Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma!

K panu Řezníkovi, který dále nebývale rozvinul svou schopnost pomotat všechno dohromady, dodávám jen jeden jeho slavný výrok: "Většina občanů vítala sovětská vojska, protože nesouhlasila se změnami Pražského jara."

Myslím, že diskutovat s člověkem, jenž zastává takový názor, nemá smysl.

6 0
možnosti

pan Řezník ve svém svatém zápalu oponovat plácá takových kravin že by to už vydalo na časopis

5 0
možnosti
Foto

A hybridní válku v Česku odstartovali předevčírem jistí nezdární jedinci, když pronikli zamaskováni jako zelení mužíci zákeřně na facebookovou stránku pana Vyvadila, když organizoval zcela veřejně a otevřeně protesty proti průjezdu amerických dragounů, což mu ústava tohoto státu umožňuje.

A fakt doufám, že ti sovětští vojáci, nebo jejich příbuzní, zažalují časopis Týden, kde na titulní straně je pod jejich fotografiemi titulek "Znásilnili tisíce žen".

Nemáte pocit, že tady někdo znásilňuje historii?

Toto všechno je vypovězení hybridní války Rusku. Děkuji, nemám zájem.

1 5
možnosti

máte nějaký konkrétní důvod dělat ze sebe šaška

5 1
možnosti
Foto

Ne, záminkou nebyly vámi uváděné důvody, ale údajná připravovaná invaze americké armády z Německa, což ve světle Vietnamu bylo docela možné.  Úpřimně řečeno, zpětně nechápu, proč při tehdejší převládající proruské orientaci obyvatelstva se nedohodl Novotný. jak kolují legendy, na rozmístění sovětských jednotek podél západních hranic.

Dnes je úplně jasné, proč došlo k 21. srpnu 1968. Byla to taková mediální atomová bomba. Šlo o to, aby se zakryly stopy po pašování amerického plutonia prostřednictvím Jana Masaryka do SSSR.

To je ovšem jedna rovina. Zpětně jsem byl vyšokován četbou nějaké té Bilé či Černé knihy, kterou tehdy jako výbor z tisku připravili Sověti (k dispozici na internetu). Byla to kontrarevoluce. Alespoň massmediální. I když musím připustit, že když jsem tu knihu četl tak nějak v 69, tak jsem to tehdy takhle nebral.

A ještě něco, tehdy se výslovně prohlašovalo, buď Sověti na rozjezd ekonomické reformy dají půjčku ve zlatě, a nebo si budeme muset půjčit na Západě. Jestli to nebylo vydírání, tak už nevím, co to bylo.

A navíc Šikova ekonomická reforma to byl takový paskvil, že to absolutně nemohlo fungovat, navíc s daleko těžšími dopady na Slovensko. Proto také buržoazní nacionalista Husák tak tehdy snadno přesvědčil slovenské komunisty o tom, že vysočanský sjezd je neplatný.

Jinak samozřejmě platí, že pokud nebyla dohodnuta invaze do Československa s GB, Čínou, GB a USA, byla v rozporu s dohodami v Moskvě v prosinci 1943, tedy s mezinárodním právem. Stejně tak ovšem invaze americké armády do Koreje v r. 1953, která to porušování moskevských dohod začala.

1 4
možnosti

no to je mi ale sbírka hovězin ;-D

6 0
možnosti

Paní Beata Krusic s panem Miroslavem Mackem to vystihli přesně!

Proto jim dnes dávám

KARMU,

kterou si tento pravdu deformující článek nezaslouží.

:-):-)

0 3
možnosti

Protože má pan Bouše pravdu

tak dávám

KARMU

i jemu.

:-)R^

1 1
možnosti

Jsem pro, abychom věci nazývali pravými jmény. Okupace zůstane vždycky okupací, tak jak to naši rodiče prožili v letech 1938 a 39 a my starší v roce 1968. Pokud nás nějaká armáda neosvobozuje, není k její přítomnosti na našem teritoriu žádný důvod a jedná se o okupaci. A ti, kteří takovou armádu vítají, jsou kolaboranté, stejně jako v minulosti.

4 2
možnosti

Ono jde ještě o to, jak lze definovat okupaci. Já osobně přítomnost cizích vojsk na cizím území za okupaci nepovažuji. To by pak bylo dodnes okupováno Německo, kde jsou od 2.sv.války umístěny americké vojenské jednotky.

Okupace je tehdy, když je okupovaný stát řízen okupující mocností. Z tohoto pohledu lze tvrdit, že jsme byli okupování už od roku 1948 a rok 1968 na tom nic podstatného nezměnil.

A z tohoto pohledu je okupováno i Kosovo, kde se platí eurem, protože Kosované nebyli schopni si vlastní měnu vytvořit, a armádu suplují vojenské jednotky KFOR.

2 1
možnosti
Foto

A hele, článek je zkrácen na 1/10 obvyklé délky. Začínáte se lepšit. Teď ještě zapracujte na obsahu, jsou tam nějaké hlouposti, a to dost Rv

2 4
možnosti

D86a95d30a55k 14P73e11t59r

25. 3. 2015 5:35

Dámo, 15, března bylo velmi smutné výročí, následek zrady na našem národě v Mnichově, A vy nic. je to zřejmě nepodstatné. Váš jednostranný pohled na svět je skutečně alarmující.

4 3
možnosti
Foto

Připomínat německou okupaci, to se tedˇ nesmí8-o!;-D

1 1
možnosti

Zajímavý článek, rád bych ho sdílel, ale kvůli chybám nemohu. PL  má být PLR, ČSR- ČSSR, dejte na to pozor, podobné chyby zbytečně kazí jinak kvalitní blog.

0 0
možnosti

Člověk, který čte pravidelně něco, co mu nevoní, by se měl poradit s lékařem.

0 0
možnosti
Foto

;-D Obejměte se s kom!!Vaše rétorika i podání se totiž prakticky v ničem neliší.Rv

4 2
možnosti

Jako vždy prokazujete velký ostrovtip, učili vás to v kurzu ?

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS