Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Západ v obležení Stalinových vrahů : Krádeže vojenské technologie

V 11/1944 šéf zahraničního zpravodajství NKVD Pavel Fitin /1907-1971/ Vsevolodu Merkulovi hlásil, že navzdory velkému počtu vědeckých organizací a dělníků, kteří se v US podílejí na ( ruském ) problému Enormoz,

se je nedaří naverbovat ( snadněji se verbovali intelektuálové ). Proto drtivá většina informací o projektu atomové bomby a jeho fázích v US, v Kanadě a v UK pocházela z rezidentury v Londýně od agenta Johna Cairncrosse ( z Cambridgské Pětky ).

Fitin s předstihem poskytl svému šéfovi Berijovi rozsáhlé faktografické varování o blížící se nacistické invazi (schválena 18.12.40, začala 22.6.41), za což jej chtěl Stalin popravit, protože o takové informaci nechtěl slyšet - ještě 1.5.1941 během vojenské přehlídky na Rudém náměstí v rámci bolševicko-nacistického paktu Stalin a Molotov z tribuny mávali Hitlerově delegaci nacistických generálů.

Fitina před popravou zachránila samotná nacistická invaze. Berija si Fitina ponechal, ale aby uspokojil Stalina, degradoval jej. Po popravě Beriji v roce 1953 byl Fitin z NKVD vyhozen, nedostal penzi a nikde ho nechtěli zaměstnat.

Kvalitní sítˇ atomových špiónů v US pro NKVD vybudoval až rezident NKVD „Rudolf Abel“ ( pravým jménem William Fisher, narozený 1903 v Británii v rodině exilovaných ruských Němců ), vysazený s falešným pasem a identitou v Kanadě 1946, odkud 1947 přešel do US. Pod jménem  Emil Goldfus (pravý Emil zemřel ve věku 14 měsíců ) si v NYC jako krytí otevřel malířský ateliér. Jako ilegál nesměl mít žádné kontakty  na US KS.

Do jeho sítě patřili fyzik Klaus Fuchs, Lona a Morris Cohenovi, Julius a Ethel Rosenbergovi, David a Ruth Greenglass.

V 6/1957 byl Fisher zatčen FBI poté, co policie v 5/1957 zatkla jeho asistenta důstojníka KGB Reino Häyhänena /1920-1961/, jenž kontaktoval v Paříži US ambasádu, protože jej odvolali do Moskvy, kam nechtěl ( 1939 za ruské agrese vůči Finsku, za kterou byl Sovětský svaz vyloučen ze Společnosti národů, dělal NKVD tlumočníka, vyslýchal finské válečné zajatce a od 1940 budoval v Kremlem okupované části Karélie sítˇ finských informátorů  a spolupracovníků s NKVD, pořizoval seznamy zdejších protistalinských dělníků a inteligence, 1949 byl poslán jako nelegál do US ).

S Häyhänenovou pomocí FBI vyřešila mj. Případ dutého nikláku z roku 1953, kdy otevřela dutou niklovou minci s mikrofilmem s řadou čísel, které nedokázala rozšifrovat. Häyhänen prozradil Abela a Michaila Svirina, agenta NKVD u OSN, a mnoho dalších, mj. US seržanta Roy Rhodes, jenž v minulosti pracoval v garáži US ambasády v Moskvě, KGB jej vydírala kompromatem.

Häyhänen se 30 letům vězení vyhnul, ale ani ochrana CIA mu nepomohla – zemřel v záhadné automobilové nehodě v 2/1961.

Fisher, aby upozornil na své zatčení své nadřízené, tvrdil, že jeho skutečné jméno je Rudolf Abel, což byl mrtvý řadový důstojník NKVD.

Dostal 45 let, ale 10.2.1962 byl na Glienickém mostě v Postupimi vyměněn za Francise Garyho Powers /1929-1977 „spadl s ním“ vrtulník/, pilota CIA špionážního letounu U-2, sestřeleného nad Sverdlovskem se sklady ruských biologických zbraní, a US studenta Frederica Pryora, uvězněného 1961 ve východním Berlíně, kam „pronikl“ pár dní po vztyčení Berlínské zdi, aby kontaktoval sestru svého přítele, o které nevěděl, že přeběhla do západní části města, a byl Stasi obviněn, že jí k útěku pomohl.

Výměnu dojednal Fisherův US obhájce James Donovan/1916-1970 na infarkt v nemocnici, kde jej léčili na „ chřipku „ /, námořní důstojník, právník a politický vyjednávač – v 12/1962 vyjednal s Fidelem Castrem propuštění 1.113 zajatých kubánských vojáků z řad exulantů po neúspěšné CIA invazi v bažinaté zátoce Sviní ze 17.4.61 - Castro je vyměnil za jídlo a léky. Invaze vyústila v karibskou krizi, o což se postaral Kreml, který váhajícímu Castrovi již 1960 nabídl výhodné úvěry na nákup zbraní, viz mj. můj článek  Che Guevara, Robespierre Castrovy revoluce - Andrea ... https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog  

Invaze ztroskotala především proto, že byla zrádcem vyzrazena – konala se 5 dní po Gagarinově letu „ na oběžnou dráhu „, kdy Gagarin s padákem seskočil do dýňového pole plného čekajících funkcionářů, mimo modul, což mezinárodní pravidla neuznávala, a let nebyl uznánbyl uznán až mnohem později – uznání Gagarinova seskoku  bylo vyhandlováno mezi Moskvou a Washingtonem ve stylu " Vy budete mít Gagarina, my poletíme na Měsíc "  ( viz mj. můj článek Gagarin a ti druzí - Blog iDNES.cz - Andrea Kostlánová    https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

 Fisher „Abel“ zemřel 1971, dle jeho dcery jeho poslední slova byla: „Nezapomeňte, že jsme Němci“.

Zahraniční zpravodajství NKVD mělo ústředí v Jaseněvo, kde visely portréty Putinem obdivovaných zlodějů  vojenské západní technologie Vladimíra Barkovského a jeho asistentů : Leonida Kvasnikova, Alexandra Feklisova, Anatolije Jackova.

Krádeže jaderné ( zpracování uranu 235 + plutonia) a všeobecně jakékoliv vojenské technologie, zejména vojenské elektroniky a radiokomunikace ( bolševický vyzvědačský projekt Rainbow ), britský radar, letecká a raketová technologie, magnetická ochrana lodí, navádění na cíl bombardérů, měl v Londýně na starosti Vladimír Barkovský /1913-2003/ spolu s jadernými vědci a vojenskými leteckými inženýry své sítě, přičemž přes 10 jich bylo britských, jejichž nábor Barkovský řídil – usnadnil mu to britský agent NKVD, jenž mu předal kartotéku s UK vědci - navazovat s nimi kontakty v rámci jejich protinacistického cítění bylo pro Barkovského velmi snadné.

1946 se Barkovský z Londýna vrátil do Moskvy, a byl vyslán krást jadernou technologii do US, rezidenturu měl v NYC, viz mj. Thomas Reed : At the Abyss, An Insider´s History of the Cold war, 2007 + Boris Volodarsky : Stalin´s Agent, The Life and Death of Alexander Orlov, 2014.

V důsledku těchto krádeží si bolševici podstatně vylepšili kvalitu své výzbroje – koncem 40.let bolševické letectvo a námořnictvo již disponovalo Britům ukradenými radary,  a již v korejské válce 1950 nasadilo stíhačky MIG-15, které  si s Američany hravě poradily, viz mj. můj článek

Korejská válka 1950-53, Zapomenutá a Neznámá - Andrea ... https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

29.8.49 si Sověti osvojili technologii ukradené atomové bomby ( Putinova lživá učebnice dějepisu tvrdí, že US plánovaly jaderný útok na Rusko, které mělo být zničeno 1.1.1950 ) .

Jak SSSR vyzkoušel atomovou bombu na ruských občanech ...

https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog 

Akademik Jevgenij Velichov *1935 uvedl, že bez ( ukradené ) jaderné bomby by Rusko bylo jen druhořadou mocností. Akademik Kurčatov prohlásil : “ Zpravodajské informace nám umožnily postupovat rychle a bez chyb „ …

V 50.letech měl Barkovský za úkol ukrást technologii jaderných ponorek , i tento úkol řádně splnil.

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 12.5.2020 15:38 | karma článku: 18,76 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz