Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jsem se kvůli Vaším krásným očím obětoval a kazil si oči své četbou Lidových novin z prvního týdne v srpnu 1944. A je to tam stále totéž. Silný sovětský útok na Varšavu odražen. Tolik a tolik nepřátelských pancířů zničeno. Sověti neměli šanci jakkoliv Varšavě pomoci. Kdyby tak dokonce úspěšně učinili, byli by obviněni ze snahy dojít co nejrychleji k Atlantiku.

2 0
možnosti

Pane Řezník, nehazardujte se svým zdravím čtením propagandistického tisku z Protektorátu.

Dobytí WAW sice nebylo hlavní prioritou Stavky, protože RA si již pro ofenzívu směrem na BER zajistila předmostí přes Vislu a její přítok Narew jižně od WAW, které se Němci marně snažili dobýt zpět, ale nečinně přihlížet celé dva měsíce masakrování „ spojenců “ je podlost, kterou se Kreml opět zavrženíhodně zapsal do historie.

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628407

2 0
možnosti

Mimo jiné, Rokossovského 1. BF, stojící před Vislou, měl za sebou operaci Bagration, při které postoupil za 40 dní o cca 400 km (mimo jiné přes Pripjaťské bažiny), byl bez munice a zásob s ještě neopravenými zásobovacími trasami. Dál nemá cenu číst ...

Vy to máte hodně jednoduché ...

5 0
možnosti
Foto

Po bitvě je každý generálem. Kdyby to vzala pí. Kostlánová za Stalina, vyhrála by jistě, alespoň dle tohoto textu, WWI rychle, lépe a levněji.

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS