Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J69i94r86i 53T21i34c46h21y

12. 7. 2019 16:15

Opakujete dvakrat agresi Ivana Hrozneho a Petra Velikeho pri rozsireni rise. Nebylo to tak se vsemi risemi? Pripomenme si rozsirovani Svate Rise Rimske (rozumnej Velkonemecke rise), zejmena na ukor polabskych Slovanu.

0 0
možnosti
Foto

Kyjevská Rus sa rozpadla trochu inak. Najprv bolo na západe silné Halyčsko-Volyňské kniežatstvo, ktoré v čase svojho rozmachu siahalo od Baltského k Čiernemu moru. Kontrolovalo nejakú dobu aj spomínanú Litvu, pravdepodobne aj časť dnešného severovýchodného Slovenska. Rozpadlo sa až v 14. storočí. Sú to asi jediné územné pozostatky Kyjevskej Rusi, ktoré nikdy nezanikli a v nejakej podobe prežili dodnes. ;-)

0 0
možnosti
AK

Ano, rozpadla se na několik knížectví, mj. Kyjevské, Haličské, Volyňské, Litevské, Smolenské, Tverské, Rjazaňské, Novgorodské, Vladimirsko-suzdalské, Černigovské, Perejaslavské ,Polocké (Bělorusko-část Lotyšska), aj.

0 0
možnosti
JZ

Zajímavé a zasloužená karma. R^:-) Akorát drobná oprava. Leningrad se vrátil k původnímu názvu Sank Petěrburg až v roce 1995.

0 0
možnosti
AK

Děkuji, ale obávám se, že to bylo po referendu 1991, " On 6 September 1991, the original name, Sankt-Peterburg, was returned " , hezký den, AK.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz