Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A52d22a87m 97M35a35l63ý

10. 10. 2017 5:11

Poláci byly pro Stalina nepřátelé. Ten s nimi takto jednal. V případě Varšavského povstání se zachoval jako vždy, jako bezohledný dobyvatel.

0 0
možnosti

No co dodat? Já tedy opravdu fanoušek Stalina nejsem, masový vrah prostě je masovým vrahem a celý režim, no nic... Leč, několik faktů, tedy ne propagandy jak od paní autorky. Tak je třeba připomenout, že po úspěšné operaci Bagration (kam operace Lublinsko-Brestská patří) a rozdrcení supiny armád Střed měla RA za sebou stovky kilometrů. Zásobovací trasy byly prodlouženy, nedostávalo se munice, náhradních dílu, paliva. Letiště byly daleko..A každý si pamatoval třetí bitvu o Charkov, co to přineslo. A nejblíže byla skupina armád "Severní Ukrajina", která toho po lvovsko-sandoměřské operaci také měla dost. To jen tak, stačí podívat na nějakou mapu, kde se nacházely jednotlivé skupiny armád...

Jistě, RA by po mobilisaci posledních sil mohla překročit řeku Vislu, tedy pokusit se, ale zde je nutné se zeptat proč?

Bor-Komorovky řekl, že je to boj AK vůče 3Ř. Ano, chtěl osvobodit Varšavu dříve, než přijde RA. Což chápu, neměl co ztratit. Plnou odpovědnost za povstání bere on a tedy i za jeho vojenský výsledek. On pomoc nechtěl. A odpovědnost za masakr nese 3Ř, nikoliv SSSR. A ohledně Osvětimi (Auschwitzu). To už je opravdu vrchol demagogie.

Vztahy Polsko-Rusko (SSSR) byly velmi složité vždy. Ano, asi více másla na straně Rusko, leč třeba zacházení se zajatci po prohrané válce 1921 také nebylo od Poláku košer.

2 0
možnosti

Vaše výše zmíněné je demagogií - Běloruský front za sebou neměl " několik set km " , jak se snažíte navodit, viz můj článek, ad Bagration - Wiki uvádí, že " Žukov vypracoval odvážný plán přes běloruské bažiny " , třebaže tento plán v ruském zajetí vypracoval maršál Paulus, jenž jej Hitlerovi navrhoval několik let předtím - v opačném směru, asi takto vaše demagogie vyznívá. Třetí bitvu o Charkov sem nepletˇte - RA/Stavka, plná hloupých neinventivních velitelů ( proto nepopravených ) nikdy neměla žádnou hodnotnou taktiku, a v této bitvě, kdy se nechala vylákat geniálním Mansteinem, aniž si zajistila zadní linie, prokázala svoji profesionální stupiditu. O lži s SU zajatci také píši, přečtěte si to, abyste věděl. že zemřeli nikoliv na týrání, ale na hladomor, zuřící především v SU, a na choleru a úplavici.

0 0
možnosti

Curzonovu linii přidělily Rusku/SSSR vítězné mocnosti po Velké válce, ale Polsko okupovalo až do roku 1939 značnou část Běloruska, Ukrajiny, Litvy.

Zvonka to vyzerá tak, že Stalin Polákům potvrdil, že respektuje staré rozhodnutí západních velmocí a slíbil, že vůči Polsku nad to nic víc neuplatní, což by mohl zcela podle mezinárodního práva, právem vítěze nad vítězem nad Polskem, učinit.

Rusové holt dodržují dohody a ctí globální rozhodnutí.

1 4
možnosti

Další lží, kterou šíří ruská propaganda a její čeští trollové, je, že Pilsudský se odmítl řídit Versailleskou mírovou smlouvou a její Curzonovou linií (1919) , stanovující východní PL hranice, a východní PL okupoval, takže Sovětský svaz/SU, který spolkl Ukrajinu, jen zajistil Ukrajině to, co jí patří.

Pilsudský okupoval „ jen“ oblast Vilna. Východní Halič (Lvov,Ivano-Frankivsk,Ternopil) byla Versailleskou mírovou smlouvou na 25 let svěřena PL, poté, co bolševici napadli Ukrajinu, Pilsudský podepsal vojenskou smlouvu s Petljurou, protože PL vždycky chtělo, aby byla Ukrajina jako nárazníkový stát mezi PL a RF nezávislá, kdežto Kreml chtěl vždy z Ukrajiny mít vazalský stát.18.3.21 rižská smlouva mezi PL a Kremlem udělila Východní Halič Polsku, což bylo mezinárodně potvrzeno 15.5.1923. PL tudíž Východní Halič neokupovalo.

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627584

3 0
možnosti
Foto

Poláci se chtěli osvobodit sami, bez přispění J.V.Stalina. Ten jim to umožnil, a nyní Poláci křičí že je neosvobodil. To je jak u blbejch na dvorku, nikdo nemá automaticky právo na osvobození, o to je třeba žádat a plnit pokyny osvoboditelské armády !!

2 5
možnosti

J25a79n 68U47l21r63i59c64h

9. 10. 2017 17:19

SSSR nemel zadny duvod podporovat povstani ktere sam neorganizoval. Vinu za nemecke vyvrazdovani tedy podle vas nesou rusove? Nemci ti se omluvily, takze se nepocitaj.;-D Mate i informace za kolik obeti polaku behem druhe svetove muzou Nemci a SSSR. Polsko prislo o dvacet procent obyvatelstva, tak by tato cisla mohly byt zajimave. Podle vasi logiky byla zradou i aktivita Francie s Britanii po vyhlaseni valky nemecku. Taky jen necinne prihlizeli jak Nemci drti Polaky, misto utoku na Nemecko.

4 7
možnosti

Ano, genocidní klika, která založila SU, nese spojeneckou odpovědnost za své spojenecké německo-ruské vyvraždˇování mj. Poláků, Bělorusů a Ukrajinců.

0 0
možnosti

Pouze dvě poznámky. Stalin by musel být idiot, aby podporoval povstání protisovětských sil. Druhá poznámka, Mezi Ruskem a Polskem staletí existuje nenávist. Vstup ruské armády by znamenal krvavý masakr. Tomu Jaruzelski svou akcí zabránil.

2 4
možnosti

13.12.81 Jaruzelski, agent GRU, vyhlásil v PL vyjímečný stav, údajně aby zastavil rostoucí vliv Solidarity, vedené KGB agentem Walesou, v roce 08 se při svém procesu hájil tím, že zabránil SU invazi, což již tvrdil v 5/92 v rozhovoru pro čas. Der Spiegel, vyvrátil to však zápis ze schůze Politbyra z 10.12.81, na které Andropov ( jenž se Suslovem „ vyrobil“ Gorbačova ) tvrdí, že i kdyby se Solidarita dostala k moci, Kreml nezasáhne ( Walesa, agent KGB).

Ve skutečnosti to byl Jaruzelski, kdo žádal o vstup jednotek Varšavské smlouvy do PL, ale byl Andropovem, jenž SU připravoval na pěrestrojku a glasnostˇ, stroze odmítnut.

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627712

0 0
možnosti
Foto

Nemám problém s proradným chováním Stalina před Varšavou, mám ale problém s chováním Hitlera ve Varšavě. Nebylo pro něj výhodnější AK Varšavu přenechat, aby Stalin byl donucen se vypořádat sám s AK?

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS