Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a36n 39R15á74ž

27. 12. 2019 15:02

Článek, i když je jeho obsahem chaotický propletenec nepopíratelných historických faktů, textově nedosahuje ani kvalit obdobně "laděných" agitek, kterými nás komunisté krmili, zejména v padesátých letech. Dějinné exkurzy komunistických historiků v poslední etapě komunistické vlády, i když byly stejně ideologicky jednostranně zaměřené, jako je tento článek, měly neskonale vyšší kvalitu, zejména, co se týká finálního zpracování textu.Rv

Mimochodem: K napadení bolševického státu Německem nedošlo 23.6.1941, jak tvrdíte v článku, ale v ranních hodinách 22.6.1941

1 0
možnosti

Díky za přečtení textu, který vám svojí nekvalitou nestál za přečtení - já jsem komunistické historiky, na rozdíl od vás nečetla, ale je vidět, že ideologicky jednostranně zaměřené texty čtete vytrvale. Hlavně, že uznáváte, že jde o nepopiratelná historická fakta, to je důležité.

Ano, máte pravdu, bylo to 22.6.41.

0 2
možnosti
Foto

Dobrý den, v příštím Vašem textu bych velmi uvítal ozdrojování. Nemyslím tím odkazy na Vaše vlastní dřívější texty podobné stylizační i obsahové úrovně, ale minimálně uvedení seznamu použitých zdrojů na konci textu. Děkuji a přeji Vám pěkné svátky.

0 0
možnosti

Pane stoupenče Putinova Ruska ( tak se zde celá léta projevujete ), právě odkazy na mé dřívější texty podobné stylizační i obsahové úrovně mohou odkazovat i na zdroje. V tomto článku je zdrojem každé jméno, uvedené v textu. Navíc jako zdroj uvádím Orwella a jeho Hold Katalánsku, ale pro vás nejzajímavějším zdrojem o brutálních stalinistech, rozpoutávajících občanskou válku ve Španělsku, budou Paměti v článku zmíněného Jesuse Hernadeze " Byl jsem Stalinův ministr " - to si počtete. Krásné čtení o stalinisticko-fašistických metodách NKVD " poradců " ...

0 0
možnosti

Všem čtenářům tohoto článku doporučuji k opravdovému poučení o příčinách občanské válce ve Španělsku především Dějiny Španělska od Chalupy a dále pak Světovou politiku ve 20. století od Nálevky.

Obsah článku z velké části neodpovídá tématu z nadpisu a je zmateně a nečitelně napsaný.

3 0
možnosti

Děkuji , že jste se zastavil na mém blogu a uvedl seriózní autory - proboha, obsah článku neřeší dějiny šp. občanské války 36-39, zabývá se jen brutálním vměšováním se bolševiků do věcí Španělské republiky, které bylo katalyzátorem války. Nadpis odpovídá historické pravdě, ale jinak máte, pokud jde o zmatenost, pravdu - ve skutečnosti, je to ještě zmatenější, což mne osobně vůbec nevadí, protože tedˇ v článcích rozebírám Gorkého ve Stalinově vězení, s jehož životem jsem došla do roku 1936 - to je hlavní téma Gorký a rok 1936 ve Stalinově světě, španělská občanská válka nešla nezmínit ( o ní budu teprve, až se k ní v daleké budoucnosti dostanu, psát ). PS : Další článek bude, bohužel, ještě zmatenější a nečitelnější.

1 1
možnosti

Zajímavé téma, které by si zasloužilo samostatný článek, věnovaný výhradně španělské občanské válce. Díky za množství faktografických údajů, ale myslím, že tentokrát by méně znamenalo více.

0 0
možnosti

Pouze zminka o Wernher von Braunovi je trochu mimo. Zemrel v USA v 65 letech na pancreatic cancer. Dost tezko z toho vyvozovat, ze ho zavrazdila NASA.

0 0
možnosti

Děkuji za přečtení článku, chápu vás, napsala jsem i článek o WvB, neříkám, že to byla NASA, ale v každém případě z ní byl znechucen a s poděkováním " odeslán " do důchodu. Vysvětlím to v článku o NASA kosmickém programu z jeho doby, ale asi se k němu dostanu až za 10 let.

0 0
možnosti
Foto

Velmi málo se mluví o sovětských poradcích, kteří působili ve Španělsku. Jednou z prvních věcí, které tam "geniálně poradili" bylo zatýkání a vraždění katolických kněží a aktivních věřících po stalinském vzoru, To byla jedna z příčin vypuknutí občanské války. Teď píšu zkratkovitě a hodně zjednodušuji, ale těším se na Vaše blogy, určitě to v nich bude detailně popsané.

Přeji Vám hezké svátky.

2 3
možnosti

Přesně, v bigotně katolickém Španělsku byly rady sovětských poradců velmi " geniální " , ale velice málo se píše i o sovětských poradcích v poválečném ČSR, kteří tady de facto vládli na každém ministerstvu hned od osvobození. Děkuji, vám také hezké svátky.

0 2
možnosti

Je to velmi zajímavé, ale fakt se to skoro nedá číst. Nemohl by to příště někdo přečíst po vás a označit nesrozumitelné nebo nevhodně stylizované pasáže?

4 0
možnosti

L38u89k23a53s 23F30i76k62r

23. 12. 2019 19:15

SSSR nebyl vyloucen z OSN (tehdy jeste neexistovalo), ale ze Spolecnosti Narodu.

2 0
možnosti

J31i92r94i 78T89i69c66h24y

23. 12. 2019 17:52

Podavate nesmirne mnozstvi informaci, ja jsem si bohuzel nenasel dost casu, abych je radne prostudoval.

0 0
možnosti

J97i36ř83í 18Č25í45ž24e17k

23. 12. 2019 14:03

Vážená Andreo Kostlánová, je možné, že máte ve svém článku i pravdu, nevím, kvůli jeho formě jsem neměl sílu ho dočíst. Co mě ale překvapuje, je Vaše přesvědčení o absolutní pravdě a každý kdo s Vámi nesouhlasí je zákonitě agent Putina, stoupenec komunismu a možná i "vrah". Zkuste možná zapřemýšlet, co je původní smysl západní demokracie, ke které se snad i hlásíte. Myslím je to svoboda myšlenky, včetně možnosti svobodně tuto myšlenku interpretovat (samozřejmě nejedná-li se zákonem zakázané témata). Tím, že shazujete nesouhlasné příspěvky osobními ataky vůči pisatelům, můžete vyvolat domněnku, že jste v principu stejně totalitní, jako byly režimy které odsuzujete.

7 2
možnosti

Vážený pane Jiří Čížek, jenž jste neměl sílu dočíst můj článek, atakuji jen ty, co shazují mne či historická fakta - vůbec nejde o názor toho či onoho, ale o fakta, která jsem těžce nasbírala. Asi jste veliký demokrat, tak si prostudujte všechny nadávky a urážky, na které jsem po dobu 8 let neodpovídala. Tedˇ odpovídám a budu odpovídat. Hezké vánoce.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS