tak v Sýrii proti výzvědným systémům NATO ( v 4/017 se u Istanbulu ruská výzvědná lodˇsrazila s nákladní lodí ) alespoň rozmístil pozemní systém radioelektronického boje Krasucha-4.

Letouny Su-24, Su-25 + Su-34 jsou vybavené systémem radioelektronického rušení SAP-518/ SPS-171, a vrtulníky Mi-8AMTSh systémem Richag-AV, rušícím radary a sonary.

U syrských břehů je i výzvědná lodˇ Priazovje třídy Višnja , patřící Černomořské flotě, specializovaná na rušení elektroniky + na získávání informací z radarů, z mobilů (odposlech hovorů), ze sms, apod.

Viz http://reseauinternational.net/larme-ultrasecrete-qui-permet-a-poutine-dassoir-sa-suprematie-dans-la-guerre-radio-electronique-en-syrie/#CWmPphluq3c6qOOt.99

Krasucha-4, rozmístěná na základně Hmeymim je mobilní širokopásmové zařízení, namontované na 8x8 kolovém podvozku typu BAZ-6910-022, rušící vojenské radary, komunikaci a satelitní navigaci, pozemní a palubní radary systémů AWACS a radary nainstalované na drony. Krasucha-4 dokáže rušit radary stíhaček, bombardérů, letadel E-3 AWACS (dokáže rušit systémy AWACS na vzdálenost 250 km a navádět je na falešný cíl) a výzvědného U-2.  Za určitých podmínek dokáže údajně rušit i střely vzduch-vzduch AIM-120 AMRAAM  + radary raketového systému Patriot.

Krasucha je údajně jediným systémem, který dokáže rušit US výzvědné družice Lacrosse/Onyx, pohybující se na nízké oběžné dráze a vybavené radarem SAR /radar se syntetickou aperturou, který jim umožňuje proniknout vrstvou mraků, půdy a zdmi budov, jeho rozlišení je 20 cm.

Krasucha však nedokáže současně rušit letouny v odlišných frekvenčních pásmech, a pro silné vyzařování je vynikajícím cílem pro protiradarové střely protivníka.

Krasucha na základně Hmeymim zaštítila štítem „neviditelnosti“ objekty ve  vzduchu a na zemi v okruhu 300 km. Oslepila detekční a naváděcí radary protivzdušných střel mobilního US systému MIM-104 Patriot rozmístěného na TR hranici, a radary TR stíhaček F-16C, startujících ze základny Incirlik ( nedaleko syrského města Adana ).

Proto Američané a NATO zjistili, že je základna Hmeimim plná ruských letounů až několik dní poté, co na základnu pod ochranou Krasuchy přiletěly.

S Krasuchou v Sýrii US nebyly schopné informovat jimi podporované povstalce o pohybech syrské armády, o kterých je informovaly od roku 013, ani o tajné koncentraci Asádových vojsk na silniční ose v severní Lattakíji směrem na Idlib, ve východní Lattakíji směrem na město Hamá + na město Homs v západní Sýrii.

22.2.16 MOW + Washington oznámily, že příměří, na kterém se dohodly, vstoupí v platnost 27.2.16.

Kremelské brutální lži, 14.11.17 Šojgovo ministerstvo lží, tvrdící mj., že bombarduje výlučně IS, že neshazuje kazetové pumy na civilisty, jako důkaz svého tvrzení, že US spolupracují s IS, předložilo obrázek z PC hry … ( lži jsou cílené především na obyvatele RF ).

14.3.16 Putin v TV lživě prohlásil, že nařídil částečné stažení ruských vojsk ze Sýrie – ve skutečnosti nešlo o stažení, jen o rotaci vojsk, navíc tato dezinformace kryla navýšení ruských vojsk v Sýrii, kde Kreml rozmístil útočné vrtulníky Mi-28 a Ka-52, celkem 24 nových kusů útočných vrtulníků.

Kreml navýšil i počet ruských poradců u Asádovy armády, a v 6/016 opět vyslal do Sýrie bombardéry Su-24 + Su-25.

Kreml nevyslal do Sýrie elitní piloty, ale piloty řadové, aby v Sýrii získali bojové zkušenosti a zvýšili si počet svých letových hodin,  jejich „ stáž“ trvala od několika týdnů po několik měsíců, vystřídala se zde více než polovina ruských vojenských pilotů, a jedna třetina ruských dělostřelců.

K 1/017 bylo na základně Hmeimim 16ks Su-24, 12ks Su-25,4ks Su-34, 4ks Su-30SM +  přes 4.000 ruských vojáků ( RIA Novosti), včetně čečenského praporu vojenské policie, který dle Kremlu nepodniká trestní výpravy jako v Čečensku proti Putinovým/Kadyrovým odpůrcům, ale spolu s brigádou ruské námořní pěchoty výlučně střeží ruské základny v Sýrii.

V Sýrii bojovali i ruští žoldáci, většinou  titéž, kteří obsazovali Krym a východní Ukrajinu. Najímaly je soukromé ruské a čečenské/Kadyrovy vojenské firmy.

Je zdokumentované, že např.  žoldáci pracující pro firmu  „ Wagner „ / „ Prapor Wagner „ , pojmenovaná dle volacího znaku svého velitele ( dle gazety.ru z 4/016 je „ Wagnerem „ podpluk. Dmitrij Utkin * 1970, jenž byl do roku 013 velitelem oddílu speciálních sil vojenské rozvědky GRU v Pskovské oblasti na severozápadě Ruska), bojovali u Palmýry, kde utrpěli těžké ztráty ( poslanec Dumy Michail Děgťarjov agentuře Reuters v 11/016 potvrdil, že jeho asistent osmatřicetiletý Sergej Morozov, jenž bojoval za Putina již na Ukrajině, padl v březnových bojích o Palmýru ).

Bojovali u Aleppa ( zde v 2/016 padl mj.  Maxim Kolganov, prostřelená ruská neprůstřelná vesta ).

Putin dal rodinám medajle in memoriam a zavázal je k mlčení, protože přítomnost ruských žoldáků v Sýrii ve službách ruského státu popírá  ( verbování žoldnéřů je v RF zakázáno, Putin je prý povolí najímat pro boj s terorismem v zahraničí,  „zejm. v EU“  ). Soukromá žoldnéřská firma Wagner je zapsaná v Argentině,  výcvikový tábor má v jihoruském  Molkino.

Dle izraelského serveru Debkafiles jsou v Sýrii tisíce ruských žoldnéřů, viz debakl tzv. ruského Slovanského praporu v Sýrii z roku 013, ve kterém údajně působil i Dmitrij Utkin. V 10/017 žoldnéři z IS zajali dva žoldáky z ruské skupiny Wagner.

Trestní výpravy možná podniká prapor speciálních sil ( zhruba 500 mužů ), jejichž konkrétní náplň práce ruské ministerstvo obrany nespecifikovalo.

Dále u syrské armády působí neurčený počet ruských velitelů a instruktorů.

Do vojenských ztrát je tak nutno započíst i vojáky ruských soukromých vojenských firem a oběti z letounu, které z "náhradního"  letiště v Soči vezlo alexandrovce.

Dělostřelectvo bylo posíleno o raketomet MLRS Smerch a TOS- M1, + o řízené střely Iskander, a pobřežní protilodní raketový komplet Bastion.

Bojové zkušenosti získalo i Putinovo námořnictvo, které si v den Putinových narozenin 7.10.15 poprvé v boji vyzkoušelo nové zbraně – z ponorek třídy Kilo ( jaderná ponorka K-560 Severodvinsk ) z Černého moře odpálilo střely s plochou dráhou letu Kalibr PL/ponorková verze ( „US Tomahawk“ ) na Rakku, a další střely ( celkem 26, 4 z nich dopadly v Íránu ) 3M14 Kalibr NK/ povrchová plavidla ( v kódu NATO SS-N-27 Sizzler)  s dosahem 2.600 km na souši a 350 km na moři odpálilo ze 4 ruských lodí v Kaspickém moři ( fregata Dagestán, + korvety Grad Svjažsk, Uglič + Velikij Ustjug ), z postavení vzdáleném 1.500 km od místa bojů údajně na 11 cílů ( ministerstvo obrany video s odpálením zveřejnilo až 15.10.15, Šojgu o rok později oznámil odpálení střel s plochou dráhou letu i z fregaty Admirál Grigorovič, v 12/015 k syrským břehům připlula ponorka Rostov nad Donem, rovněž vybavena střelami s plochou dráhou letu Kalibr, které údajně odpálila  ).

Testy potvrdily rozhodnutí Kremlu postavit novou třídu korvet Karakurt.

Střely s plochou dráhou letu Kh/CH-101 + Kh/CH-555 poprvé odpálilo i ruské strategické letectvo, 23 těžkých bombardérů  Tu-22M3, Tu-95 MS + Tu-160,  a to 17.11.15.

Kremlu nešlo o jejich taktické použití v Sýrii ( jsou určeny pro někoho jiného ) , jsou moc těžké a drahé ( jen munice stojí milióny euro), šlo čistě o jejich nestoudné testování na území cizího státu.

Teoretické znalosti o použití zbraně jsou jedna věc, a vidět jejich použití na vlastní oči v terénu je věc druhá, viz překvapení izraelské armády z 7/06, která  sice věděla, že Hezbolláh dostal od Kremlu nejmodernější protitankové střely, a zastaralejší, nicméně velmi nebezpečné, protilodní střely, ale netušila, jak těžce na jejich použití ze strany Hezbolláhu doplatí.

Přesto aktivita letounů ruského námořnictva u syrských břehů byla marginální, a některé západní zdroje pochybují, že letouny, startující z paluby ruské letadlové lodi, v Sýrii vůbec nějaké cíle bombardovaly, jak tvrdil Šojgu.

Kreml měl v Sýrii stejný problém jako spojenci při letecké válce v Libyi – neměl seznam cílů.

Kreml nejprve na seznamech cílů spolupracoval s Izraelem, ale nebyl spokojený, proto převzal íránský seznam cílů.

Pro detekci cílů v krátké a střední vzdálenosti Putin používal 36 bezpilotních letounů typu Jakovlev Pčela -1T a Orlan-10 ( používá Glonass), a pro monitorování celého syrského území průzkumné drony Dozor 600 + Altius, které jsou podobné US dronům MQ-1B Predator.

Rusové v Sýrii testovali průzkumné drony, mj.  Pterodactyl ( Šojgu údajně koupil čínské drony typu Pterodactyl, které mohou zůstat v akci až 20 hodin, umí posílat i sms zprávy).

Nový dron Šojgu umístil na bezpilotním vozidle Orlan-10, který je částí bojového elektronického systému RB-341V Leer-3, mj. ruší signály.

Rusové dron otestovali u Aleppa, mj. jím posílali povstalcům žádosti o příměří, a drony k palebné podpoře pěchoty pro pozemní armádu.

Třebaže jediná ruská letadlová lodˇ, přesněji letadlový křižník Admirál Kuzněcov, byla všem pro smích (kouřilo se z ní, podmínky života na ní jsou spartˇanské ), a navzdory ztrátě tří strojů, svůj úkol, zadaný Kremlem, splnila.

Viz Ruský Kuzněcov vs. americké útočné skupiny CSG www.armadninoviny.cz › Námořní technika

„ Kuzněcov má 12 odpalovacích šachet pro těžké protilodní střely P-700 Granit. Jeho raketová protivzdušná obrana je výrazně silnější než u západních letadlových lodí. Ruská letadlová loď pojme 24 stíhaček Su-33 a MiG-29K. Podle autora Su-33 dokáží v případě potřeby použít také střely P-270 Moskit.

Ruské námořnictvo však čelí závažnému problému. Dolet protilodní střely P-700 Granit je sice 700 km (pomineme ”drobnost”, že předtím je nutno zjistit, kde se CSG /US svaz lodí seskupených kolem letadlové lodi, nachází), ale dolet US útočných stíhaček F/A-18 (díky možnosti doplňovat palivo za letu) je násobně větší.

Podle Sivkova Admirál Kuzněcov přišel o střely P-700 Granit, a letouny Su-33 „Flanker“ postupně nahrazují stíhačky MiG-29K, námořní verze MiG-29 „ Fulcrum“, které jsou schopny provádět přesné údery na hladinové i pozemní cíle.

Účel a poslání jediné ruské letadlové lodě se však nezměnil - ochrana ostatních ruských lodí proti letadlům US bitevních skupin CSG.“

Výše zmíněné platí přinejmenším v teorii, MiG-29K má problémy s avionikou i s motorizací, navíc ke startu z křižníku ruské letouny používají trampolínu, nikoliv  katapult ( stejně jako první čínská pseudoletadlová lodˇ Liao-ning, de facto modernizovaný SU Varjag, zakoupený od Ukrajiny v 4/98, a stejně i 2.čínská letadlová lodˇ z roku 017 – třetí bude mít, údajně, již katapult ), takže nemohou vzlétnou s plnou nádrží ani s plnou bojovou zátěží.

Letadlovou lodˇdoprovázel mj. bitevní křižník s jaderným pohonem Petr Veliký ( 20 protilodních střel SS-N-19 + 200 protileteckých střel SA-N-6 + SA-N-9 ), a raketové torpédoborce Viceadmirál Kulakov +  Severomorsk ( ex Maršal Buďonnyj).

Ani vojenské lodě jiných států v této oblasti  ( mj. blízko  Kypru, TR, Izraele) nezahálely, byla zde mj. letadlová lodˇs jaderným pohonem Charles de Gaulle ( bitevní letouny Rafale) a její eskorta.

Francouzské listy, odvolávajíce se na zpravodajství NATO + průzkum FINUL v Libanonu, hlásily, že se velmi blízko ní pohybuje přinejmenším jedna ruská ponorka třídy Oscar II, vybavená pouze střelami s plochou dráhou letu pro námořní cíle (modernizují se na střely P-800 Oniks (SS-N-26 « Strobile » ) , a taktéž kolem letadlové lodě USS Eisenhower.

29.6.17 poté, co ministr obrany Michael Fallon prohlásil, že ruská letadlová lodˇ je v porovnání s novou letadlovou lodí HMS Queen Elisabeth „ vrakem „, že Rusové Británii novou letadlovou lodˇ závidí, a že LON přijal opatření, aby ji při jejím testování v Severním moři nesledovali ruští špióni,  gen. Igor Konačenkov  uvedl, že arogantní Fallon zjevně o námořní technologii nic neví, a že pro ruskou letadlovou lodˇ, po zuby vyzbrojenou, je nová UK letadlová lodˇ jen „ cvičným cílem „ – na rozdíl od CHDG nemá HMS Queen protiletadlové střely s tím, že s útoky ze vzduchu si poradí její eskorta .

Námořní logistika sehrála při dopravě vojenské techniky do Sýrie klíčovou roli, TR, vše sledující z Bosporu, informovalo, že průlivem proplouvala jedna ruská vojenská lodˇ denně do/ze Sýrie, třebaže ruské nákladní lodě jsou v žalostném technickém stavu, nejmladší je 25 let stará, proto Kreml počátkem roku 015 horečně v zahraničí nakupoval nové dopravní lodě.

Kreml bude mít brzy velké potíže s náhradními díly pro své dosluhující dopravní letouny Antonov -124, největší sériově vyráběné dopravní letadlo na světě, kterými pro své zahraniční agrese dopravuje tanky, systémy S-400 apod., unese až 120 tun.

Ruská munice

Poměr inteligentní a nenaváděné munice byl stejný jako u US armády během operace Pouštní bouře v Iráku (1990).

Rusové nepoužívali samonaváděnou finančně nákladnou munici, která provádí chirurgické řezy, jen munici neřízenou pro kobercové bombardování ( mrtvé Syřany stejně jako Afghánce nikdo nepočítal ), maximálně při navádění na cíl vylepšenou palubním PC podsystémem SVP-24, který však ani v roce 016 neměly všechny ruské útočné letouny, viz mj.  Rusko v Sýrii: Přesné bombardováni pomocí hloupých bomb www.armadninoviny.cz .

SVP-24 využívá ruský navigační satelitní systém GLONASS/ ruský GPS, který vyhodnocuje pozici letounu a jeho cíle. Tímto podsystémem Rusové zkopírovali US koncept z 90.let JDAM/ Joint Direct Attack Munition  ( něco jako : ruští a syrští vojáci se kvůli jazykové bariéře navzájem rozeznávají elektronickou krabičkou na krku, vysílající určitou frekvenci, kterou mají i jejich tanky, které vidí Rusy červeně, asádovce růžově, a islámisty zeleně ).

Glonass Rusům zejména v Sýrii umožnil otestovat střely s plochou dráhou letu Kalibr, a značně usnadnil orientaci vojenských letounů nad neznámým neobydleným terénem v poušti, včetně na Sinaji.

V 3/17 asádovci za podpory ruského letectva a ruských jednotek Specnaz ( 5.3.17 gen. Andrej Kartapalov z ruského genštábu v Sýrii pro TV kanál Rossija 24 vyzdvihl klíčovou roli zvláštních jednotek, kterou při dobytí Palmýry sehrály, vojenské zdroje listu Kommersant v téže době tvrdily, že kolem Palmýry byly rozmístěny ruské jednotky „vojenské policie „, stejně jako v přilehlém městě Tadmor, šéfem vojenských operací byl gen. Sergej Rudskoj)  definitivně dobyli Palmýru, kterou v 5/015 dobyli žoldáci z IS, kteří zničili její památky, aniž by UNESCO/OSN  zasáhlo ( v 3/016 byla znovu dobyta asádovci, v 12/016 se jí opět zmocnili žoldáci z IS ).

Že ruské jednotky bojovaly u Palmýry potvrzuje i to, že 16.2.17 byl u Palmýry těžce zraněn při výbuchu miny pod obrněným transportérem typu Tygr ruský gen. Pjotr Miljuchin, doprovázený 5 ruskými vojáky, z nichž 4 exploze zabila ( Kommersant mj. zmínil seržanta Vadima Magamurova z Jekatěrinburgu + vojáka námořní pěchoty Pavla Kozačenka z Penzy ), jak o 14 dní oficiálně potvrdila moskevská Vojenská nemocnice Burděnko s tím, že gen. stále leží na JIP, přišel o obě nohy a oko.

Poprvé o zraněném generálovi 22.2.17 informoval list Kommersant s odkazem na své vojenské zdroje, jeho totožnost 3.3.17 odhalily portály Infox.ru + Fontanka, což potvrdil list Kommersant 5.3.17.

K této době Kreml přiznal jen 27 mrtvých vojáků, posledním byl Artiom Gorbunov, jenž zahynul při dobývání Palmýry 2.3.17.

V Sýrii působí desítky ruských «  soukromých «  firem , které najímají pro boje ruské žoldáky. https://youtu.be/Mv9DJRvuHyIhttps://youtu.be/1O89k5sLRrs

Zastaralá ruská munice používaná v Sýrii byla fiaskem, proto z hlediska standardů NATO nepřesně zasahovala cíle a masově zabíjela civilisty. Podle webové stránky airwars.org, monitorující letecké boje v Sýrii, ruské letectvo zavraždilo v prvních 5 měsících svého řádění v Sýrii přes 2.000 civilistů .

Poté počet mrtvých civilistů mírně klesl, protože ruští piloti jednak nabyli zkušenosti, a jednak začali používat sofistikovanější zbraně, především útočné vrtulníky Mi-28N a Ka-52, které nakonec zcela nahradily Su-25.

Ruská armáda v Sýrii postrádala zbraň, kterou by mohla likvidovat malé cíle, používala systematicky drony, ale velmi zastaralé - Rusové museli kvůli US embargu přestat vyrábět drony pod izraelskou licencí.

Rusové se proto zaměřují na vývoj nové bomby, řízené a menší, ruské kobercové bombardování ve stylu Dráždˇan či Koreje páchalo daleko větší škody,  než bylo z vojenského hlediska nutné  ( viz můj článek Bombardování Dráždˇan (1945) si objednal ... - Andrea Kostlánová + Korejská válka 1950-53, Zapomenutá a Neznámá - Andrea Kostlánová ).

Poté, co Putin svými « osvědčenými « metodami ovládl přes Dmitrije Rogozina  vojensko-průmyslový komplex, RF zvýšila výrobu letounů z 20 ročně (010) na 100 (016).

Putin potřebuje vyrobit desítky letadlových lodí, zatím alespoň druhou, a dalších 20 ponorek ( Putin vyzbrojuje ruskou část Arktidy, má nebo v blízké době  zde bude mít již 16 přístavů, 13 leteckých základen a 10 radarových stanicí ).

Embargo vyhlášené Západem za zabrání Krymu, propad příjmů z ropy a gigantická korupce ve zbrojním průmyslu Putinovi zabránily v modernizaci a obnově konvenčních zbraní, zejména tanků.

Pro některé odborníky bylo překvapením, že Kreml do Sýrie k pozemním bojům nevyslal svoji prominentní 6.tankovou brigádu, a nechal pozemní boje na Asádově pěchotě a šíitských milicích Hezbolláhu.

Ruská pěchota tak byla zastoupena jen jedním praporem z 810. brigády námořní pěchoty, a měla k dizpozici jen 9 tanků T-90, dělostřeleckou baterii a 40 obrněných pěchotních vozidel BRT-82A. Tato námořní pěchota dle Kremlu sloužila výlučně k ochraně ruských základen Tartus a Hmeimim, třebaže dělostřelectvo a část tanků mohly být v bojích nasazeny.

Ruská armáda si v Sýrii vychvaluje lehká víceúčelová obrněná vozidla Iveco LMV, která zachránila životy mnohým ruským vojákům.

Mimořádně mobilní motorizovaná pěchota se svými lehkými a rychlými  víceúčelovými vozidly v syrském asymetrickém konfliktu významně zabodovala ( čím větší asymetrie sil, tím více slabší strana usiluje o fluidizaci konfliktu – mobilitu, rozptýlení, disimulaci/skrývání ). Proto silnější strana, aby symetrii obnovila, musí být stejně mobilní jako protivník  (povstalci již od 70.let 20.stol. v otevřeném pouštním a polopouštním africkém a blízkovýchodním terénu používají osvědčené terénní Toyoty).

Ruská pěchota byla proto vybavena vozy UAZ-3163 Patriot 30.motorizované brigády ze Samary.

Lehké vozy pěchota používala již za 2.sv.v., v 80.letech US armáda vyvinula HMMWV Humvee.

V Sýrii ruská armáda úspěšně použila  «  eskortní/doprovodná vozidla « , jejichž potřeba (středně velké vozidlo s dobrou palebnou sílou, doplňující bitevní tank ) vyvstala v jomkippúrské válce 1973, ve které mechanizovaná pěchota nebyla schopná účinně podporovat tanky v jejich postupu proti pěchotě nepřítele, problém, který provázel i SU/ruskou armádu v její agresi vůči Afghánistánu, a který vyvstal i při Putinově dobývání Grozného.

Nejprve představu eskortního vozidla naplnila velmi zranitelná protiletadlová platforma ZSU se 4 kanóny o ráži 23 mm, poté byla vyvinuta velmi nákladná specializovaná platforma s těžkým tankovým podvozkem T-90, a nakonec lacinější verze ( za poloviční cenu budoucího německého Jaguára ) s tankovým podvozkem T-72 ( BMPT-72 « Terminator 2 » ), disponující 4 střelami Ataka-T (AT-9 Spiral-2), dvěma kulomety ráže 30 mm a jedním kulometem ráže 7.62 mm.

Jsou nejen dobrou protitankovou zbraní, ale i protiletadlovou a protidronovou, zejména v městských oblastech, nemluvě o ochraně pěchoty.

V Sýrii se neuplatnily těžké tankyT-90MBT ( všechny ruské tanky jsou nedostatečně opancéřované T-72, T-80 a T-90 ), obrněné transportéry APC, a bojová vozidla IFV, všechna mimořádně zranitelná  vůči nejen moderním, ale i zastaralým protitankovým střelám. Proto Kreml vyvíjí nové tanky T-14 a nová bojová vozidla pěchoty Kurganěc-25.

V důsledku rozkrádání státních příjmů nový těžký a silně opancéřovaný ruský tank T-14 Armata, protivzdušný a protiraketový systém S-400 Triumph (SA-20 – jak jej překonat, viz Armádní noviny z 9.12.15 – elektronickým bojem ), a kradmý letoun Suchoj T-50 nebudou vyráběny v množství a v době, jak bylo oznámeno ( tank T-14 vyrobil Uralvagonzavod Nižnyj Tagil, zbrojovka, která má miliardové dluhy, do sériové výroby jen tak hned nepůjde, 1 kus údajně stojí 400 mil. rublů ), takže Putin může vést současně maximálně dvě menší vojenské operace, válku proti NATO rozhodně nikoliv.

Tank T-14 Kreml poprvé předvedl na vojenské přehlídce 9.5.15 (Stalin vojenské přehlídky po válce zakázal) s tím, že bude vyráběn v počtu 500 kusů za rok, což se nestalo. Nová koncepce ruského tanku na nové univerzální obrněné platformě Armata, vystrašila nejen PL a pobaltské státy, je totiž údajně lepší než US Abrams  ( mj. ruský tank údajně ujede 90km/hod ) a německý Leopard, proto BER již pracuje na novém tanku.

Tank T-14 je údajně natolik nabitý elektronikou, že jde o tankový robot, přesto je v něm i tříčlenná posádka ( velitel, střelec, řidič ), sedící uvnitř, věž je plně automatická, velitel sleduje dění kolem jen kamerami.

V Sýrii Rusové testovali své nové pozemní roboty, mj. robotickou platformu pro obtížný a hornatý terén Argo, která dokáže přežít explozi o síle 60kg TNT, odstraňuje protipěchotní miny a explozivní materiály o síle 1-4 kg TNT. Protože Argo umí plavat, bude jej využívat i námořní pěchota.

Argo je vyzbrojena kulometem ráže 7.62 mm a třemi raketomety RPG-26.

Víceúčelový robot pro odminování Uran-6 dokáže pracovat nepřetržitě po 5 hodin, překračovat překážky o výšce 1,2 m a propasti o šířce 1,5 m.  Uran-6 byl použitý ruskými vojáky k odminování trasy v Palmýře v 4/016.

Dálkově ovládaná robotická platforma M je vyzbrojena granátomety a kalašnikovy, ale i výzvědnými opticko-elektronickými systémy.

Systém dálkového automatického ovládání údajně až na vzdálenost 5.000 km, Andromeda-D, vážící kolem tří kil, může být nainstalovaný na ruská obrněná vozidla BTR-D, BMD-2 + BMD-4. Je schopný identifikovat předměty a rozeznávat obličeje. Rusové jej vyzkoušeli v horské oblasti Latakíje.

V 4/17 Kreml představil bezpilotní bojové pěchotní obojživelné průzkumné vozidlo Vikhr, nainstalované na obrněné platformě BMP-3, vybavené kanónem ráže 57 mm, kulometem ráže 7.62 mm a šesti řízenými protitankovými střelami Kornet-M 9M133M. Může být použito i pro odpalování ručních protiletadlových kompletů Igla /SA-18/ či 9K333 Verba, anebo pro pěchotní plamenomety RPO-Šmel-M.

Systém má bojovou hmotnost 14.7 tun, užitkovou hmotnost 4 tuny, dosah 600 km, rychlost 60 km/hod, ve vodě plave rychlostí 10 km/hod., dálkově ovladatelný je na vzdálenost 10 km.

Armáda místo na 23 divizí byla údajně rozdělena na 40 brigád rychlého nasazení, tři nové divize se formují před branami EU, od roku 012 je ministrem národní obrany Putinův budhista, osvědčený zahlazovač stop z ministerstva pro mimořádné události ( mj. Dubrovka, Beslan, Něvský express ), Sergej Šojgu, který s Putinem létá střílet ze zábavy bezbrannou zvěř do sibiřské tajgy.

Za Putina armáda podstatně navýšila počet vojenských manévrů  ( o rozsahu až 95.000 mužů před vpádem do Sýrie v roce 015), a od 5/014 Putin zvýšil počet neočekávaných inspekcí u jednotek, aby byly neustále v bojové pohotovosti ( po okupaci Krymu Putin v MOW založil Kontrolní středisko pro připravenost armády ).

Putin výrazně snížil počet velitelů, zejména přestárlých, ale také důstojníkům zvýšil platy, např. poručík  ( 016) místo 170 eur dostává 720 eur měsíčně. Ruská armáda má však nedostatek branců, a v důsledku demografické krize nebude mít brzy brance žádné  - ledaže by Putin otevřel brány do Ruska miliónům běženců.

Navýšil se i rozpočet armády ( údajně 5.nejvyšší na světě pro zemi, která není průmyslově vyspělá, dle švédského SIPRI je ruský vojenský rozpočet stále 7x menší než US rozpočet ), ale 50 mld dolarů Putin vyhodil na povrchně vybudovanou infrastrukturu v Soči (2014 ZOH v subtropickém městě měly odvézt pozornost od plíživé okupace Krymu Putinovými vojáky v uniformách bez insignií, kteří jsou mezinárodněprávně považováni za teroristy) , že by byly jeho zapíral až do 5/014, stejně tak zapíral svoji hybridní válku na Ukrajině vedenou ruskými důstojníky, viz mj. z balkánských válek ostřílený pluk. Girkin « Strelkov «, jenž pod hrozbou násilí zavlekl krymské poslance do simferopolského parlamentu, kde je s pistolí u hlavy nechal odhlasovat zákon o referendu, kterému se  Putin jako nebezpečnému svědkovi odvděčil tím, že na něj v 7/014 svedl sestřelení civilního Boeingu MH-17 ruským Bukem, což Strelkov rázně odmítl a vydal Nizozemcům černé skříňky ).

 

 

 

 

 

 

 

https://youtu.be/7Pwcj-kUEwM

Zdálo by se, že si US ponechaly Irák a Putin Sýrii, ale Putinovu proradnost nelze podceňovat – ve skutečnosti v Iráku mají hlavní zázemí ruské tajné služby ( s četnými kontakty na ex baasistické důstojníky, jejichž nitky vedou k IS ), a hlavní štáb zde mají i íránské tajné služby.

V Sýrii Putin, jenž obrátil obrátil karty ve prospěch Asáda, ve skutečnosti bojoval především s TR , které považuje za destabilizační prvek na ruský úkor nejen na BV, ale i v ex SU Střední Asii, a je ochoten se proti TR spojit s Araby z monarchií Perského Zálivu ( proíránský Katar, jehož plyn by Gazprom potřeboval, Putin se chystá vyrábět letadla s UAE ).

4.10.17 saúdskoarabský král poprvé v historii navštívil MOW, a udělal tak ceremoniální tečku za desítkou setkání mezi představiteli Kremlu a arabskými šéfy, kteří mají s Putinem silné pouto : všichni blízkovýchodní vládci spolu s Putinem pohrdají demokracií a vládnou autoritářsky.

Na programu zástupců monarchií Zálivu v Kremlu byly způsoby, jak omezit íránský vliv v Sýrii ( ze stejného důvodu se setkal s Putinem izraelský premiér Netanjahu, jenž Putina žádal, aby učinil přítrž protiizraelským akcím Hezbolláhu ), deeskalační zóna v Sýrii,  miliardy dolarů na nákup ruských zbraní, a vzájemné přímé investice.

Také jde o to, jak Trumpova snaha o zrušení jaderné dohody s Teheránem , ze které se Rijád dodnes nevzpamatoval, jejíž podmínky Teherán dle MAAE, OSN, a EU dodržuje, prospěje Putinovým zájmům, otazníky visí i nad rusko-íránským spojenectvím.

Putin se stal blízkovýchodním Kmotrem, jenž BV pevně vládne, a nechává US daleko za sebou ( Trump ještě nezaplnil ani US zamini ), v 9/017 do MOW přijeli i zástupci teroristické palestinské organizace Hamas ( Soudní dvůr EU jej v 12/014 vyškrtl ze seznamu EU teroristických organizací, kam jej opět v 7/017 zařadil ), aby s Putinem probrali „ co dál „  poté, co se na přímou  intervenci Putina „historicky „ usmířili s promoskevskou organizací Jásira Arafata al-Fatah.

Nový ruský pořádek na BV   http://www.israelhayom.co.il/article/462811

Bez Aleppa, „ hlavního města“  syrské opozice od roku 012, by byl Asád jen polovičním prezidentem, proto jej Putin i s civilisty vybombardoval jako Groznyj /12/99-1/00 /, třebaže Putinova taktika vůči Čečně bylo daleko brutálnější ( stovky genocidních náletů za den, a nepřetržité bombardování ze strany těžkého dělostřelectva, rozmístěného kolem Grozného, právě za této Putinovy apokalypsy přišel v Grozném o nohu Šamil Basajev ) .

Příměří ve východním Aleppu, ovládaném povstalci, dojednané US a Kremlem, vydrželo jen týden, skončilo 19.9.16, kdy Putinovým letectvem podporovaná Asádova armáda pod Putinovým velením ( v 7/016 byli spatřeni ruští velitelé v Aleppu ) znovu zaútočila na východní čtvrtě ovládané povstalci za zuřivého ruského bombardování, které nebralo ohledy na zdejší civilisty, o to méně na humanitární konvoje OSN, vezoucí do východních čtvrtí humanitární pomoc, které Putin, představitel členského státu RB OSN, rovněž bombardoval.

Již od roku 013, od svržení zakázaných nervových plynů na civilisty ( naposledy počátkem dubna 017 ve městě Chán Šajchún v provincii Idlib, 15 km vzdáleném od fronty ) vše, co dopadalo na hlavy syrských civilistů, bylo ruské – bomby, dělostřelecké rakety, řízené střely, kulky – možná i zakázaný bojový plyn sarin ( viz továrnu na zakázané chemické zbraně ve Sverdlovsku ).

Od 30.9.15 tyto ruské zbraně proti syrským povstalcům a civilistům ve městech používali sami Rusové .

A stejně jako v Čečně systematicky raketami ostřelovali a bombami bombardovali především nemocnice, rozvody vody a elektřiny, jak potvrdily výpovědi totálně politicky neutrálních příslušníků civilní obrany ( bílé přilby).

Rusko je obviněno z podílu na válečném zločinu (bojové plyny z 4/017) v Sýrii /Russia accused of complicity in Syria war crime / Boris Johnson told to call off Kremlin mission/Boris Johnson požaduje odchod ruských jednotek ze Sýrie https://www.thetimes.co.uk/edition/news/russia-accused-of-complicity-in-syria-war-crime-k6nb0whsk

Británie požaduje nové sankce proti Rusku/ Britain to push for tough new sanctions on Putin 10.4.17 https://www.thetimes.co.uk/edition/news/britain-to-push-for-tough-new-sanctions-on-putin-7kcpstplc

Bizarní žoldácký IS, kterému Putin z tribuny OSN chvátal do Sýrie utnout hlavu,  v Aleppu nikdy nebyl, a tzv. islámistická Fronta al-Nusra se v Aleppu objevila až s příchodem Rusů  ( Američané se z pódia světa za Obamy stáhli, a přenechali jej exhibicionistickému Putinovi, viz jím zorganizovaná teatrální mezinárodní islámská konference v Čečensku, na které  islámští představitelé odsoudili Saúdskou Arábii, překážející Putinovi v Jemenu) …

Putinův intervenční sbor přispěl k devastaci povstalců již na podzim 015, a s dobytím Aleppa v 12/016, ruské jednotky vyčistily i silniční osu M5, kolem které po celý rok 016 probíhaly boje.

Poté se vydaly směrem na východ do Syrské pouště/provincie Dei rez-Zor, kterou námezdní žoldáci v podstatě již vyklidili – proto asádovcům s ruskými veliteli stačilo jen 4.000-5.000 mužů a 50-70 letounů za denní náklady 3 mil. euro denně, což byla jen třetina –pětina nákladů US koalice, operující v téže provincii.

Francouzská operace v Levantu „ Chammal“  zahrnovala 1.200 mužů, 15 letounů ( 6 vzdušných operací /den proti 33 ruským/den ), náklady 1 milión euro na den ( viz Le Monde ze 13.9.17. http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2017/09/13/pourquoi-l-intervention-militaire-russe-en-syrie-est-un-succes_5185235_3218.html#GMrw1HPEKPzSqaYe.99

12.7.17 Le Monde informoval, že za minometné palby v provincii Hama zemřel u syrské jednotky kpt.  Nikolaj Afanasov. Ruské ministerstvo obrany k tomu uvedlo, že byl vojenským instruktorem syrské armády ( a dle ministerstva 32. padlým ruským vojákem, přičemž nejméně dva ruští vojáci již v 9/015 spáchali sebevraždu ) ...

Na rozdíl od arabsko-izraelských válek, kdy Kreml pronacistické arabské režimy podporoval z pozadí, se Putin do Sýrie, stejně jako Brežněv do Afghánistánu, vrhl okázale.

Válka v Sýrii je puzzle válkou, nezahrnuje dva tábory jako mj. válka v Libanonu 75-90 ( viz mé články o Libanonu), ale desítky frakcí se stovkami sponzorů, které se různě za určitých podmínek spojují, takže politické rekonfigurace mění i vojenskou situaci v terénu.

Klíčovým pravidlem je, že se oba nejmocnější sponzoři, US a Rusko, navzájem pečlivě vyhýbají, aby se spolu přímo nestřetli - jestliže se jedné straně podaří obsadit nějaké místo, druhá strana na něj neútočí, tak jak to Kreml provozoval již v Afghánistánu, kde zásadně US vojáky a jejich postavení mlčky obcházel (Kremlu se však nepodařilo odhadnout US reakce na rozmístění SU jaderných raket na Kubě (1962) a na SU okupaci Afghánistánu z 12/79 ).

Putin v této zaječí taktice pokračuje – Krymu se zmocnil plíživě, čímž se vyhnul jakémukoliv boji s ukrajinskou armádou, a do Sýrie vpadl až poté, co Obamovo „ mírotvorné velení „  Kremlu jasně ukázalo, že rizika vzájemného střetnutí se nemusí bát ( Kreml svým vpádem do Sýrie US spojenecké koalici značně zúžil manévrovací prostor – protože jestliže se spojenecké údery typu z 18.9.16 odehrály bez diplomatické odezvy, jistěže by tomu tak nebylo, kdyby oněch 62 mrtvých byli Rusové ).

Rusové nebyli schopni ovládnout celý VP nad Sýrií : 8.4.17 US námořnictvo zaútočilo na Asádovu vojenskou základnu Šajrát, 7.9.17 izraelské bombardéry zasáhly základnu u Masyafu, 35 km západně od města Hama, v 6/17 v blízkosti US sponzorovaných protiasádovských povstalců Izraelci sestřelili 2 íránské drony a US stíhačka sestřelila Asádův bitevník Su-22, další Asádův Suchoj Su-22 byl sestřelen v 4/016 ( proti tomu, že patří Kremlu, ohradil mluvčí ruského ministerstva obrany gen. Igor Konašenkov - v 8/016 ruský dron poletoval nad izraelskou částí Golanských výšin, Izraelci jej nesestřelili jen ze soucitu, Kreml tvrdil, že se spletla navigace ).

Na rozdíl od ruských všeničících náletů ( 2.3.17 asádovci za vražedné podpory ruského letectva dobyli Palmýru ) byly US a izraelské zásahy provedeny s maximální chirurgickou přesností střelami s plochou dráhou letu/8.4.17( US v Sýrii manévrovaly jen ze základny Tanf na syrsko-irácko-jordánských hranicích, z níž po jejím obklíčení Asádovo-Putinovou armádou odešly 3.8.17) a střelami vzduch – země vypálených z libanonského VP izraelským letectvem (7.9.17).

US mohly VP Sýrie ovládnout nasazením efektivních systémů, ale v rámci Obamovy taktiky „vyklízení US pozic „ se neodvážily, tak jako se neodvážily dodat vyspělou technologii syrským protiasádovským povstalcům, zejména protitankové střely a střely typu země-vzduch.

A již vůbec se US neodvážily se do bojů přímo zapojit na straně povstalců, tak jak to bez váhání učinil Putin ve prospěch genocidního Asáda.

Asádovo letectvo v té době disponovalo jen 70 stroji v tzv. smíšené brigádě, v níž údajně létali i žoldnéři ( ruští piloti).

Asádova smíšená brigáda měla několik moderních strojů ( taktické bombardéry Su-34, víceúčelové stíhačky  Su-30 + 35, vrtulníky Mi-28N + Ka-52 ), ale v drtivé většině stroje zastaralé – bombardéry Su-24, útočné letouny Su-25, a vrtulníky Mi-24.

Byla k ní připojená 120. dělostřelecká baterie, disponující mj. samohybnými raketovými komplety, několika ruskými drony typu Dozor 600 ( který dle Sputniku a Putinovy RT svými kvalitami překonává US drony Predator MQ-1),  ruské drony Altius, které vypadají jako zkopírované US drony MQ-1B Predator , a průzkumný letoun Il-20 M1. K jednotce patří i speciální, zejména průzkumné oddíly.

Letecká brigáda realizovala měsíčně zhruba 1.000 akcí, což bylo umožněno blízkostí základny Hmeimim (25 km od Lattakíje), ale operovala i z předsunutých základen Šairatu a Tiyas u Palmýry, aniž by se kdy dostala do konfliktu s IS.

Krize vojenské taktiky na syrském bitevním poli nastala, když prostředky boje, kterými obě strany disponovaly, jim neumožnily získat vojenskou převahu nad protivníkem -  pro Putina představovala patovou situaci celá silnice M5 ( vede od TR hranic k jordánským hranicím ), kterou ovládalo několik sunnitských, navzájem se hašteřících, frakcí.

Šlo o velmi obtížný vojenský terén - hornatý a městský, proto byl dobýván nejrůznější taktikou po malých částech.

Klíčovým prvkem ruské vojenské doktríny je smíšená operace, a od ruské intervervence v Sýrii, kdy ruští generálové obsadili Asadovy genštáby, vedení bojů „ po rusku“ bylo znatelné.

V 2/016 Kreml naoko vytvořil Koordinační středisko pro vyjednání příměří, třebaže vojenskou diplomacii vyloučil, smyslem jeho tažení bylo protivníka vyhladit. Formálně se středisko zabývá i pomocí civilnímu obyvatelstvu ve spolupráci s OSN, ve skutečnosti je hlavním ústředím pro ruskou špionáž.

Ruská armáda, poté, co se zesměšnila v Gruzii, získala nenahraditelné bojové zkušenosti v syrském terénu, třebaže bojovala jen s neprofesionálním protivníkem -  s ozbrojenými civilisty/povstalci, takže nelze říci, jak by dopadla v boji s profesionální armádou.

Výsledek Putinovy invaze do Sýrie  je výmluvný -  ruská armáda v Sýrii, poté co ji „ osvobodila „ , zůstane dalších 100 let  :  v 1/17 Kreml v Damašku vyjednal a 27.7.17 Putin podepsal zákon, který ruskou vojenskou přítomnost v Sýrii na letecké základně Hmeimim proslužuje na 49 let s možností prodloužení dohody na dalších 49 let ...

22.9.17 Putin varoval US, aby okamžitě přestaly „osvobozovat“ provincii Deir Ez-Zour, v níž leží 75% ropných ložisek Sýrie, která dle Putina patří Gazpromu.

Putin v čele Asádovy armády se nenechal od ropných polí odstrašit ani proUS Kurdy, ani jejich US instruktoři z US speciálních jednotek, takže již od dob Putinovy agrese vůči Gruzii (8/08) to vypadá, že US nemají karty v rukou, a že doposud vládly světu jen svým ekonomickým predátorstvím ( zatímco 400 příslušníků US námořní pěchoty se ze Sýrie stahuje, do Sýrie na pomoc Asádovi a Rusům míří tisíce čínských vojáků z řad muslimských Ujgurů, čínští vojenští poradci u Asáda působí již od roku 015, Pekingu byla Milošem slíbena ropa i plyn ).

Putinovi syrská ropa a plyn nestačí, 19.10.17 francouzská tisková agentura AFP informovala, že Bagdád ostře kritizuje dohodu mezi polostátním Rosněftem a představiteli iráckého Kurdistánu jako hrubé vměšování se Kremlu do vnitřních záležitostí Iráku a výsměch ústřední vládě v Bagdádu, která je jediná oprávněná uzavírat dohody v energetickém sektoru.

Šéf Rosněftu Igor Sečin, jenž je sankcionovaný EU, prohlásil, že politické  problémy mezi Bagdádem a Kurdistánem ( 25.9.17 kurdské referendum za nezávislost, podporované  Kremlem, načež irácká armáda obsadila Kirkúk ), komu ropa patří, řešit nebude, on jen těží ropu, za jejíž těžbu v rozsahu 670 mil. barelů Kurdům zaplatil 400 mil. dolarů ( těžba má začít v roce 018).

Sečin jedná s Kurdy za zády Bagdádu i o výstavbě plynovodů ve prospěch Gazpromu.

Sečin je muž číslo dvě Kremlu, ex tlumočník GRU v Angole a v Mosambiku ( mluví ještě francouzsky), jeden z účastníků tajného obchodu se zbraněmi z dob Viktora Buta (odsouzeného na 25 let) a pluk. GRU Surikova ( otráveného na podzim 09 ), napojeného na skupiny GRU starší generace ( zbraně, drogy, spolupráce s CIA ) v Latinské Americe, zejména v Kolumbii, které mj. seznámily Putinovu mladší petrohradskou kliku s Hugo Chávezem, ale poté se musely natrvalo z Evropy ( mj. Nice) do Jižní Ameriky stáhnout, když jim nepřátelská petrohradská klika Putin/Sečin přerostla přes hlavu ( Sečin šéfoval kanceláři Putina za Sobčaka, a za Putinova premiérování od 8/99 Putinově kanceláři v Kremlu – neustále se za Putinem přesouval jako šedá eminence – když se Putin stal premiérem, Sečin se stal jeho 1.náměstkem – Sečin stál za útokem proti Chodorkovskému , po jehož zatčení v roce 03 byl v roce 04 jmenován jedním ze šéfů Rosněftu, od roku 06 jeho jediným šéfem).

Putinovým snům o světovládě dnes překáží jen některé US rachitické jednotky, a zejména US protiraketový systém Aegis nainstalovaný v Rumunsku, který má být v roce 018 nainstalovaný i v PL, asi 30 minut od Putinovy ložnice, jenž hodlá „ preventivním „ úderem odpovědět raketovým systémem Iskander-M, který rozmístil v jím zabraném Podněstří.

Sputnik ze 4.2.17 ujištˇuje o Putinově vojenské technologické převaze poukazem na protiUS vzdušný systém S-500 Prometheus (55R6M Triumfator M), který Putin slíbil zprovoznit v roce 020, a který údajně zničí všechny US balistické střely, které by chtěly dopadnout na ruské území.

Znamená to, straší Sputnik a Šojgu, že by Kreml systémem S-500 mohl vymazat jakoukoliv leteckou sílu NATO v pobaltských státech, a současně by střely Kornet zničily všechny zdejší tankové divize NATO, načež by se obnažení NATO vojáci ocitli tváří v tvář ruské pozemní armádě.

22.9.013 na Valdajském „ mezinárodním „ diskusním klubu, který kvůli svému image Putin v roce 04 založil ( hlásná trouba Putinových názorů do světa ), Putin bránil svoje vměšování do syrské krize bizarním poukazováním na jadernou hrozbu ze strany Izraele, kvůli které si Asád, dle Putina, opatřil chemické zbraně ( pravděpodobně z ruského Sverdlovska), a Asádův útok chemickými zbraněmi z 21.8.13 na Valdaji nazval „ obratnou západní provokací, důkazy o které RB OSN předloží Lavrov „ ( asi  je zkopíruje z některé PC hry )  ...

Putin svůj proslov ukončil ve stylu, jakým zabral ukrajinský Krym :“ Nemáme žádný zájem na udržení Asáda u moci, jen prosazujeme dodržování mezinárodního práva „ .... ( Nemáme ani jednoho ruského vojáka na Krymu „ , přísahal Putin počátkem března 014 ).

V 4/017 putinovci v Damašku rozdávali Syřanům na ulicích a studentům ve školách svatojiřské stužky FSB, a kladli im na srdce, aby je denodenně nosili, aby je agenti ruské ambasády poznali./? ????? ???????? ???????? ??????? ???????????? ????????  http://www.newsru.com/world/26apr2017/ribbon.html

Děti Bašíra Asáda se začali učit ruský jazyk / ???? ?????? ????? ?????? ????? ??????? ????  http://www.rbc.ru/rbcfreenews/58f9fc069a7947b0f7d232a8

20.10.17 Putin na Valdajském klubu prohlásil, že vyřeší i severokorejský problém ( s ním i jihokorejský ).

V roce 016 Putin na Valdajském klubu mj. vyhlásil Černé moře za výlučnou zájmovou sféru RF, kde US nemají co dělat ( i nacistické lodˇstvo se raději od Černého moře, v němž se nepřítel stává snadným cílem ruského dělostřelectva, letectva i námořnictva, drželo dál ) s tím, že by Kreml dokázal lodě NATO zničit během 20 minut, jak 29.8.08 prohlásil ruský admirál Eduard Baltin /1936-2008, zemřel na Putinovy narozeniny jako Politkovská/, bývalý šéf ruské Černomořské floty ( Kreml zde má větší manévrovací prostor poté, co si Putin protiprávně přivlastnil gruzínské provincie Abcházii – námořní základny Gudauta + Očamčira, a Jižní Osetii, kde má základnu Džáva, kde je ruská motorizovaná pěchota, list Vědomosti uvádí, že  v těchto gruzínských provinciích je celkem až 15.000 vojáků, které  Putin okupuje na základě „ smluv o bezpečnosti „ , které s Kremlem podepsaly Kremlem dosazené loutky, kdo by je podepsal v ČR ví každý ).

K Baltinovi viz např.  můj článek Nejasnosti kolem potopení jaderné ponorky K-159 přetrvávají - Militaria.

Putin se setkal s Asádem v Soči/ ???????? ????? ????????? ?????? ????? ? ????

https://meduza.io/short/2017/11/21/vstrecha-vladimira-putina-i-bashara-asada-v-sochi-fotografiya?utm_source=facebook.com&utm_medium=share_fb&utm_campaign

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 7.12.2017 6:17 | karma článku: 16,50 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz