Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Jako obvykle plné zajímavých faktů a také jako obvykle nečitelné. Rv

16 0
možnosti
Foto

A to ta občanská válka ve Španělsku neměla žádné vnitřní příčiny, podmínky, zdroje a hybné síly, nebyla tam pro její rozpoutání úrodná půda, vnitřní rozpory, lidé, kteří chtěli změny? A kdo a kdy první vystřelil?

8 4
možnosti
JM

Občanská válka ve Španělsku měla spoustu příčin, zjednodušeně se může říci, že zde byla dlouhodobě rozdělená společnost. Proti sobě stálo množství frakcí.

Začalo to stávkami a nepokoji, těžko říct kdo vystřelil první.

Vina Stalina je v tom, že podporoval komunisty proti trockistum, monarchistum, anarchistům a dalším skupinám, čímž jen zvyšoval rozkol společnosti. A to již dlouho před samotným začátkem války.

Pokud má někdo zájem o toto téma, doporučuji portál válka.cz, kde je spousta článků, i s poněkud jiným pohledem, než je v tomto blogu. Názor si pak může každý udělat sám.

3 0
možnosti
JM

Karma. Tento článek pořádně prostuduji zítra, těch informací a odkazů je mnoho.

Super, jak si člověk u těchto článků zvyšuje znalosti, protože řada událostí, o kterých píšete, není moc známá.

Přeji Vám, paní Kostlánová, krásné svátky.

14 1
možnosti
AK
Foto

ani nesmyslný nadpis nezvýšil čtenost Vašeho elaborátu, hledejte jiné cesty jak je zatraktivnit pro čtenáře - dejte například textu řád a smysl, vynechte zbytečná schizofrenní hodnocení historických osobností a podobně !

9 13
možnosti
JM

Pane Macku, tyto články jsou tak podrobné se spousty odkazů, že je třeba u nich zapojit i mozek. A zde možná vězí Váš problém. Argument máte jako vždy, tedy žádný. Když s obsahem nesouhlasíte, zkuste napsat protiargument. Tedy pokud na to máte.

12 0
možnosti
Foto

Jako vždy karma. Komunistické peklo. Tuším, že v roce 1987. k 70. výročí bolševického puče, se v naší zemi konala výstava sovětského "revolučního umění" Bal tam také obraz Kremlu s otevřenou bránou, z níž vycházela rudá zář. Jeden člověk u toho obrazu nahlas řekl: "Rudé peklo". Slyšelo to několik dalších lidí a rozneslo se to natolik, že se soudruzi lekli a výstavu najednou zčistajasna po několika dnech zavřeli.

...

Série Vašich článků by měla vyjít knižně. A co největší množství lidí aby ji četlo. Jinak se bude stále dokola lhát, zapírat, zamlčovat a mlžit.

...

13 0
možnosti
Foto

I87v90a79n 80M55a60r87e69k

21. 12. 2019 18:10

Souhlas, tak to by šlo bezpochyby na dračku! R^

1 5
možnosti
Foto

I89v34a34n 49M47a71r26e14k

21. 12. 2019 17:52

Hezké a požehnané Vánoční svátky paní blogerko. V. . . .Už máte napečeno?8-o

6 3
možnosti
AK

Děkuji, vám a všem také hezké vánoční svátky, na pečení nemám čas, když musím číst a číst, psát a psát. Také nesouhlasím s týráním kaprů, a nesouhlasili by s tím ani první křestˇané, jejichž dorozumívacím znakem byla ryba, symbol záchrany v dobách jejich pronásledování - kádě s kapry mne osobně kazí vánoční atmosféru - a stromků je mi líto, ale stromek jsem již koupila, když ho již uřízli - jeho nejkrásnější ozdobou jsou ale sýkorky, zvonci lesní, červenky a brhlíci. A nezapomeňte nakrmit na Štědrý den lesní a polní zvířata.

7 0
možnosti
MJ

Obdivuhodne. Jen jste zapomnela, ze tim vlasne zapocal klimatickou krizi.

8 3
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz